İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Erhürman: "Maaş düzenlemesi hekim istifalarının önüne geçemeyecek"

Erhürman: "Maaş düzenlemesi hekim istifalarının önüne geçemeyecek"

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, kamu sağlık sisteminde yaşanan sıkıntının temelinde göç yasası olarak da anılan 47/2010 Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 20/03/17 11:52
okuma süresi: 3 dak.
Erhürman: "Maaş düzenlemesi hekim istifalarının önüne geçemeyecek"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda bugün hekimlerin maaşlarına yapılacak zam konusu ve mahkeme tarafından verilen hekimlere ikinci iş yasağının uygulanması konusu gündeme geldi. Konuyla ilgili konuşma yapan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, kamu sağlık sisteminde yaşanan sıkıntının temelinde göç yasası olarak da anılan 47/2010 Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası olduğunu ifade etti.

Erhürman, "Mahkemenin mandamus emirnamesi sonrası ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Bu sıkıntı sistemin içerisinde varolan bir sıkıntı. Ağustos'a kadar yapılması gereken şeyler olduğunu düşünüyoruz. Ağustos'ta mahkemenin verdiği sürenin dolmasının hemen ardından Sağlık Bakanlığı'nın hekimlerin ikinci iş konusunda çok sert bir şekilde kararı uygulaması gerekiyor.

Göç yasası olarak anılan yasa kendi amacına hiçbir şekilde ulaşamadı. Bu yasa kamunun küçültülmesi ve kamuya cazibenin azaltılması için yapılmıştı ama bu amaca ulaşılamadı. Kamuda çalışmanın gençlerimiz için cazip olmasının tek nedeni maaşların uygun olması ya da makul olması değil kamuda çalışmanın iş güvencesi sağlaması ve kamuda çalışmanın özel sektöre göre daha iyi koşullar olmasıydı. Kamunun cazibesi geldiğimiz noktada yitirilmedi. Bu da neyi gösteriyor bu yasa amacına ulaşmadı ve gençlerimiz için kamuda çalışmak hala daha cazip geliyor.

Bu yasa hem amacına ulaşmadı hem de sistem içerisinde eşitsizliklere neden oldu. Kamuda motivasyon düştü ve herkesin şikayet ettiği verimlilik ihtiyacı daha da karşılanamaz hale geldi. Kamu hastanelerinde çalışan hekimlerin kamu hastanelerinde çalışamaz hale gelmesine neden oldu. Şimdi kamu hekimleri için bu yasa ellenmeye başlandı. Hekimler için bu düzenlemeyi yapacaksınız ama öğretmenler için yapmayacaksınız 47/2010'dan önce istihdam edilenler ile 47/2010'dan sonra istihdam edilenler arasında yaratılan eşitsizliğin ardından şimdi de 47/2010'dan sonra istihdam edilen hekimler ile 47/2010'dan sonra istihdam edilen öğretmen ve diğer kamu çalışanları arasında eşitsizlik yaratılacak.

Kaş yapayım derken göz çıkarılıyor. Hekimler ve hekim örgütleri ile yaptığım görüşmelerde bana söylenen yapılmaya çalışılan düzenlemelerin hekimlerin istifalarının önüne geçemeyeceğidir. Yapılması gereken, hekimlerin statülerinin eşitlenmesi ve ona göre artış yapılması ve yapılacak olan artışında emekliliğe yansımasıdır. Sağlıktaki bu sistemin bu şekilde devam ettirilmesi mümkün değil."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.