İSKELE
okuma süresi: 5 dak.

TKP Yeni Güçler İskele İlçe Başkanlığına Ali Şammali seçildi

TKP Yeni Güçler İskele İlçe Başkanlığına Ali Şammali seçildi

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) birinci kurultay sürecinde ilk adım olarak İskele İlçe Kongresi yapıldı. İlçe Başkanlığı'na Ali Şammali Getirildi.

Yayın Tarihi: 10/04/17 16:54
okuma süresi: 5 dak.
TKP Yeni Güçler İskele İlçe Başkanlığına Ali Şammali seçildi
A- A A+
Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) birinci kurultay sürecinde ilk adım olarak İskele İlçe Kongresi yapıldı. İlçe Başkanlığı'na Ali Şammali Getirildi.

TKP Yeni Güçler 1. Olağan Kongresi 9 Nisan 2017 Cumartesi Günü İskele Belediyesi Kongre Salonunda gerçekleşti. Saat 12.30'de başlayan Kongrede İlçe Başkanı, İlçe Yönetim, Disiplin Kurulları ve İlçe Denetçileri seçildi.

TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı kongredeki konuşmasında, siyasal partilerin birleştirici ve bütünleştirici olması gerektiğine işaret ederek, TKP Yeni Güçler'in bu anlayış ve iktidar olma hedefiyle kurulduğunu vurguladı

Çakıcı, TKP Yeni Güçler'in 41 yıllık tarihinde cumhurbaşkanı çıkarma başarısı dahil pek çok başarısı olduğunu anlatarak, bu geleneğin doğru tavır ve politikalarıyla Kıbrıs Türk halkına her zaman hizmet ettiğini, hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

Mehmet Çakıcı, 41 yıllık geleneğin geçmişte farklı anlayışlarla hareket eden kişilerle gruplar tarafından zaman zaman kendi iç birlik ve bütünlüğüne yönelik olumsuzluklar yaşasa da, her zaman çağdaş demokrasiyi savunduğunu, savunmaya devam ettiğini vurgulayarak, TKP Yeni Güçler'in "ne ezilen ne ezen insanca hakça bir düzen" ilkesine geçmişte olduğu gibi bugün de sahip çıktığını kaydetti.

TKP Yeni Güçler'in yeni bir parti olduğunu ama bu yeni partinin 41 yıllık mücadele geleneğinden hareketle yoluna devam ettiğini ifade eden Çakıçı, hedefin emekçi Kıbrıs Türk halkına yakışır bir yaşamın kurulması olduğunu bildirdi.

Mehmet Çatıcı, TKP Yeni Güçler'in 41 yıllık geleneğe kattığı yeni anlaşın ve insanlarla Kuzey Kıbrıs'ta eşitlikten, emekçi halktan, demokrasiden, hukuktan yana çekim merkezi olmayı hedeflediğini vurgulayarak. "Bunu başaracağız. TKY Yeni Güçler'in başarrması demek halkın başarması demektir. Bunu herkese göstereceğiz" ifadesini kullandı.

Çakıcı, mevcut koalisyon hükümetiyle geçmişte hükümet ortaklığı yapan partileri, hukuktan, halktan yana politika yürütmemekle suçlayarak, suçlamalarının nedenlerini, gerekçelerini sıraladığı konuşmasında, TKP Yeni Güçler'in basit bir hareket olmadığını, 41yıllık geçmişiyle yeni bir hareket olduğunu bu çerçevede emekten, barıştan, hukuktan yana olan herkesin adresi olduğunu kaydetti.

Çakıçı, TKP Yeni Güçler'in bu nedenle bir tek TKP'lilerin adresi olmadığını ısrarla vurgulayarak, partisinin buna uygun hareket edeceğini vurguladı.

TKP Yeni Güçler Örgütlenme Sorumlusu Mustafa Emiroğluları ise Kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, partinin ilk kongresi olan iskele ilçe kongresinin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Emiroğluları, TKP Yeni Güçler'in süratle büyüdüğünü ve ilk seçimlerde Kıbrıs Türk siyasal yaşamına damgasını geçmişte olduğu gibi vuracağına işaret ederek, hedefin iktidar olduğunu kaydetti.

Geçmişini, mücadelesini reddetmeden yenilenerek yeni bir hareket olarak yoluna devam eden TKP Yeni Güçler'in halktan, emekten, barıştan yana mücadele ettiğini anlatan Emiroğluları, bu anlayışla yola devam edileceğini vurguladı.

TKP Yeni Güçler İskele İlçe Başkanı Ali Şammali ise konuşmasında, partisinin ülke ve ilçe genelinde iddialı olduğunu ilk seçimlerden birinci parti olarak çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

Şammali, TKP Yeni Güçler olarak hükümete gelmeyi ve halka hizmet etmeyi hedeflediklerini ifade ederek bu hedeflere ulaşmak için iskele ilçesi olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı.

YÖNETİM KURULU: Aslı Gülali, Ali Şammali, Esma Kızıl, Hüseyin Beyaz, Hüseyin Can, Kemal Taygun, Mehmet Taş, Mustafa Öztürk, Şenol Karakaş, Sofia Beyaz, Halil Okta

DİSİPLİN KURULU: Musa Özmusaoğlu, Salih Emiroğluları, Azat Kızıl, YEDEK ÜYELER: Mehmet Yazıcı, Emine Temizkan

İLÇE DENETÇİLERİ: Mehmet Gören, Emine Temizkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.