TURİZM
okuma süresi: 6 dak.

Turistler artık sağlık sigortalı!

Turistler artık sağlık sigortalı!

<p><strong>Ülkeyi ziyaret edecek turistlere sağlık sigortası sağlanması konusunda, Turizm ve Çevre Bakanlığı, Şeker Sigorta ve Kıbrıs Sigorta ortaklığında uluslar arası sigorta şirketi ASUIA (All Seasons Underwriting Insurance Company) ile mutabakata varıldı.</strong></p>

Yayın Tarihi: 11/05/17 07:25
okuma süresi: 6 dak.
Turistler artık sağlık sigortalı!
A- A A+
Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

Ülkeyi ziyaret edecek turistlere sağlık sigortası sağlanması konusunda, Turizm ve Çevre Bakanlığı, Şeker Sigorta ve Kıbrıs Sigorta ortaklığında uluslar arası sigorta şirketi ASUIA (All Seasons Underwriting Insurance Company) ile mutabakata varıldı.

Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, ülkeye gelen ve AB sağlık sigortası olmayan turistler, devlet tarafından güvence altına alınarak sağlık sigortası projesinden yararlanacak.

AB üyesi olmayan 16 ülkede de yürürlükte olduğu bilinen ve ASUIA, Şeker Sigorta ve Kıbrıs Sigorta ile gereken protokollerin imzalanması sonucunda devlet bütçesine olumlu anlamda katkı sağlayacak söz konusu projenin, önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi bekleniyor.

Projeden elde edilecek gelirlerle turizm acentelerine, KKTC'nin yurt dışında daha etkili bir biçimde tanıtılması adına reklam vermeleri amacıyla maddi anlamda destek sağlanacak.

Kıbrıs Postası'na konuşan Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, söz konusu projeyi değerlendirerek, projenin ülke turizminin canlanması açısından olumlu bir adım olduğunu ve projenin hayata geçirilmesi sonucunda turizm destinasyonuna önemli katkı sağlanacağını söyledi.

Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre ülkeyi ziyaret edecek turistlere sağlık sigortası sağlanması konusunda Turizm ve Çevre Bakanlığı, Şeker Sigorta ve Kıbrıs Sigorta ortaklığında uluslar arası sigorta şirketi ASUIA (All Seasons Underwriting Insurance Company) ile mutabakata varıldı.

Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, ülkeye gelecek olan ve AB sağlık sigortası olmayan turistler, devlet tarafından güvence altına alınarak sağlık sigortası projesinden yararlanacak.

Ülkeye giriş yapan ve sağlık sigortası bulunmayan turistlerin sağlık giderleri devlet tarafından karşılanırken, hayata geçirilecek proje ile turistlerin sağlık sigortaları için yapılacak harcamalar ASUIA şirketi tarafından karşılanacak ve projenin devlet bütçesine olumlu yönde katkısı olacak. Öte yandan, 5 yılın sonunda proje, yerli sigorta şirketlerine devredilecek.

YETKİLİ MAKAM, TURİZM VE ÇEVRE BAKANLIĞI…

Bakanlar Kurulu'nun resmi gazetede yayınladığı karara göre, "Önergede belirtilenler ışığında Sosyal Sigortalar (Düzenleme ve Denetim) Yasası'nın 50'nci maddesine istinaden, KKTC'ye girişi yapan ziyaretçilerin devlet güvencesi altına alınması amacıyla sigortası olmayan ziyaretçilerin sigortalanması, KKTC'de faaliyet gösteren Şeker Sigorta ve Kıbrıs Sigorta'nın uluslararası bir sigorta şirketi ile ortaklık oluşturması kaydıyla görevlendirilmeleriyle hayata geçirileceğinden, uygulamanın başlatılması amacıyla ve bu uygulama neticesinde ortaya çıkabilecek görev zararlarından Turizm ve Çevre Bakanlığı'nın sorumlu tutulmaması kaydıyla önergeye ekli sunulan "KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Şeker Sigorta Kıbrıs Sigorta Arasında KKTC'ye Seyahat Eden Yolcuların Sigortalanmasına Yönelik Protokol"ün yürürlüğe konması hususunda, Turizm ve Çevre Bakanlığı'nın yetkili kılınmasına karar verildiği" açıklandı.

TURİZM ACENTELERİNE MADDİ DESTEK SAĞLANACAK

AB üyesi olmayan 16 ülkede de yürürlükte olduğu bilinen söz konusu projenin, ASUIA, Şeker Sigorta ve Kıbrıs Sigorta ile gereken protokollerin imzalanması sonucunda önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi bekleniyor. Projeden elde edilecek gelirlerle, turizm acentelerine, KKTC'nin yurt dışında daha etkili bir biçimde tanıtması adına reklam vermeleri amacıyla maddi anlamda destek sağlanacak.

SAVAŞAN: "PROJE, TURİZM DESTİNASYONUNA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK"

Kıbrıs Postası'na konuşan Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, söz konusu projeyi değerlendirerek, projenin ülke turizminin canlanması açısından olumlu bir adım olduğunu ifade etti ve turistlerin sigorta ile güvence altına alınarak sağlık hizmeti almalarının KKTC'ye daha nitelikli turist gelmesi yönünden olumlu bit etkisi olacağını söyledi.

Ülkeye gelen turistlerin yaklaşık yüzde 3 veya 5'inin sağlık hizmetlerinden yararlanmasının söz konusu olduğunu ifade eden Savaşan, hayata geçirilecek proje ile turistlerin özel klinik ve hastanelerde sağlık hizmeti alabileceğine de değinerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Sağlık sigortasından yaralanacak turistlerin sağlık sorunu ile karşılaşması durumunda devlet hastanelerinin yanı sıra özel klinik ve hastanelere başvurmaları sonucunda sağlık giderleri sigorta tarafından karşılanacak. Turistlerin sağlık açısından güvence altında olması, ülkeye daha nitelikli turist gelmesi açısından önemli bir adım ve projenin uygulanmasının sağlanması, ülkedeki turizm destinasyonuna önemli katkı sağlayacak."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.