SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Bakan Sucuoğlu açıkladı: "Uyuşturucu madde analizlerini yeniden yapmaya başladık"

 Bakan Sucuoğlu açıkladı: "Uyuşturucu madde analizlerini yeniden yapmaya başladık"

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, polis tarafından ele geçirilen emarelerin uyuşturucu madde olup olmadığı ve ne tür bir uyuşturucu madde olduğunun artık yeniden tespit edilebildiğini dile getirdi. Yangın sonrası uzun bir süredir yapılamayan uyuşturucu madde analizlerinin yeniden yapılabildiğine dikkat çeken Sucuoğlu, "analizlerin yeniden yapılabilmesiyle polisimiz de rahat bir nefes aldı ve işleri kolaylaştı" dedi.

Yayın Tarihi: 21/04/17 08:46
okuma süresi: 2 dak.
 Bakan Sucuoğlu açıkladı: "Uyuşturucu madde analizlerini yeniden yapmaya başladık"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

22 Aralık'ta çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen Devlet Laboratuvarı'nda uzun bir süredir yapılamayan işlemler yeniden yapılmaya başlanıyor. Veteriner Dairesi Laboratuvarı'na taşınan ve geçtiğimiz haftalarda gıda analizlerinin yapılmaya başlandığı Devlet Laboratuvarı'nda uyuşturucu madde analizlerinin de yapılmaya başlandığı açıklandı.

Konuyla ilgili olarak Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, polis tarafından ele geçirilen emarelerin uyuşturucu madde olup olmadığı ve ne tür bir uyuşturucu madde olduğunun artık yeniden tespit edilebildiğini dile getirdi. Yangın sonrası uzun bir süredir yapılamayan uyuşturucu madde analizlerinin yeniden yapılabildiğine dikkat çeken Sucuoğlu, "analizlerin yeniden yapılabilmesiyle polisimiz de rahat bir nefes aldı ve işleri kolaylaştı" dedi.

Kanda ve idrarda uyuşturucu madde tespiti analizlerinin henüz yapılamadığını kaydeden Faiz Sucuoğlu, "kanda ve idrarda uyuşturucu madde tespiti analizlerinin yapıldığı cihaz yangında en çok zarar gören ve kullanılamaz hale gelen cihazlardan biriydi" dedi. Sucuoğlu, Güzelyurt Veteriner Dairesi'nde bulunan bir cihazın uzmanlar tarafından incelendiğini ve söz konusu cihazın modifiye edilerek kanda ve idrarda uyuşturucu madde tespiti yapılabilme ihtimali olduğunu dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.