SPOR
okuma süresi: 4 dak.

Lefkoşa'dan Yunanistan'a uzanan bir başarı öyküsü...

Lefkoşa'dan Yunanistan'a uzanan bir başarı öyküsü...

Ülkemizde yeni gelişmekte olan BMX Freestyle sporuna gönül veren genç yetenekler, bireysel çabalarla kendilerini geliştirerek geçtiğimiz ay Yunanistan'da gerçekleştirilen uluslararası BMX Turnuvası'na katılıp ülkemizi temsil ettiler.

Yayın Tarihi: 03/04/17 06:52
okuma süresi: 4 dak.
Lefkoşa'dan Yunanistan'a uzanan bir başarı öyküsü...
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Ülkemizde yeni gelişmekte olan BMX Freestyle sporuna gönül veren genç yetenekler, bireysel çabalarla kendilerini geliştirerek geçtiğimiz ay Yunanistan'da gerçekleştirilen uluslararası BMX Turnuvası'na katılıp ülkemizi temsil ettiler.

Yaşları 10 ile 16 arasında değişen BMX tutkunu gençler, kendi imkânlarıyla Ortaköy, Sancaktar Kalebey Parkı'nda kurdukları rampalar ile BMX tutkularını hayata geçirmeye çalışıyorlar.

İmkânsızlıklar içerisinde amatör olarak yaptıkları antrenmanlar ile uluslararası arenada yarışabilecek kadar kendilerini geliştiren BMX sporcuları, tek isteklerinin bu sporu özgürce ve güvenli bir şekilde yapabilecekleri bir "skate park"a sahip olmak olduğunu ifade ettiler.
Dünyada geçmişi çok eski yıllara dayansa da ülkemizde yeni gelişmekte olan BMX Freestyle sporuna gönül veren genç yetenekler, bireysel çabalarla kendilerini geliştirerek geçtiğimiz ay Yunanistan'da gerçekleştirilen uluslararası BMX Turnuvası'na katılıp ülkemizi temsil ettiler. Kısıtlı imkânlarla BMX sporunu ülkemizde geliştirmeye çalışan genç yeteneklerin tek isteği ise özgürce bisiklet sürebilecekleri bir "skate park" yani kaykay parkına sahip olmak. Kıbrıs Postası'na konuşan genç yetenekler, yetkililerden "skate park" konusunda destek beklediklerini dile getirdiler.
"BORA ALTINTAŞ 30 SPORCU ARASINDA 7'NCİ SIRADA YER ALMAYI BAŞARDI"

Güney Kıbrıs'taki sponsoru aracılığıyla 25 Mart tarihinde Yunanistan'da gerçekleştirilen Northjam 2017 BMX Turnuvası'na katılmak için davet alan Bora Altıntaş, profesyonel kategoride katıldığı turnuvada 30 yarışmacı arasında 7'nci sırada yer almayı başarırken, yarışmaya amatör kategoride katılan Hasan Haloğlu ise 35 sporcu arasında 15'inci oldu.

"DEVLET, GENÇLERİN KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURMASI İÇİN BU TARZ SPOR AKTİVİTELERİNİ TEŞVİK ETMELİ"

Yaşları 10 ile 16 arasında değişen ve okuldan arta kalan tüm zamanlarını parkta geçiren BMX tutkunu gençler, kendi imkanlarıyla Ortaköy, Sancaktar Kalebey Parkı'nda kurdukları rampalar ile tutkularını hayata geçirmeye çalışıyor. Kendi imkanlarıyla park içerisine kurdukları rampaların da artık elverişsiz hale geldiğini ve yeterli olmadığını söyleyen gençler, "Rampalar zaman içerinde kırıldı ve bazı yerleri çöktü. BMX ile burada şov yapmak bizim için güvenli olmasa da bu tutkumuzu hayata geçirebileceğimiz başka bir yer yok. Devlet, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması için bu tarz spor aktivitelerini teşvik etmeli" dedi.

"YETKİLİLER DESTEK VERİRSE SPORDAKİ AMBARGOLARI YIKABİLİRİZ"

İmkansızlıklar içerisinde amatör olarak yaptıkları antrenmanlar ile uluslararası arenada yarışabilecek kadar kendilerini geliştiren BMX sporcuları, tek isteklerinin bu sporu özgürce ve güvenli bir şekilde yapabilecekleri bir "skate park"a sahip olmak olduğunu ifade ettiler. Vakıflar İdaresi'nin ve Lefkoşa Türk Belediyesi'nin kendilerine maddi destekte bulunduğunu belirten gençler, "Biz bu küçücük rampalarla uluslararası yarışmacıların arasında yer alarak kendimizi ispatlayabildiysek, imkanlarımızın geliştirilmesi ve sponsor desteği olması halinde şampiyonluklar ile spordaki ambargoları yıkabiliriz" diyerek yetkililere seslendiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.