GÜZELYURT
okuma süresi: 3 dak.

GÜKAD: "Yayla köyü için daha fazla gecikmeden sağlık araştırma komitesi kurulmalı'"

GÜKAD: "Yayla köyü için daha fazla gecikmeden sağlık araştırma komitesi kurulmalı’"

Son zamanlarda, kanser hastalığına bağlı olarak ard arda yaşanan ölüm vakalarıyla sarsılan Yayla köyünü ziyaret eden Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği, köylünün talebini dile getirdi.

Yayın Tarihi: 13/04/17 11:25
okuma süresi: 3 dak.
GÜKAD: "Yayla köyü için daha fazla gecikmeden sağlık araştırma komitesi kurulmalı’"
A- A A+

Son zamanlarda, kanser hastalığına bağlı olarak ard arda yaşanan ölüm vakalarıyla sarsılan Yayla köyünü ziyaret eden Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği, köylünün talebini dile getirdi.

Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği (GÜKAD) Yönetim Kurulu, son zamanlarda, kanser hastalığına bağlı olarak ard arda yaşanan ölüm vakalarıyla sarsılan Yayla köyüne ziyaret gerçekleştirdi.

BİRLİKTE DERTLEŞMEK, BİRLİKTE HAREKET ETMEK...

'Birlikte dertleşmek, birlikte hareket etmek' sloganıyla, gerçekleştirilen ziyarette, halk arasında 'kötü hastalık' olarak tabir edilen kansere bağlı olarak ard arda yaşanan kayıplar konusu masaya yatırıldı.

ÖLÜMLER KÖYDE İNFİAL YARATTI...

Kanser hastalığına bağlı olarak son aylarda yaşanan ölüm vakalarının, köyde adeta infial yarattığını dile getiren Yaylalılar, Sağlık Bakanlığı tarafından, konunun derinlemesine araştırılması için acil bir komite kurulmasını talep etti.

GÜKAD KONUNUN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEK...

Reşat Kansoy başkanlığındaki GÜKAD Yönetim Kurulu üyeleri de ziyarette, köylülerin acilen kurulmasını talep ettiği 'Yayla köy sağlığı araştırma komitesi' önerisinin yerinde bir talep olduğunu ve dernek olarak bu konunun takipçisi olacaklarını söylediler.

ŞEFFAF OLUNMALI...

Sağlık Bakanlığı'nın daha fazla gecikmeden, ilgili araştırma komitesini kurup çalışmaya başlamasını isteyen GÜKAD, komitenin çalışmasıyla, Yayla'da artış gösteren kansere bağlı ölüm vakalarının çevresel ve genetik faktörlerinin bilimsel incelemelerle ortaya çıkartılmasının önemine değindi.

GÜKAD Yönetim Kurulu, araştırma komitesinin ortaya çıkaracağı sonucun insanımıza yol haritası olması için ilgili bakanlıkların mutlak surette şeffaf olması ve sonuçların tüm kamuoyuyla paylaşılması talebinde de bulundu.

YAYLA'DA EKO TURİZM AÇISINDAN YÜKSEK BİR POTANSİYEL VAR, MUTLAKA DEĞERLENDİRİLMELİ...

Ziyarette, özellikle kırsal kesim arsalarının köyden göçü yavaşlattığına da dikkat çekilerek, Yayla'nın tarım ve hayvancılık yanında marka değeri yüksek olan özgün el işleriyle de 'Eko Turizmi' açısından yüksek potansiyele sahip olduğu belirtildi.

YAYLA AKDENİZ SAHİL YOLU PROJESİ HAYAT BULMALI...

GÜKAD'ın, bölgede daha önce gündeme gelen ancak hayat bulmayan, 'Yayla - Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin yeniden ele alınması ve hayata geçirilmesi konusunda köylülerle aynı fikride olduğu kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.