GÜZELYURT
okuma süresi: 3 dak.

Yıllarca kaçak şekilde kullanılan Güzelyurt tren istasyonu müze oluyor

Yıllarca kaçak şekilde kullanılan Güzelyurt tren istasyonu müze oluyor

Uzun yıllardır âtıl durumda bırakılan Güzelyurt Tren İstasyonu'nun, bir değer olarak bölgeye kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.

Yayın Tarihi: 06/04/17 06:54
okuma süresi: 3 dak.
Yıllarca kaçak şekilde kullanılan Güzelyurt tren istasyonu müze oluyor
A- A A+
Kıbrıs Postası Rüstem Tüccar

Uzun yıllardır âtıl durumda bırakılan Güzelyurt Tren İstasyonu'nun, bir değer olarak bölgeye kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, yıllarca atıl bırakılan Güzelyurt tarihi tren istasyonunun restorasyonu çalışmaları için hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

"TREN İSTASYONU YILLARCA ATIL BIRAKILDI"

Yıllardır üç-dört kişi tarafından kaçak şekilde kullanılan tren istasyonunun restore edilip bölge turizmine katkı için kullanılacağını söyleyen Azimli, "Tren istasyonu senelerden beri birkaç kişi tarafından kaçak olarak kullanılıyordu. Biz bir süre önce bu kişilere orayı boşaltmaları için yazı yolladık. Geçtiğimiz gün Güzelyurt Belediyesi'nden yetkililerle birlikte bu kişilerle görüştük. Onlar da bize en kısa sürede burayı boşaltacaklarını söylediler.

Amacımız tabii ki kimseyi mağdur etmek değil ancak burası Eski Eserler Dairesi'ne ait bir bina ve tarihi bir değeri var. O yüzden kimseyi mağdur etmeden, Güzelyurt Belediyesi'nin de yardımıyla bu binalar boşaltılacak ve bölge turizmine katkı sağlamak için değerlendirilecek" şeklinde konuştu.

"İSTASYON, RESTORE EDİLDİKTEN SONRA MÜZE HALİNE GETİRİLECEK"

Öncelikli amaçlarının binaların boşaltılıp restore edilmesi olduğunu kaydeden Azimli, Güzelyurt Belediyesi ile iş birliği içinde çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Azimli, "İstasyon restore edildikten sonra ihaleye çıkılıp müze haline getirilecek. Bölgede Arkeoloji ve Doğa Müzesi, St. Mamas Kilisesi ve İkon Müzesi gibi tarihi ve turistik değerler var. Bunlara Tren İstasyonu Müzesi'ni de ekleyip, Güzelyurt'u hem tarihi hem turistik alanda daha çekici bir hale getirip hizmete açmak hedefindeyiz" açıklamasını yaptı.

"MÜZE, HEM GELECEK NESİLLERE BIRAKILACAK ÖNEMLİ BİR MİRAS HEM DE ÜLKE TANITIMINA KATKI KOYACAK ÖNEMLİ BİR DEĞER"

Müzenin bölgeye büyük katkılar sağlayacağını belirten Azimli, "Bu gibi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Hem bölge halkı hem de turistler için güzel bir gelişme olduğunu düşünüyoruz çünkü tarihi ve turistik binaların sayısı arttırıldığı zaman hem turistler bölgede daha fazla zaman geçirebilecek hem de esnafın satışları artacak, ekonomiye katkı sağlanacak" dedi. Azimli, projenin hayata geçmesini 'hem gelecek nesillere bırakılacak önemli bir miras hem de ülke tanıtımına katkı koyacak önemli bir değer' olarak niteledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.