İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Özgür: "Kıbrıs Türk halkı artık bu kokuşmuş, partizanlığa dayalı sistemden kurtulmak istiyor"

Özgür: "Kıbrıs Türk halkı artık bu kokuşmuş, partizanlığa dayalı sistemden kurtulmak istiyor"

TAK çalışanlarının terfilerinin verilmemesinin gerisinde partizanlığın yattığını iddia eden Birikim Özgür, ayrıca emekliliğine kısa süre kalan kişilerin müdür olarak atandığını vurgulayarak, UBP-DP hükümetine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Yayın Tarihi: 20/03/17 14:16
okuma süresi: 5 dak.
Özgür: "Kıbrıs Türk halkı artık bu kokuşmuş, partizanlığa dayalı sistemden kurtulmak istiyor"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

CTP Milletvekili Birikim Özgür, TAK çalışanlarının bugün gerçekleştirdiği grev üzerine açıklamalarda bulundu. TAK çalışanlarının terfilerinin verilmemesinin gerisinde partizanlığın yattığını iddia eden Birikim Özgür, ayrıca emekliliğine kısa süre kalan kişilerin müdür olarak atandığını vurgulayarak, UBP-DP hükümetine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özgür, "Kıbrıs Türk halkı artık bu kokuşmuş, partizanlığa dayalı sistemden kurtulmak istiyor. Onlar da bu yaptıklarıyla çöküş sürecini hızlandırarak bu sistemden kurtulacağımız tarihi yakınlaştırıyor" şeklinde konuştu.

"TAK ÇALIŞANLARI YERDEN GÖĞE KADAR HAKLIDIR"

TAK çalışanlarının derece terfilerinin, mali uygunluk verildiği halde Başbakan tarafından engellendiğini savunan CTP Milletvekili Birikim Özgür, bu nedenle TAK çalışanlarının bugün kalem bıraktığını yani tam gün grevde olduklarını ifade etti. "TAK çalışanları bu konuda yerden göğe kadar haklıdır çünkü siyasi mülahazalarla standart prosedürün dışına çıkılmaktadır" diyen Birikim Özgür, "bunun sebebi yine TAK personeli olup da siyasi atama ile bürokraside görevlendirilenlerin 'geride kalma' olasılığıdır" iddiasında bulundu.

"BAŞBAKAN YETKİLERİNİ SUİİSTİMAL EDİYOR"

"Bürokraside görev almak onlar açısından kişisel bir tercihti ve tüm TAK çalışanlarını mağdur edecek şekilde böylesi bir siyasi yaklaşım içerisinde olunması asla kabul edilemez. Hükümetteki partilerin sempatizanlarını korumak adına devlet bir kurumdaki çalışanların yasal haklarını gasp edemez, edememeli" şeklinde konuşan Birikim Özgür, "Başbakanın sırf bu nedenle "uygun görülmemiştir" gibi basit bir açıklama yaparak yetkilerini suiistimal ettiği görülmektedir" dedi.

"BAŞBAKAN, HÜKÜMET SEMPATİZANLARINA KIYAK İÇİN HER FIRSATI DEĞERLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR"

"TAK çalışanlarının terfilerini onaylamayan Başbakan, diğer yandan ise hükümet sempatizanlarına kıyak için her fırsatı değerlendirmeye devam ediyor" diyen Birikim Özgür, Haziran 2016'da müşavirlik tartışmalarını alevlendiren bir olay yaşandığını hatırlatarak, "Bir daireye 6 ay sonra yaş haddinden emekliye ayrılacak bir kişinin müdür olarak atandığını, emeklilik ikramiyesinin 61 bin TL artacağı ve aylık emekli maaşının da 1,140 TL yükseleceği ortaya çıkmıştı. Hatta bu bilgiyi sosyal medya paylaştığım için o şahıs, "gördüğüm yerde başına şişeyle vuracağım" demişti. Konunun ayyuka çıkmasıyla ertesi gün görevden alınmış ancak hakları baki kalmıştı. Görevden alındıktan sonra ise bana, "şimdi mutlu oldun mu zavallı?" diye de bir telefon mesajı atmıştı" açıklamasında bulundu.

"3 AY SONRA YAŞ HADDİNDEN EMEKLİYE AYRILACAK KİŞİ MÜDÜR VEKİLİ OLARAK GÖREVLENDİRİLDİ"

Tüm bunlar kamuoyunun büyük tepkisini çekmiş olmasına rağmen aynı bakanlıkta hatta aynı dairede Şubat itibariyle 3 ay sonra yaş haddinden emekliye ayrılacak bir başka kişinin müdür vekili olarak görevlendirildiğini ve bu görevlendirmenin Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) tarafından da onaylandığını açıklayan Birikim Özgür, "Bu şahıs da sadece 3 ay görev yürüttükten sonra emekliye ayrılacak. Bu operasyonla her ay alacağı emekli maaşı 400 TL daha fazla olacak. Emekli ikramiyesinde de en az 20 bin TL'lik bir artış gündeme gelecek" dedi.

"UBP-DP DEVLET OLANAKLARINI VE YETKİLERİNİ KIYAK ÇEKME MAKSADIYLA KULLANIYOR"

"Kişilerin ya da alacakları ilave ödemelerin miktarının bu noktada hiçbir önemi olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan zihniyettir" şeklinde konuşan Birikim Özgür, "UBP-DP her hükümete geldiğinde devlet olanaklarını ve yetkilerini kendi sempatizanlarına kıyak çekme maksadıyla kullanmaktan maalesef geri durmuyor. Bazen emekliliğine birkaç ay kalmış kişileri atayarak bazen de bugün TAK örneğinde yaşandığı gibi standart prosedürü engellemek suretiyle. Aslında bu yaptıklarının iyi de bir tarafı var. Kıbrıs Türk halkı artık bu kokuşmuş, partizanlığa dayalı sistemden kurtulmak istiyor. Onlar da bu yaptıklarıyla çöküş sürecini hızlandırarak bu sistemden kurtulacağımız tarihi yakınlaştırıyor" diyerek eleştirilerini dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.