TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Yiğit Bulut, Kıbrıs ile ilgili sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti

Yiğit Bulut, Kıbrıs ile ilgili sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut A Haber canlı yayınına telefonla bağlanarak Kıbrıs hakkında yaptığı "Kıbrıs Türkiye'nin denizaşırı bir vilayetidir" ifadesinin çarpıtıldığını iddia etti.

Yayın Tarihi: 28/04/17 09:37
okuma süresi: 3 dak.
Yiğit Bulut, Kıbrıs ile ilgili sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti
A- A A+
Kıbrıs Postası

Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut A Haber canlı yayınına telefonla bağlanarak Kıbrıs hakkında yaptığı "Kıbrıs Türkiye'nin denizaşırı bir vilayetidir" ifadesinin çarpıtıldığını iddia etti. Bulut, söylenen sözün Avrupa Birliği'nin Kıbrıs'a karşı tutumuna yönelik söylenmiş bir söz olduğunu iddia eden ederek, Türkiye'nin Kıbrıs'a ne kadar bağlı olduğunu göstermek için vurgulanmış cümlelerin bir kısım medya tarafından çarpıtılarak Kuzey Kıbrıs halkını rencide edecek şekilde servis edildiğini söyledi.

"BUNLAR AVRUPA BİRLİĞİ'NİN KIBRIS'A KARŞI TUTUMUNA YÖNELİK SÖYLENMİŞ SÖZLERDİR"

"Yapılan yorumlar ve yapılan haberler kullanılan cümlelerin maksadını çok aşan şekilde yapılıyor. Oradaki konuşma ve açıklamada her şeyden önce ben bunların benim kişisel görüşüm olduğunun altını çizdim" diyen Yiğit Bulut, "Bunlar Avrupa Birliği'nin Kıbrıs'a karşı tutumuna yönelik söylenmiş sözlerdir. Yani Avrupa'nın Kıbrıs'ı bir bütün olarak kendi içerisinde tahakküm altına alınabilirmiş tavrına karşı Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne kadar bağlı olduğunu göstermek için vurgulanmış sözlerdir. Ama bu sözler Kıbrıs medyası tarafından çarpıtılarak başka noktalara götürüldü. Sanki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki kardeşlerimizin kalbini kıracak şekliyle medyaya servis edildi ve rencide edildi" dedi.

"BENİM SÖZLERİMİ ÇARPITANLARIN AMAÇLARI FARKLIDIR"

Bulut, "Türkiye'de hiç kimse KKTC'den vazgeçelim de başka bir formül uygulayalım gibi bir düşünceye sahip olamaz. Biz KKTC'yi kurabilmek için şehitler verdik. Herkesin ailesinde Kıbrıs şehitleri vardır. Bu sözler Avrupa Birliği'ne karşı söylenmiş sözlerdi. Benim sözlerimi çarpıtanların farklı amaçları olduğu için bunu yapmışlardır" iddiasında bulundu.

HATASINI DÜZELTTİ

Açıklamaları sırasında "Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti" diyen Yiğit Bulut, hatasının farkına vararak sözünü "Türk Cumhuriyeti" olarak düzeltmesiyse dikkatten kaçmadı.

İlgili haber:

Yiğit Bulut: "KKTC Türkiye'nin denizaşırı bir vilayetidir"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.