TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Travel Expo Ankara fuarı devam ediyor

Travel Expo Ankara fuarı devam ediyor

Ankara'da, ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezinde yer alan Travel Expo Ankara Fuarı devam ediyor.

Yayın Tarihi: 25/03/17 10:03
okuma süresi: 2 dak.
Travel Expo Ankara fuarı devam ediyor
A- A A+
Ankara'da, ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezinde yer alan Travel Expo Ankara Fuarı devam ediyor.

Turizm ve Çevre Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, KKTC açsısından Akdeniz ve Kıbrıs kültürü ile Kıbrıs lezzetlerinin tanıtıldığı fuarı ziyaret edenler alışveriş yapma imkanı da buluyor.

Fuar etkinlikleri kapsamında Kemal Deveci kaval dinletisi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devlet Halk Dansları Topluluğunun gösterileri yer alıyor.

Fuarın ikinci gününde Turizm ve Çevre Bakanlığı yetkilileri ile fuara katılan sektörlerin temsilcileri değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantı öncesi açıklama yapan Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, KKTC turizm sektörünün daha geniş kitlelere ulaşması için bakanlığın çalışmalarının yanısıra sektörel katılımcıların desteğinin de çok önemli olduğunu vurguladı

Fuarda bakanlığın sektör temsilcileri ile çok güçlü bir sinerji oluşturduğunu kaydeden Esenyel, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığına bağlı Kültür Dairesinin de yaptıkları organizasyonlarla fuara renk kattığını ifade etti.

Esenyel, "Eko turizmden, köy pansiyonculuğuna kadar, yürüyüş yollarına kadar, tüm alternatif turizm olanaklarını sunmamız lazım. Bu bir takım işidir turizm ürünümüzü sizlerin katkıları ile burda yaşayan halka daha iyi anlatmak mecburiyetindeyiz" dedi.

Türkiye'de yaşayan insanlarda mutlaka Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni görme algısının oluşturulmasının önemine de işaret eden Esenyel, geçtiğimiz yıl Türkiye'den yaklaşık 500 bin kişinin KKTC'yi ziyaret ettiğini bu yıl ise bu rakamın 850-900 bin civarımda olmasının beklendiğini İfade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.