İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Taçoy: "20 haftada kürtaj işine karşıyım ancak Melis'i kurtarmamız lazım..."

Taçoy: "20 haftada kürtaj işine karşıyım ancak Melis'i kurtarmamız lazım..."

Kamuoyunu aylarca meşgul eden ve 'Fetüs davası' olarak bilinen 'Hamileliği yasa dışı yollardan sonlandırma' davasının istinaf süreci sürerken, beraberinde getirdiği tartışmalar hız kesmek bilmiyor.

Yayın Tarihi: 18/04/17 07:00
okuma süresi: 5 dak.
Taçoy: "20 haftada kürtaj işine karşıyım ancak Melis'i kurtarmamız lazım..."
A- A A+

Kıbrıs Postası – Ahmet Vamık

Kamuoyunu aylarca meşgul eden ve 'Fetüs davası' olarak bilinen 'Hamileliği yasa dışı yollardan sonlandırma' davasının istinaf süreci sürerken, beraberinde getirdiği tartışmalar hız kesmek bilmiyor.

Dün katıldığı bir TV programında konuşan UBP Milletvekili Taçoy, "Normal şartlarda hamileliğin 20 haftada sonlandırılmasına karşı olabilirim fakat bu kız için bu yasa Meclis'in gündemine geldi. Şartlar bunu gerektirdiği için Meliz Akçal, hamileliğini sonlandırmak zorunda kaldı ve bence doğru olanı yaptı" diyerek; "Biz de bu kızı kurtarmak için hepimiz bu yasaya olumlu oy vereceğiz" şeklinde konuştu.
Konuyla ilgili, Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan Emekli Yargıç ve Avukat Hasan Sözmener ise Ceza Yasası'nda yapılacak değişikliğin tek başına Meliz Akçal'ın cezasını ortadan kaldırmaya yetmediğini vurguladı.

Avukat Hasan Sözmener, ceza yasasında yapılacak değişikliğin sadece Meliz Akçal'ın değil; hamileliğin yasadışı sonlandırılması olayı ile ilgili yargılanarak hapis cezası alan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Fahri Karagözlü, Anestezi Uzmanı Rasiha Serdaroğlu ve Hemşire Ayşegül İşbilen'in de benzer yollarla ceza yasasında yapılacak değişiklikten yararlanabileceğine dikkat çekti.

Diyalog TV'de yayınlanan ve Çiğdem Aydın'ın hazırlayıp sunduğu Güne Merhaba programına konuk olan UBP Milletvekili Hasan Taçoy, CTP Milletvekilleri Doğuş Derya ve Fazilet Özdenefe'nin Meclis'e sundukları Ceza Yasası (Değişiklik) Önerisi'nin hamileliğini yasa dışı sürenin sonrasında sonlandırdığı gerekçesiyle 9 ay hapislik cezası alan Meliz Akçal için olduğunu dile getirdi. Taçoy, "Normal şartlarda hamileliğin 20 haftada sonlandırılmasına karşı olabilirim fakat bu kız için bu yasa Meclis'in gündemine geldi ve şartlar bunu gerektirdiği için Meliz Akçal hamileliğini sonlandırmak zorunda kaldı ve bence doğru olanı yaptı. Biz de bu kızı kurtarmak için hepimiz bu yasaya olumlu oy vereceğiz" şeklinde konuştu.

SÖZMENER: "CEZA YASASINDA DEĞİŞİKLİK YAPMAK, AKÇAL'I KURTARMAYA YETMEZ"

Konuyla ilgili, Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan Emekli Yargıç ve Avukat Hasan Sözmener, Ceza Yasası'nda yapılacak değişikliğin tek başına, Meliz Akçal'ın cezasını ortadan kaldırmaya yetmediğini vurguladı. Sözmener, yasaların geriye doğru işlemediğini ve bir olay suç olarak yasalarda yer almadan önce işlenen bir suç için kişinin yargılanamayacağı gibi, yasalarda suç olan bir olayın suç olmaktan çıkmasından önce işlenen suç içinde kişinin ceza almaktan kurtulamayacağını dile getirdi.

"MELİZ AKÇAL 'ANCAK YENİDEN İTHAM EDİLİRSE' CEZA ORTADAN KALKABİLİR"

Meliz Akçal için yargı sürecinin halen devam ettiğine dikkat çeken Hasan Sözmener, "Meliz Akçal'ın yargı süreci halen devam ediyor, Girne Kaza Mahkemesi'nin verdiği karar için istinaf dosyalandı. İstinaf davası görüşülene kadar Ceza Yasası'nda değişikliklerin yürürlüğe girmesi halinde, eğer Yüksek İdare Mahkemesi, Akçal'a yardımcı olmak isterse davayı yeniden alt mahkemeye gönderip Akçal'ın yeni ceza yasasına göre tekrardan itham edilmesini böylelikle cezasının ortadan kalkmasını sağlayabilir" şeklinde konuştu.

"KARAGÖZLÜ VE SERDAROĞLU DA CEZA YASASI'NDAKİ DEĞİŞİKLİKTEN YARARLANABİLECEK"

Avukat Hasan Sözmener, ceza yasasında yapılacak değişikliğin sadece Meliz Akçal'ın değil; hamileliğin yasa dışı sonlandırılması olayı ile ilgili yargılanarak hapis cezası alan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Fahri Karagözlü, Anestezi Uzmanı Rasiha Serdaroğlu ve Hemşire Ayşegül İşbilen'in de benzer yollarla ceza yasasında yapılacak değişiklikten yararlanabileceğini açıkladı.

"MELİZ AKÇAL İÇİN MECLİS AF ÇIKARABİLİR"

Sözmener, "Meclisimiz, Meliz Akçal'ın mağdur olduğunu düşünüyorsa ve amaç da onun cezaevinden çıkmasını sağlamaksa, af çıkarmak Cumhuriyet Meclisi'nin yetkisinde olan bir olaydır. Bence en doğrusu da budur" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.