İSKELE
okuma süresi: 4 dak.

"2. Kültürlerin Kaynaşması" etkinliği İskele'de yapıldı

"2. Kültürlerin Kaynaşması" etkinliği İskele'de yapıldı

İskele Belediyesi'nin düzenlediği "2. Kültürlerin Kaynaşması" etkinliği yapıldı.

Yayın Tarihi: 26/03/17 17:09
okuma süresi: 4 dak.
"2. Kültürlerin Kaynaşması" etkinliği İskele'de yapıldı
A- A A+

İskele Belediyesi'nin düzenlediği "2. Kültürlerin Kaynaşması" etkinliği yapıldı.

İskele Belediyesi açıklamasına göre, ada genelindeki farklı kültürlere ait yiyecek içecek ve el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı 120'yi aşkın standlar halkın beğenisini topladı.

Hemen hemen her kültürün yer aldığı kortejin, Atatürk Büstü 'ne gelmesiyle birlikte başlayan etkinlik açılışı, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Açılışta, semazen, İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi de gösteriler sunarken, açılış konuşmasını İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptı. Açılışta 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile da birer konuşma yaptı.

Etkinliğe İskele Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin yanı sıra, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TKP Yeni Güçler Kurucular Kurulu Başkanı Mehmet Çakıcı, UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, bazı milletvekilleri, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, İskele ve belde muhtarlarının yanı sıra KKTC genelinden binlerce kişi katıldı.

SADIKOĞLU: "AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZIN ALTINDA AYNI HAVAYI SOLUMAYI BAŞARAN İNSANLARIZ"

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptığı konuşmada; heyecanı, mutluluğu ve gururu bir arada yaşadıklarını söyledi. Sadıkoğlu şöyle dedi:

"Renklerin ve kültürlerin buluşma noktası olan İskele'miz bir kez daha KKTC ve Türkiye bayrakları altında böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Tüm halkımızı; dili, dini, ırkı ce rengi ne olursa olsun KKTC'de yaşayan tüm kültürlerimizi İskele'mizde buluşturmayı başardık. Çünkü bizler; ay yıldızlı bayrağımızın altında yaşayıp, aynı havayı solumayı başaran bir toplumun insanlarıyız."

İskele Belediye Başkanı konuşmasının sonunda, başta İskele Belediye personeli olmak üzere emeği geçen, katkı koyan, gönülden destekleyen herkese teşekkür etti:

GÜVERCİNLER; DOSTLUK VE KARDEŞLİK ADINA GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI

Yapılan konuşmaların ardından, "2. Kültürlerin Kaynaşması" etkinliğinin gerçekleştiği İskele Çarşı Merkezi'nin girişinde bulunan buhurdanlık, gün boyu yanması için zeytin dalları ile yakıldı, gökyüzüne de kardeşlik ve dostluk adına beyaz güvercinler bırakıldı.

BAZI DERNEKLER DE STAND KURDU

İskele Belediyesi'nin kardeş şehirlerinden Samsun, Beykoz ve Pendik Belediyeleri'nin de stand kurduğu etkinlikte; Karadeniz Kültür Derneği, Çukurovalılar Derneği, Konyalılar Derneği, Alevi Kültür Merkezi, HASDER, İSDER, İSKAD, Boğaziçi ve Ötüken Köyleri Köy Kadın Kursları, Larnaka Türk Kadınlar Birliği, İskele Sahil Lions, Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı, R. R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği, Mormenekşe Kadınlar Birliği, Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği ile Tatlısu Belediyesi Halk Emeği Merkezi'nin yanı sıra Yakın Doğu Üniversitesi de 6 standa farklı ülke öğrencileri ile etkinlikte yer aldı.


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.