İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

TAK çalışanları bu kez Meclis'te kalem bıraktı

TAK çalışanları bu kez Meclis’te kalem bıraktı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası'nda (KTAMS) örgütlü Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) çalışanları bugün tam gün grev ve Meclis'te eylem yaptı.

Yayın Tarihi: 20/03/17 14:14
okuma süresi: 5 dak.
TAK çalışanları bu kez Meclis’te kalem bıraktı
A- A A+

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası'nda (KTAMS) örgütlü Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) çalışanları bugün tam gün grev ve Meclis'te eylem yaptı.

Yasa uyarınca açılması gereken terfilerin Başbakanlıkça gerekçe gösterilmeden engellendiği gerekçesiyle yapılan eylemde, TAK çalışanları bugün de Cumhuriyet Meclisi'nde kalem bıraktı.

TAK personeli önceki hafta da aynı gerekçesiyle Başbakanlık önünde de eylem yapıp kalem bırakmıştı.

Sabah TAK binası önünde toplanan personel, daha sonra Cumhuriyet Meclisi izleyici locasından toplantıyı izledi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli'nin konuşmalarını izleyen eylemciler, kürsüye Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu çıkınca kalemlerini koltuğa bırakarak sessizce izleyici locasından çıktı.

Eylemciler daha sonra Meclis önüne gitti, burada KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ve Genel Sekreter Güven Bengihan konuşma yaptı.

KAPTAN: "YANLIŞ AKIL HOCASI…"

KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, eylemde yaptığı konuşmada Başbakan Hüseyin Özgürgün'ü eleştirerek yanlış kişileri akıl hocası seçmesinden ötürü TAK'taki terfilerin yapılmasını engellediğini söyledi.

Kaptan, yetkisi alınan talep ettikleri terfilerin, ajansa herhangi bir maddi külfet getirmeyeceğini ifade etti.

Kaptan, "TAK çalışanları mağdurdur ve haklarını talep etmektedir. Bugün vardiyalar da dahil olmak üzere iş bıraktık. Umarım bugün vermeye çalıştığımız mesaj, doğru algılanır ve bir an önce terfilerin yapılmasının önü Sayın Başbakan tarafından da imzalanarak hayata geçirilir" dedi.

Ahmet Kaptan, taleplerinin karşılanmaması halinde üyelerle yarın yapacakları değerlendirme sonrasında, bundan sonraki eylemlerin belirlenip duyurulacağını kaydetti.
BENGİHAN: "AJANS ÇALIŞANLARI MAĞDUR EDİLDİ"

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan, ülkede vatandaşların haberlere ulaşmasında çok büyük bir öneme sahip Türk Ajansı-Kıbrıs'ta, Ajans Yönetim Kurulu'nun talebine binaen Maliye Bakanlığı'nın mali uygunluk vermesine karşın Başbakanlık'ın hiçbir gerekçe göstermeden 2 yıla yakındır Ajans çalışanlarının derece terfilerine onay vermeyerek çalışanları mağdur ettiğini belirtti.

Bengihan, derece terfilerinin hiçbir mali mükellefiyet doğurmayacağını, tamamen Ajans çalışanlarının emeklerinin bir şekilde onore edilmesi olduğunu vurguladı.

"HİÇBİR MADDİ TEMELE DAYANMAYAN BİR GEREKÇEYLE…"

Terfilerin "uygun görmedim" gibi hiç bir maddi temele dayanmayan bir gerekçeyle Başbakanlık tarafından onaylamadığını belirten Güven Bengihan, şöyle konuştu:

"İyi İdare Yasası'na göre İdarenin tüm işlemlerini gerekçeli yapması gerekirken yürütmenin başı olan Başbakanlığın, İyi İdare Yasası'na aykırı hareket etmesi, ülke yönetimimizin ne kadar içler acısı bir durumda olduğunu, tüm çıplaklığı ile bizlere göstermiştir.

Ne ilginçtir ki bugün, Ajans çalışanlarının derece terfisi almasını öngören Türk Ajansı Kıbrıs (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası, 2011 yılında Sn. Hüseyin Özgürgün'ün Dışişleri Bakanı olduğu ve Ajansın kendi bakanlığına bağlı olduğu bir dönemde yürürlüğe girmiştir. Sn. Özgürgün'ün kendisinin hazırlayıp meclise sunduğu ve sonrasında da Cumhuriyet Meclisi'nde yasallaştırdığı Türk Ajansı Kıbrıs (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası'nın gereklerini yerine getirmemesi ise akıllarda bir çok soru işareti doğurmaktadır.

Bugün bir çok eksikliğe karşın yoğun bir tempoyla, özverili bir şekilde görev ifa eden Ajans Personellerinin derece terfilerine onay vermeyen Başbakanlık, kendi partilerine yakın Ajans Personeli bazı kişileri, Ajans'ın işlerinin aksayıp aksamayacağını hiç düşünmeden gerek Anayasaya gerekse Kamu Görevlileri Yasası'na aykırı bir şekilde bakanlıklara görevlendirebilmektedir."

"ELBETTE SESSİZ KALAMAYIZ"

KTAMS Genel Sekreteri Bengihan, "Ajansı bu derece kendi partizanca emelleri uğruna kullanmaya çalışan Başbakanlığın, çalışanları mağdur ederek gerekçesiz bir şekilde sırf bazı partililerini 'korumak' adına derece terfilerine onay vermemesine Ajans'ta yetkili sendikamız KTAMS'ın elbette sessiz kalması beklenemezdi" diye konuştu.

Güven Bengihan, Başbakanlık'ın terfi yetkisi vermemesi durumunda, grev ve eylemlerinin artarak süreceğini belirterek, yaşanacak olumsuzluklardan Başbakanlık'ın sorumlu olduğunu sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.