TURİZM
okuma süresi: 5 dak.

Özboğaç: "Kuzey'deki oteller Güney'deki otellerden her açıdan daha iyi"

Özboğaç: "Kuzey'deki oteller Güney'deki otellerden her açıdan daha iyi"

Kıbrıslı Rumların 2017 yılının ilk üç ayında KKTC'deki otellerde gerçekleştirdikleri konaklamalar için kredi kartlarıyla yaklaşık bir buçuk milyon euro harcadıkları öğrenildi.

Yayın Tarihi: 13/04/17 07:41
okuma süresi: 5 dak.
Özboğaç: "Kuzey'deki oteller Güney'deki otellerden her açıdan daha iyi"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rüstem Tüccar

Kıbrıslı Rumların 2017 yılının ilk üç ayında KKTC'deki otellerde gerçekleştirdikleri konaklamalar için kredi kartlarıyla yaklaşık bir buçuk milyon euro harcadıkları öğrenildi.

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç ise bu rakamın, ülke ekonomisi için çok ciddi bir miktar olduğunu, Rumların kumarhanelerden dolayı Türk otellerine her zaman ilgi gösterdiklerini ancak ülkedeki otellerin günden güne hizmet kalitelerini yükseltmesiyle, bu rakamın her gün daha da arttığını ifade etti.

Geçtiğimiz gün Rum basınında çıkan ve "JCC" isimli şirket tarafından yayımlanan verilere dayandırılarak verilen bilgilere göre Kıbrıslı Rumların 2017 yılının ilk üç ayında KKTC'deki otellerde gerçekleştirdikleri konaklamalar için kredi kartlarıyla yaklaşık bir buçuk milyon euro harcadıkları belirtildi.

Kıbrıslı Rumların otel konaklamalarıyla ilgili harcamalarını kıyafet alışverişlerinin takip ettiği, 2017 yılının ilk üç ayında ise kumara daha az miktarlarda para harcandığı bilgisinin verildiği haberde, Kıbrıslı Rumların KKTC'de para harcamayı tercih ettiği dikkat çekti.

Kumar harcamalarını da geçen ikinci piyasanın ise giyim ve ayakkabı olduğu belirtilirken, geçtiğimiz mart ayında Kıbrıslı Rumlar tarafından kredi kartlarıyla 36 bin 344 euro değerinde 650 işlem yapıldığı bildirildi.

Rumların 2017 yılının ilk aylarında yaptıkları giyim ve ayakkabı alışverişlerinin değerinin ise, 124 bin 620 euroya ulaşması dikkat çekti. Rumların bugüne kadar KKTC'de para harcamayı tercih ettiği ikinci piyasa olan kumarın ise geçtiğimiz mart ayında yapılan 24 bin euroluk harcamayla üçüncü sırayı aldığı; 2017 yılının ilk üç ayında ise kumara toplam 106 bin euro para harcandığı kaydedildi.

Gazete, geçtiğimiz yıla kadar her ay Rumların kumar için yaklaşık olarak ayda 100 bin eurodan fazla para harcadıklarını da anımsattı.

Kıbrıs Postası'na konuşan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç da haberde geçen rakamların ciddi bir meblağ olduğunu ancak Kıbrıslı Rumların zaten kumarhanelerden dolayı her zaman Türk otellerine ilgi gösterdiklerini söyleyerek son yıllarda özellikle ülkedeki tesislerin kalitesinin günden güne yükselmesiyle bu ilginin daha da arttığını kaydetti.

Rum tarafından Türk malı otellere akının devam ettiğini aktaran Özboğaç, ilginin çok fazla olduğunu ve aldıkları bilgilere göre Türk malı işletmelere büyük bir talepte bulunulduğunu ifade etti.

"SÖZ KONUSU 1.5 MİLYON EURONUN BÜYÜK BİR KISMI OTELLER BÜNYESİNDEKİ KUMARHANELERE GİDİYOR"

Rumların daha çok eski zaman tesislerine gitme konusunda hassas olduklarına dikkat çeken Özboğaç, "Ancak Türk malı otellerine ilgi büyüyor. Bunun yanında yeni tesisler de hızla sektöre eklenmekte. Ancak şunu da belirtmekte fayda var: Rumlar öncelikli olarak kumarhane olan otelleri tercih ediyorlar. Dolayısıyla bu söz konusu 1.5 milyon euronun büyük bir kısmı oteller bünyesindeki kumarhanelere gidiyor" diye konuştu.

"KUZEY'DEKİ OTELLER, GÜNEY'DEKİ OTELLERDEN HER AÇIDAN DAHA İYİ"

Kumar sebebiyle, kapıların açılmasından itibaren Rumların Türk tarafındaki otellere ilgilerinin olduğunu aktaran Özboğaç, "Ancak şu an bu ilginin gitgide arttığını gözlemliyoruz. Bu da bizim otellerimizin kalitesinin Rum tarafındaki otellerden daha iyi olduğunu kanıtlıyor. Rakamlar da bunu destekliyor zaten. Elbette bu son derece memnuniyet verici bir durumdur. Ülkeye gelen her turist bizim için önemlidir. Rum tarafı da bu açıdan büyük bir pazardır" dedi.

Haberde geçen rakamların ciddi bir meblağ olduğunu ve araştırmaların da Rumların yavaş yavaş Kuzey'deki otellere kaydığını gösterdiğini ifade eden Özboğaç, gerek hizmet gerek yemek gerekse işletmelerin kalitesinin bu ilginin oluşmasında son derece etkili olduğunu vurguladı. Özboğaç, "İnanıyorum ki gün geçtikçe bu ilgi daha da artacak ve yeni tesislerin eklenmesiyle de özelde otelcilik sektörü, genelde de KKTC turizmi çok daha güçlü bir konuma gelecektir" temennisinde bulundu.

"BU SEZON İSRAİLLİ TURİSTLER ADAYA AKIN EDECEK"

Öte yandan, bu sezon özellikle İsrailli turistlerde büyük artış yaşanacağını belirten Özboğaç, "Rum tarafındaki tesislerde yer sıkıntısı yaşanıyor. Dolayısıyla özellikle İsrailli turistlerden yüksek bir talep gelmekte. Gelen her turist bizim için değerlidir. Turizm adına güzel bir sezon yaşayacağımızı temenni ediyorum" şeklinde görüş belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.