TÜRKİYE
okuma süresi: 7 dak.

Yıldırım: "Millet evet dedi noktayı koydu..."

Yıldırım: "Millet evet dedi noktayı koydu..."

TC Başbakan'nı Binali Yıldırım referandum sonuçları ardından balkon konuşması yaptı.

Yayın Tarihi: 16/04/17 21:47
okuma süresi: 7 dak.
Yıldırım: "Millet evet dedi noktayı koydu..."
A- A A+
TC Başbakan'nı Binali Yıldırım referandum sonuçları ardından balkon konuşması yaptı. Yıldırım'ın konuşması şöyle:

"Bilmeyen öğrensin. Duymayan duysun. Kardeşiz, tek vücut, tek bir milletiz. Bölücü hainler aklına koysun, kardeşiz, tek vücut tek bir milletiz.

Aziz vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini öngören halk oylaması, gayrıresmi sonuçlara göre 'evet'le neticelenmiştir.

Cenab-ı mevlam hayırlı uğurlu eylesin. Yüksek bir katılımla sandık başına giderek tercihini yapan, demokrasimize sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum. Halk oylamasının güvenliğini sağlayan bütün güvenlik teşkilatımıza ve bütün kamu görevlilerine milletim adına teşekkür ediyorum. Sandık görevlilerine, müşahitlere teşekkür ediyorum.

İlk kez halk oylamasında sandığa giden gençleri özellikle kutluyorum. Huzur içinde neticelenen bu oylama, demokrasi tarihimizde milletin kendi kararıyla verdiği bir seçimdir.

Demokrasi tarihimizde bu oylamayla yeni bir sayfa açılmıştır. Herkes emin olsun ki çıkan bu sonucu halkımzın refahı, huzuru için en güzel şekilde değerlendireceğiz. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler aziz milletim.

Yurtdışında yaşayan ve Türkiye'nin demokrasisine sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza da özellikle teşekkür ediyorum. Bir teşekkür ve özel selam, kurucu genel başkanımız, liderimiz, CumhurbaşkanımızRecep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum.

Kendisini buradan defalarca balkon konuşması yaptığı bu yerden tüm teşkilatım adına kendisini sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

Hepimiz çok çalıştık, gayret ettik. Sahaya çıkan herkese ülkem, milletim, demokrasi adına şükranlarımı sunuyorum. Heyecanınızla, coşkunuzla kampanya boyunca bizi bir an bile yalnız bırakmayan siz yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bu anayasa değişikliğinin hazırlanmasında beraber çalıştığımız MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli ve partisinin tüm teşkialtlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte diğer partilerimize de halk oylamasında yaptıkları olumlu katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Değerli yol arkadaşlrım, şimdi ne yapıyoruz? Durmak yok, kaldığımız yerden yola devam ediyoruz.

Elbette farklı düşüncelerimiz, çözüm önerilerimiz olacak. Ama neticede birlik, beraberliğpimizi gözümüz gibi koruyacağız. Farklı fikirlere sahip olmak, hiçbir şekilde birbirine üstünlük sağlamak demek değildir.

Meydanlarda farklı şeyler söyledik. Millete fakrlı şeyler anlattık. Ama son sözü millet söyledi, evet dedi, noktayı koydu.

Yola çıkarken söylediğimiz gibi halkın iradesi nasıl tecelli ederse o sonuç başımızın tacıdır dedik. Halkımız seçimini yapmış, Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine olur vermiştir.

Bu ülke, bu millet artık hiçbir vesayete, hiçbir harici müdahaleye, hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Bu seçimlerle 15 Temmuz alçak girişimini yapan terör örgütüne, bölücü terör örgütüne, Türkiye'ye düşmanlık yapan dış mihraklara en güzel cevabı milletimiz sandıkta vermiştir.

Bu seçimler Türk demokrasisinin olgunluk düzeyini bütün dünyaya göstermiştir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birinci derece eşit vatandaşlarıyız.

Vatandaşlarımızın tercihi doğrultusunda geleceği güven içinde inşa edeceğiz. Açıkça söylüyorum: Bu halk oylamasının kaybedeni yoktur, kazanan Türkiye'dir, kazanan aziz milletimdir.

Şimdi artık dayanışma, bir olma, beraber olma, birlikte Türkiye olma zamanıdır. Sandıktan bizim tercihimiz evet çıktığı için mutluyuz. Milli iradeyle aynı yönde olmak büyük bir şereftir. Bu büyük mutluluğa gölge düşürecek her türlü davranış ve yorumdan kaçınacağız.

Demokratik olgunluğumuzu bize yakışan vakarla anlatmaya devam edeceğiz. Bizim nezdimizde öteki beriki yoktur. Kimsenin kalbi kırık olmasın, kimse mahsun olmasın.

26 Şubat'ta Kahraman Kazan'da başlattığımız bu maraton bugün başarıyla souçlandırılmıştır. Cumhurbaşkanımız birçok ilde, Anadolu'da vatandaşlımıza kucaklaştı.

Bir baharşölenine dönüştü. Toplumun tüm renkleri, tercihleri ifade ederek neydanlara döküldü. Şükürler olsun huzur içnde bu oylamayı gerçekleştirdik. Süreç boyunca yurtdışındaki vatandaşlarımıza görülmemiş bir heyecanla milliyet ve vatanseverlikle ülkemize, birliğimize, beraberliğimize sahip çıktılar.

Bu süre içinde Türkiye'ye müdahil olmak, Türkiye'nin ayağına basmak isteyenler bugün bir mahcubiyeti yaşamışlardır. Onların dediği değil, Türkiye'nin milletin dediği oldu. Şimdi önümüze bakacağız. Şimdi işimize bakacağız. Şimdi milletimizin aydınlık yarınları için uzak ufuklara bakacağız. 2019 seçimlerine kadar gerekli hazırlıkları yapıp çalışarak yeni yönetim sistemini yapılacak ilk genel seçimde hayata geçireceğiz.

Bugün demokrasi kazandı, millet, hukuk devleti, yurtiçinde yurtdışında yaşayan 83 milyon vatandaşımız kazandı.

Bu sistem değişikliğiyle birlikte birlik beraberliğimizi daha çok yükselteceğiz. Ekonomimizi daha da büyüteceğiz, kalkınmamızı çok daha hızlı hale getireceğiz.

İç ve dış düşmanlara karşı mücadelemiz daha da şiddetlenecek. Türkiye'yi kardeşliği sağlamlaştırılmış örnek lider ülkeler arasında sokacağız.

Demokrasi ve hukuk devletini daha sağlam temellere oturtacağız. Tüm vatandaşlarımızın hak hukukunu gözümüz gibi koruyacağız. Hayır diyenler de evet diyenler de birdir, aynı şekilde değerlidir. Evet veya hayır diyen tüm vatandaşlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum, sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Biz biriz, beraberiz, biz birlikte Türkiye'yiz.

Bütün fakrlılıklarımızla bir bütünüz. Buradan bu uzun, meşakkatli kampanya döneminde her an yanımda olan değerli eşim Semiha hanımefendiye ve aileme de teşekkür ediyorum.

Bu sonuç, milletimiz ve geleceğimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyor, tüm AK Parti teşkilatına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Beraber yürüdük biz bu yollarda/Beraber ıslandık yağan yağmurda/Şimdi söylediğim tüm şarkılarda/Bana her şey sizi hatırlatıyor/ Bana her şey milletimi hatırlatıyor/ Bana her şey Türkiye'yi hatırlatıyor.

Sağolun varolun, Allah'a emanet olun değerli kardeşlerim"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.