İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Gökhan Altıner yazdı: "Ertuğruloğlu'nun hayali hangisi?"

Gökhan Altıner yazdı: "Ertuğruloğlu'nun hayali hangisi?"

Köşe yazarlarımızdan Gökhan Altıner bugünkü yazısında Başkanlık sistemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 21/04/17 08:00
okuma süresi: 2 dak.
Gökhan Altıner yazdı: "Ertuğruloğlu'nun hayali hangisi?"
A- A A+

Gökhan Altıner: "Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ortaya bir fikir attı ve dedi ki "Bizde de başkanlık sitemi olsun." Bu öneri yıllar önce merhum Denktaş bey tarafından da ortaya atılmıştı ve yine merhum Bülent Ecevit de siz küçük bir ülkesiniz size en iyi başkanlık uyar demişti.

Tabii başkanlık derken nasıl bir başkanlık sistemi olsun bu da son derece önemli. Tahsin bey bu öneriyi ortaya atarken altını doldurmadı. Dünyanın pek çok ülkesinde başkanlık sistemi var ama her ülkenin başkanlık sistemi şekli farklı.

Başkanlık sistemi Amerika kıtası, Brezilya, Küba gibi ülkelerde var, çoğunlukla da Afrika ülkelerinde var ama bunların en sağlıklı çalışanı şüphesiz ki Amerikadır, çünkü Amerika'da hem sağlam bir yargı sistemi var; öyle bir yargı sistemi ki başkanı oturduğu yerde sallayabilir. Dahası kongre var, senato var ki başkana nefes aldırmıyor."

Gökhan Altıner'in köşe yazısının tamamını okumak için >>>

Not: Haberi akıllı telefonunuzdan görüntülüyorsanız, tamamını köşe yazarları bölümünden okuyabilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.