İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Temiz Toplum Derneği'nden hükümete "keyfi ve hukuktan uzak uygulama" eleştirisi

Temiz Toplum Derneği'nden hükümete "keyfi ve hukuktan uzak uygulama" eleştirisi

Halkın Partisi (HP), Bakanlar Kurulu'nun Nisan 2017'nin Nisan ayında 2016 bütçesinden harcama yapılması için karar ürettiğine işaret ederek, hükümete "keyfi ve hukuktan uzak uygulamalara imza atma" eleştirisinde bulundu.

Yayın Tarihi: 21/04/17 07:59
okuma süresi: 2 dak.
Temiz Toplum Derneği'nden hükümete "keyfi ve hukuktan uzak uygulama" eleştirisi
A- A A+

Temiz Toplum Derneği, Bakanlar Kurulu'nun Nisan 2017'nin Nisan ayında 2016 bütçesinden harcama yapılması için karar ürettiğine işaret ederek, hükümete "keyfi ve hukuktan uzak uygulamalara imza atma" eleştirisinde bulundu.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun yaklaşık 7 ay önce "Makam Araçlarının Yenilenmesi"ne dair aldığı 17 araçla ilgili karara işaret edildi. Açıklamada, söz konusu kararın "tadil" adı altında değiştirildiği ve 4 Nisan'daki Bakanlar Kurulu toplantısında 3 araç için tamamen farklı karara imza atıldığı ifade edildi.

Açıklamada, "17 araca ilişkin ilk kararla, 3 araç için alınan son karar arasında birçok farklılık var. Bu, tadil değil, yeni bir karar olarak ele alınmalı" denildi.

Bakanlar Kurulu'nun İhale Yasası'na karşı "hile yapmak ve usulsüzlüklerini yasal zemine oturtmak için" böyle bir karar ürettiği savunulan açıklama, şöyle devam etti:

"Bakanlar Kurulu, Nisan 2017'de halen 2016 bütçesinden harcama yapılması için karar üretmekten çekinilmiyor. Bütçe disiplini adı altında çalışmalar yaptığını iddia eden hükümetin, 2016 yılı mali bütçesinin tamamlanmasından 4 ay geçmesine rağmen, halen daha 2017 bütçe dönemi içerisinde harcama yapmaya devam etmesi ve bunu disiplinsizlik olarak görmemesi anlaşılabilir değil. Hükümet, bu icraatı ile bir kez daha ne derece keyfi ve hukuktan uzak uygulamalara imza attığını ortaya koymuştur."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.