EMLAK
okuma süresi: 4 dak.

İş yerinde cazibe merkezi Dereboyu, konutta Yenikent, yatırımda Girne!

İş yerinde cazibe merkezi Dereboyu, konutta Yenikent, yatırımda Girne!

Yıllardır Lefkoşa'da cazibe merkezi halinde olan Dereboyu bölgesi, bu özelliğini ve en yüksek kira bedelinde liderliğini korumaya devam ederken; Yenikent bölgesiyse son beş yıl içerisinde oldukça büyük gelişme gösterdi.

Yayın Tarihi: 16/05/17 07:28
okuma süresi: 4 dak.
İş yerinde cazibe merkezi Dereboyu, konutta Yenikent, yatırımda Girne!
A- A A+
Kıbrıs Postası – Ahmet Vamık

Yıllardır Lefkoşa'da cazibe merkezi halinde olan Dereboyu bölgesi, bu özelliğini ve en yüksek kira bedelinde liderliğini korumaya devam ederken; Yenikent bölgesiyse son beş yıl içerisinde oldukça büyük gelişme gösterdi.

Bir dükkanın metrekaresine 200-250 sterlin kira istenen Dereboyu bölgesinde cadde üzerinde 100 metrekarelik bir dükkan kiralamak için aylık 2.000 ile 2.500 sterlini gözden çıkarmak gerekiyor.

Kıbrıs Postası'na konuşan uzmanlar, Yenikent bölgesinde ise 3 yıl önce 2+1 dairenin metrekaresinin 400 sterlinden satışa sunulduğunu, bugün ise metrekare bedelinin 650 sterline çıktığını dile getirdi.

Emlak sektörünün İngiliz sterlinine endeksli olduğu ülkemizde emlak satış ve kira fiyatları adeta el yakıyor. Yıllardır Lefkoşa'da cazibe merkezi halinde olan Dereboyu bölgesi, bu özelliğini ve en yüksek kira bedelinde liderliğini korumaya devam ederken, Yenikent bölgesinin ise son beş yıl içerisinde oldukça büyük gelişme gösterdiği dikkat çekiyor. Kıbrıs Postası'nın emlak fiyatlarıyla ilgili araştırmasından aynı zamanda yatırımcıların dikkatini çekecek tüyolar da ortaya çıkıyor.

DEREBOYU, CAZİBESİNİ KORUYOR

Lefkoşa'da bünyesinde barındırdığı mağaza, cafe, restoran tarzı iş yerleri ile perakende giyim ve gıda sektörünün cazibe merkezi Dereboyu'nda bir iş yeri kiralamanın bedeli oldukça yüksek. Metrekaresine 200-250 sterlin kira talep edilen Dereboyu bölgesinde cadde üzerinde 100 metrekarelik bir dükkan kiralamak için aylık 2.000 ile 2.500 sterlini gözden çıkarmak gerekiyor. Yıllık peşin yapılan ödemelerde kira bedeli biraz daha aşağıya çekilse bile iş yeri kiralayan bir işletmeci, aylık kazancından ortalama 11.500 TL gibi bir rakamı kira giderine ayırmak zorunda.

KONUTTA CAZİBE MERKEZİ YENİKENT

Yenikent bölgesinin son beş yıl içerisinde ciddi gelişme gösterdiğine ve talebin arttığına dikkat çeken emlak uzmanları, Yenikent bölgesinde beş yıl önce metrekaresi 500 sterlinden satılan bir dükkanın şu anda metrekaresine 2.000 sterlin istendiğine dikkat çekti. Özellikle Gönyeli Belediye Bulvarı'nda dükkan kiralarının Dereboyu ile aynı seviyede olduğunu belirten uzmanlar, beş yıl önce metrekaresi 50 ile 100 sterlin arasında olan dükkan kiralarının şu anda 300 ile 400 sterlin arasında seyrettiğini kaydetti. Yenikent bölgesinde konut fiyatlarının da değerlendiğini savunan uzmanlar, 3 yıl önce Yenikent'te 2+1 dairenin metrekaresinin 400 sterline satışa sunulduğunu, bugün ise metrekare bedelinin 650 sterline çıktığını dile getirdi. 3 yıl önce 35-40 bin sterline alıcı bulan 2+1 apartman dairesi ise bugün 50-55 bin sterlin arasında satışa sunuluyor.

GİRNE'YE YATIRIM YAPAN KAZANDI

Ülkemizde inşaat sektöründe patlama yaşandığı yıllarda büyük talep gören ve 2005 yılından sonra hızlıca yapılaşma içerisine giren Hamitköy bölgesine talebin sona erdiğini ve emlak sektöründe talebin Yenikent bölgesine kaydığını belirten uzmanlar; Lefkoşalı yatırımcının ise Girne'ye yöneldiğini ifade etti. Türkiye'den gelen yatırımcıların da etkisiyle Girne bölgesine talebin arttığını ve bunun etkisiyle fiyatların da yükseldiğini belirten uzmanlar, kat izni olan arsaların metrekare değerinin 200 sterlinden 500 sterline çıktığını vurguladı. Emlak uzmanları, Girne'ye yatırım yapanların adeta 5 koyup 7 aldığını ve büyük kâr elde ettiğini de sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.