LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Harmancı: "Dereboyu bölgesinde yeni park yerleri yaratarak park alanlarını genişleteceğiz"

Harmancı: "Dereboyu bölgesinde yeni park yerleri yaratarak park alanlarını genişleteceğiz"

Belediyeler (Değişiklik) Yasa Önerisinin Meclis Genel Kurulu'nda onaylanmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, asgari gelir seviyesinin göz önünde bulundurulduğu zaman daha makul ücretlerde cezalara ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 21/03/17 08:05
okuma süresi: 2 dak.
Harmancı: "Dereboyu bölgesinde yeni park yerleri yaratarak park alanlarını genişleteceğiz"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Sosyal Medya

Belediyeler (Değişiklik) Yasa Önerisinin Meclis Genel Kurulu'nda onaylanmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, asgari gelir seviyesinin göz önünde bulundurulduğu zaman daha makul ücretlerde cezalara ihtiyaç olduğunu ifade etti. Harmancı ayrıca, bu yıl Osman Paşa Caddesi ve Mehmet Akif Caddesi (Dereboyu)'nda yeni park yerleri yaratılacağını açıkladı.

Mehmet Harmancı'nın paylaşımı şu şekilde:

"Herkese iyi akşamlar dilerim. Bildiğiniz gibi belediye zabıtalarının kestiği yanlış park ücretleri asgari ücretin yüzde 10'u kadardı.

Bu durumda yeni asgari ücretle birlikte 200 TL'nin üzerinde yanlış park cezası verilmektedir. Yaptığımız çalışmada milli geliri bizim seviyemizde veya bize yakın ülkelerdeki yanlış park cezalarını araştırdık. Örneğin Polonya'da yanlış park cezası 25 Euro'dur.

Denetim görevini daha etkin yapabilmemiz ve ceza miktarlarında da asgari gelir seviyesini göz önünde bulundurarak daha makul ücretlerde cezalara ihtiyacımız olduğu bir gerçektir.

Bu gerçekten hareketle sevgili Zeki Çeler vasıtası ile bir yasa değişikliği önerisi sunduk ve meclisteki tüm siyasi partiler tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Yanlış parklar bundan böyle asgari ücretin yüzde 5'i oranında cezalandırılacak. Bu bize caydırıcılığı kaybettirmeden denetimi artırma şansı sağlayacaktır.

Bu yıl Osman Paşa Caddesi ile Mehmet Akif Caddesinde yaratacağımız yeni park yerleri ile bu bölgelerdeki park alanlarını genişletmeye de gayret edeceğiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.