YENİERENKÖY
okuma süresi: 4 dak.

Yalınkaya: "4 aydır evine tek kuruş götüremeyen çalışanın artık sabrı kalmamıştır"

Yalınkaya: "4 aydır evine tek kuruş götüremeyen çalışanın artık sabrı kalmamıştır"

Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Mustafa Yalınkaya yaptığı açıklamada Yeni Erenköy Belediye çalışanlarının 4 aydır maaşlarını alamadığını belirtti.

Yayın Tarihi: 08/05/17 11:56
okuma süresi: 4 dak.
Yalınkaya: "4 aydır evine tek kuruş götüremeyen çalışanın artık sabrı kalmamıştır"
A- A A+
Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Mustafa Yalınkaya yaptığı açıklamada Yeni Erenköy Belediye çalışanlarının 4 aydır maaşlarını alamadığını belirtti.

Yalınkaya belediyede yaşanan sıkıntıların çözülmemesi durumunda gereve gidecekleri uyarısında da bulundu.

Konu ile ilgili açıklama şöyle:

KKTC bir devletse ve bu devletin de bir anayasası varsa, o zaman nasıl oluyor da merkezi hükümetler anayasanın ayaklar altına alınmasına göz yumuyor!

Bugün Yeni Erenköy Belediyesi çalışanları yaklaşık 4 aydır emeklerinin karşılığı olan maaşlarını alamıyorlar. Daha önce Lefkoşa Türk Belediyesi'nde emekçilerin maaşlarını alamaması ve angarya çalıştırılmaya zorlanmasının sonuçlarını hep birlikte yaşayıp gördük. Belediye Emekçileri Sendikası olarak örgütlü bulunduğumuz belediyelerin ve o belediyelerde çalışan emekçilerin tümü bizler için aynı derecede öneme sahiptir. O nedenle bu tür konularda ne tür mücadeleler verebileceğimiz kamuoyu tarafından çok iyi bilinmektedir.

Sendika olarak grev ve eylem hakkımızı son çare olarak görmekteyiz. Bu nedenledir ki hem maliye bakanlığının Yeni Erenköy'de yapılacak olan seçim önergesine, yani ara seçimi erteleme isteğine destek verdik, hem de Yeni Erenköy Belediyesi'nde yaşanan sıkıntılar doğrultusunda maliye bakanlığınca tarafımızdan istenen tüm çalışmaları yerine getirip, bu çalışmaların tümünü bakanlığa ilettik. Ancak ne yazık ki bizlerin gösterdiği hassasiyeti karşı tarafın göstermediğini ve bakanlık tarafından verilen sözlerin yerine getirilmediğini görmekteyiz.

Buradan maliye bakanlığına son bir kez daha çağrıda bulunuyoruz ve verdiği sözler çerçevesinde bakanlığın üzerine düşen görevleri yerine getirmesini talep ediyoruz. Anayasamızda "Çalışma hakkı", "Çalışma koşulları" ve "Çalışma özgürlüğü" maddeleri ile yasalarımızdaki düzenlemeleri hem devletin sorumluluklarını, hem de çalışanların haklarını açıkça ortaya koymaktadır. Bizlerin talebi anayasanın ve yasaların Yeni Erenköy için de var olduğunu merkezi hükümetimizin tüm bölge halkına ve çalışanlara göstermesidir.

Bizlerin amacı Yeni Erenköy halkını mağdur etmek değildir. Aksine hedefimiz, hem belediyemizin içerisinde bulunduğu çıkmazdan kurtulmasını, hem çalışanlar için insan, hak ve özgürlükler temelinde bir ortam yaratılmasını, hem de bölge halkının hak ettiği çerçevede hizmet almasını sağlamaktır.

Bu bağlamda içerisinde bulunduğumuz hafta tüm taraflar açısından çok büyük bir önem taşımaktır. Umarız herkes olayın ciddiyetinin farkına varır ve üzerine düşen görevleri yapmak için gerekli adımları atar. Aksi takdirde ülke gelecek haftaya Yeni Erenköy'deki grev ile girecektir. 4 aydır evine tek kuruş götüremeyen çalışanın artık sabrı kalmamıştır. Biraz irade, biraz da adalet sorunları aşmaya yetecektir. Aksi takdirde dediğimiz gibi tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.