İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Park cezalarında indirim" Meclis Genel Kurulu'nda onaylandı!

"Park cezalarında indirim" Meclis Genel Kurulu'nda onaylandı!

Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Zeki Çeler'in Meclis Genel Kurulu'na sunduğu Belediyeler (Değişiklik) Yasa Önerisi Meclis Genel Kurulu'nda oy birliği ile onaylandı.

Yayın Tarihi: 20/03/17 12:05
okuma süresi: 2 dak.
"Park cezalarında indirim" Meclis Genel Kurulu'nda onaylandı!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Zeki Çeler'in Meclis Genel Kurulu'na sunduğu Belediyeler (Değişiklik) Yasa Önerisi Meclis Genel Kurulu'nda oy birliği ile onaylandı. Yasa değişikliği Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Yasada yapılan değişiklik ile park cezaları asgari ücretin yüzde 10'undan yüzde 5'ine indirildi.

Konuyla ilgili Meclis Genel Kurulu'nda konuşan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, "Ülkemizde park sorunu var. Özellikle büyük belediyelerde park sorunu var. Madem park sorunu var bu cezalarında herkesin ödeyebileceği makul seviyede olması gerekiyor. Dünyanın birçok büyük şehrinde park cezaları çok yüksektir ama park sorunu kurulan otoparklarla giderilmiştir. Belediyeler otopark konusunda teşvik edici önlemler almalıdır. Bu yasa ile cezalar yarı yarıya indirilmektedir. Bu da meclisin aldığı güzel önlemlerden bir tanesidir. Ama bunu da fırsat bilerek otoparklar yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

Öte yandan Angolemli, "Ülkemizde hala daha tehlike arz eden kavşaklar karanlıktadır. Tüm halkımız yolların aydınlatılması için vergi veriyor. KIB-TEK bu parayı topluyor madem bu parayı topluyor KIB-TEK yollları aydınlatmalıdır" dedi.

İlgili haber

Park yeri sorununa çözüm bulunamasa da cezalarda indirime gidiliyor

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.