İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngiltere'den 'Moskova' kararı! Gözler ABD'de!

İngiltere'den 'Moskova' kararı! Gözler ABD'de!

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Suriye'de yaşanan son olaylardan sonra Moskova'ya yapacağı ziyareti iptal etti. Johnson Rusya ziyaretini Suriye'deki durumla ilgili gerekli adımlar atıldıktan sonra gerçekleştirecek. İngiltere'nin bu kararının ardından gözler ABD'ye çevrildi.

Yayın Tarihi: 08/04/17 16:00
okuma süresi: 2 dak.
İngiltere'den 'Moskova' kararı! Gözler ABD'de!
A- A A+

Reuters'ın haberine göre İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Suriye'de yaşanan kimyasal saldırıdan sonra 10 Nisan pazartesi günü Moskova'ya gerçekleştireceği ziyareti iptal etti..

Johnson konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şu anda önceliğim ABD ve diğer G7 ülkeleriyle yapacağımız toplantıda Suriye'de ateşkesin sağlanması ve politik sürecin işleme geçmesi yönünde adımlar atmak" ifadelerini kullandı.

Johnson açıklamasında İngiltere ile benzer görüşte olan ülkelerle olası adımları değerlendireceğini belirtti.

Johnson da ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın planlandığı gibi G-7 zirvesinin ardından Moskova ziyaretini gerçekleştirecek.

Açıklamada, "Rusya'nın, Esad rejimini masum sivillere karşı kimyasal silah kullanmasının ardından savunmaya devam etmesinden üzüntü duyuyoruz. Rusya'ya, Suriye'de politik bir çözümün sağlanması ve geçen hafta yaşanan şok edici olayların bir daha gerçekleşmemesi için uluslararası toplumla birlikte çalışma çağrısında bulunuyoruz." ifadeleri de yer aldı.

İngiltere'nin bu kararının ardından gözler ABD'ye çevrildi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson 11-12 Nisan'da Moskova'ya resmi ziyaret düzenleyecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.