VADİLİ
okuma süresi: 4 dak.

YDP Vadili'de "büyük meserya" projesini açıkladı

YDP Vadili'de "büyük meserya" projesini açıkladı

YDP Heyeti dün akşam Vadili'yi ziyaret ederek halkla sohbet etti ve hazırlanan Parti Programında yer alan "Büyük Meserya" projesi hakkında bilgiler verdi.

Yayın Tarihi: 22/03/17 12:06
okuma süresi: 4 dak.
YDP Vadili'de "büyük meserya" projesini açıkladı
A- A A+
YDP Heyeti dün akşam Vadili'yi ziyaret ederek halkla sohbet etti ve hazırlanan Parti Programında yer alan "Büyük Meserya" projesi hakkında bilgiler verdi.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, YDP'nin ülkenin kronikleşmiş bütün sorunları hakkında çözüm hazırlayan tek parti olduğunu söyleyerek, Parti AR-GE'sinin gece gündüz çalıştığını söyledi. Meserya için "Büyük Meserya" isimli bir proje hazırlandığını, projenin detayları üzerinde daha sonra geniş bilgi verileceğini anlatan Arıklı; "Meserya ovası yaklaşık 1000 km karelik bir alanı kapsamakta ve 40 cıvarında köy ve 8 Belediyeden oluşmaktadır. 34.254 kişi bu Ovada yaşamaktadır. Bu bölgenin eğitim seviyesi KKTC ortalamasının çok altındadır. İşsizlik oranı ise KKTC ortalamasının çok üstündedir. Bölge ile ilgili bütün rakamlar ve istatistiki veriler elimizde. Büyük Meserya Projesi ile en geç 3 yıl içinde bölgeyi Ada'nın refah bölgesi haline getireceğiz" dedi.

Arıklı, Büyük Meserya Projesinin en önemli 3 maddesinin "Tarım-Hayvancılık, Üniversite ve Toplu Konut" olduğunu söyledi. Bölgede kurulacak Meserya Üniversitesinde özellikle Ziraat ve veteriner fakültelerinin olacağını söyleyen Arıklı, bu Üniversitede okuyacak öğrencileri teşvik için özel burs programı hazırlanacağını belirtti.

Arıklı, gençler için özel bir konut projesi hazırlandığını, TOKİ ile işbirliği yapılarak yeni evlenecek olan gençlere 20 yıl taksitli düşük faizli konutlar verileceğini söyledi. Arıklı Organize Hayvancılık Bölgelerinde yapılacak olan Mandıralara üst kullanım tapusu verileceğini ve bu tapuların kredi alımında geçerli olması için yasal düzenleme yapılacağını da kaydetti.

Vadili'de konuşan YDP Genel sekreteri Bertan Zaroğlu, 2003 yılından beri KKTC'yi yöneten partilerin, vekillerin ve bakanların hemen hemen aynı olduğunu, bu zihniyetin 15 yılda ülkeyi uçurumun kenarına getirdiğini söyledi. Ülkenin bir değişime ihtiyacı olduğunu anlatan Zaroğlu YDP nin güçlü kadrosu, vizyonu ve programı ile 3 yıl içinde ülkenin kaderini değiştireceğini söyledi.

YDP Genel Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Ulaş ise, Partinin kuruluşunda yer almadığını ama daha sonra bu partiden başka ülke sorunlarına çözüm üretecek parti olmadığını gördükten sonra parti saflarında görev almaya karar verdiğini söyledi.

YDP Genel Başkan Yardımcısı Av. Sunalp Sencer ise yaptığı konuşmada, uzun yıllar yurt dışında yaşadığını, pek çok ülke gördüğünü, KKTC gibi zengin kaynaklara sahip bir ülkenin nasıl bu kadar kötü yönetilebildiğini ve halkın buna nasıl tahammül edebildiğini anlamadığını söyledi.

YDP Genel BaşkanYardımcısı Mehmet Ünal Bay ise, 1981 yılında Türk Birliği Partisini, 1984 yılında Yeni Doğuş Partisini kurduran şartlar ve sebepler ne ise bu şartların ve sebeplerin aynen devam ettiğini ve 2016 yılında Yeniden Doğuş Partisinin kurulmasına sebep olduğunu belirtti.

Mağusa İlçe Başkanı İlter Ömeroğlu ise; "YDP kurulana kadar başımız eğikti. Gittiğimiz her yerde misafir muamelesi görüyorduk. Allah şükür kendi evimizdeyiz" ded.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.