TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

Ataoğlu: "Kuzey Kıbrıs, turizmde rakip ülke olarak kabul edilmeye başlandı"

Ataoğlu: "Kuzey Kıbrıs, turizmde rakip ülke olarak kabul edilmeye başlandı"

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs'ın artık turizm destinasyonu olarak "rakip ülke" olarak görülmeye başlandığını söyledi.

Yayın Tarihi: 19/03/17 16:00
okuma süresi: 4 dak.
Ataoğlu: "Kuzey Kıbrıs, turizmde rakip ülke olarak kabul edilmeye başlandı"
A- A A+

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs'ın artık turizm destinasyonu olarak "rakip ülke" olarak görülmeye başlandığını söyledi.

Ataoğlu, ülkeye farklı pazarlardan turist getirilmesi için gayret gösterdiklerini de belirterek, "Yeni pazarlara girebilmek için aralıksız çalışıyoruz" dedi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bakanlık olarak son katıldıkları "ITB Berlin Turizm Fuarı" ile yürütülen turizm tanıtım faaliyetlerini değerlendirdi.

Ataoğlu, KKTC'nin bu yıl fuarda 139 metrekarelik alanda tanıtıldığını belirtti. ITB Berlin Turizm Fuarı'na Kuzey Kıbrıs'ın en başarılı stantlardan biriyle katıldığını ve bunun sonucunda 187 ülke arasında ilk 10 arasına seçildiğini kaydeden Atoğlu, 50 turizm kuruluşu ile sivil toplum örgütünün, destinasyon tanıtımı yaptığını söyledi. Ataoğlu, "Dünyanın en prestijli ve en büyük fuarı olarak kabul edilen Berlin Fuarı turizm sezonunun nasıl geçeceğine dair işaretleri verir. Fuarın hareketli olması, bu yıl turizmin iyi geçeceğine dair fikir veriyor" dedi.

İlave tedbirler almak için çalışıyoruz...

Turizm ve Çevre Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, Ataoğlu, tüm dünyada yaşanan olumsuzlukların, başta İngiltere ve Almanya'yı ciddi şekilde etkilemiş göründüğünü anlattı. Ataoğlu "Almanyadaki fuar sonrası tur operatörleri kendi insanlarının turizm açısından bir ülkeyi neden tercih ettiklerine ilişkin verileri bizimle paylaşmak için görüşme talebinde bulundular, bu bize gösteriyor ki Kuzey Kıbrıs'ın sahip olduğu kitle turizminin alternatif turizm olanakları ile bütünleşmesi ve yapılan tanıtma çalışmalarının doğru stratejiler ile pazarlanması Avrupa'da yaşayan insanların KKTC'yi cazip bir turizm merkezi olarak değerlendirmesine neden olacak. Çünkü insanlar bu dönemlerde önce harcamalarından kısıtlamaya gidiyor ve uzak yerler yerine yakın turizm alanlarını tercih ediyorlar. Bölgede oluşan güvensizlik ortamı aynı zamanda, turistlerin seyahat sürelerini de etkiliyor. Bunlara ilave tedbirler almak için çalışıyoruz" dedi.

Takdir kazanıyor ve ödüller alıyoruz...

Bakanlık olarak 20'den fazla fuar ve tanıtım etkinliğine katıldıklarını söyleyen Ataoğlu "düzenlenen her aktivitede Kuzey Kıbrıs'a gösterilen ilginin arttığını görüyoruz. Fuarlarda yaptığımız organizasyonlar diğer ülkeler tarafından örnek alınıyor ve çalışmalarımız hakkında bilgi vermemiz isteniyor. Prestiji yüksek olan fuarlarda ülkemizi temsil ediyoruz ve takdir kazanarak ödüller alıyoruz. Artık Kuzey Kıbrıs turizm destinasyonu olarak rakip görülmeye başladı" dedi.

Uyumlu çalışmalar meyvesini verecek...

İzolasyon ve siyasi ambargolara rağmen ülkeyi en iyi şekilde tanıtarak turizmi geliştirmek için çaba gösterdiklerini kaydeden Ataoğlu "diğer ülkeler tüm olanakları ile tanıtım organizasyonu düzenlerken bizler elimizdeki olanaklar çerçevesinde ambargoları aşarak en verimli şekilde tanıtım ve pazarlama faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Sektörümüzle ve çalışanlarımızla yakaladığımız uyumlu çalışmaların meyvesini vereceğine inanıyorum" dedi.

Yeni pazarlara girebilmek için aralıksız çalışıyoruz...

Bölgede kriz ortamının hakim olduğuna dikkat çeken Ataoğlu bunu avantaja çevirmek için aktif çalışmalar yaptıklarını ve ülkeye farklı pazarlardan turist getirilmesi için gayret gösterdiklerini ifade etti. Başta İran olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde tanıtımları artırdıklarını belirten Ataoğlu, "ciddi artışlar elde etmek istiyoruz yeni pazar arayışlarımız var, İskandinav ülkeleri için kampanyalar üretiyoruz. Yeni pazarlara girebilmek için aralıksız çalışıyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.