LAPTA
okuma süresi: 4 dak.

'Gorno Tepesi'nde yapılması planlanan 'Teleferik Projesi' izni iptal edildi

'Gorno Tepesi'nde yapılması planlanan 'Teleferik Projesi' izni iptal edildi

Lapta Belediyesi tarafından, Karşıyaka bölgesindeki "Gorno Tepesi" olarak bilinen bölgede yapılması planlanan 'Teleferik Projesi' için verilen Bakanlar Kurulu kararı iptal edildi.

Yayın Tarihi: 11/05/17 07:26
okuma süresi: 4 dak.
'Gorno Tepesi'nde yapılması planlanan 'Teleferik Projesi' izni iptal edildi
A- A A+

Cansu Yarışan

Lapta Belediyesi tarafından, Karşıyaka bölgesindeki "Gorno Tepesi" olarak bilinen bölgede yapılması planlanan 'Teleferik Projesi' için verilen Bakanlar Kurulu kararı iptal edildi.

Bakanlar Kurulu'nun gerçekleştirdiği toplantının ardından Orman Yasası'ndaki yasal mevzuatların yeterli olmaması gerekçesiyle projenin gerçekleştirilmesi adına verilen ön izin gözden geçirilerek iznin iptaline karar verilmesiyle, Yüksek İdare Mahkemesi'ndeki dava, Savcılığın beyanı ve kararın iptalinin ardından geri çekildi.

Kıbrıs Postası'na konuşan Avukat Emre Efendi ise yasal bir zemini olmayan 'Teleferik Projesi'nin hayata geçirilmesine vatandaş olarak karşı olduğunu dile getirerek Yüksek İdare Mahkemesi'ne Bakanlar Kurulu'nun Lapta Belediyesi'ne verdiği izin geri çekilmesi adına yaklaşık 10 gün önce başvurduğunu ve bu mücadeleye siyaseti karıştırma amacı olmayarak sadece bir vatandaş olarak karşı çıktığını anlattı.

Lapta Belediyesi tarafından, Karşıyaka bölgesindeki "Gorno Tepesi" olarak bilinen bölgede yapılması planlanan 'Teleferik Projesi' için Bakanlar Kurulu kararı iptal edildi.

Hayata geçirilmesi planlanan 'Teleferik Projesi'nin bulunduğu bölgenin yüksek orman alanı sınıfında olduğundan özel kişilere devredilmesi veya uzun vadeli kiralanmasının yasal olarak mümkün olmadığı, ilgili Bakanlar Kurulu kararında parsel numaralarının yanlış olduğu, teleferik yapılmasıyla ilgili çalışmalarda çevresel risklerin göz önünde bulundurulmadığı gibi gerekçelerle, Lapta sakinleri ve Belediye Meclis üyesi ve Avukat Emre Efendi tarafından projeye karşı çıkılarak, Bakanlar Kurulu'nun Lapta Belediyesi'ne verdiği izni geri çekmesi yönündeki talep Yüksek İdare Mahkemesi'ne taşınmıştı. Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu'nun gerçekleştirdiği toplantının ardından Orman Yasası'ndaki yasal mevzuatların yeterli olmaması gerekçesiyle projenin gerçekleştirilmesi adına verilen ön izin gözden geçirilerek iznin iptaline karar verilmesiyle, Yüksek İdare Mahkemesi'ndeki dava, Savcılığın beyanı ve kararın iptalinin ardından geri çekildi.

EFENDİ: VATANDAŞ OLARAK KARŞI ÇIKTIM, YAPTIĞIMIZ MÜCADELEYE SİYASETİ ALET ETMEK AMACIMIZ YOK"

Kıbrıs Postası'na konuşan Avukat Emre Efendi ise yasal bir zemini olmayan 'Teleferik Projesi'nin hayata geçirilmesine vatandaş olarak karşı olduğunu dile getirerek Yüksek İdare Mahkemesi'ne Bakanlar Kurulu'nun Lapta Belediyesi'ne verdiği izin geri çekilmesi adına yaklaşık 10 gün önce başvurduğunu söyledi. Lapta sakinlerinin de karşı çıktığı projenin yasal olarak mümkün olmadığını ifade eden Efendi, sözlerine şöyle devam etti:

"Bakanlar Kurulu'nun Lapta Belediyesi'ne verdiği izni Orman Yasası'ndaki yasal mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle verilen iznin iptaline karar verdi.

Yüksek İdare Mahkemesi'nde iznin iptal olması yönünde açılan dava ise kararın iptali ile geri çekildi. Lapta Belediyesi'nin sosyal medya üzerinden projenin Orman Yasası'ndaki yasal mevzuatların uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edildiğini duyurması ise yenilgiyi hafifletmek ve bir nedene bağlamak amacıyla yapılmış bir açıklama olduğunu düşünüyorum. Bir vatandaş olarak bu projeye, ormanlık alanların peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğimizi ve yasal olarak mümkün olmadığını kanıtlamak adına karşı duruş sergiledim. Yaptığımız mücadeleye siyaseti alet etmek amacımız yok"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.