LAPTA
okuma süresi: 3 dak.

TDP Lapta Örgütü kuruldu

TDP Lapta Örgütü kuruldu

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) yeni bir örgüt daha kurdu. TDP Girne İlçesi örgütlenme çalışmaları çerçevesinde Lapta örgütünü de oluşturdu.

Yayın Tarihi: 16/05/17 11:23
okuma süresi: 3 dak.
TDP Lapta Örgütü kuruldu
A- A A+
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) yeni bir örgüt daha kurdu. TDP Girne İlçesi örgütlenme çalışmaları çerçevesinde Lapta örgütünü de oluşturdu.

Genel Başkan Cemal Özyiğit, TDP Girne İlçe Başkanı, Milletvekili Zeki Çeler, MYK üyesi Ayşe Öztabay ile bazı PM ve Girne İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı etkinlikte TDP Lapta örgüt başkanlığına Behiç Özgüt getirildi, yönetim ise şu isimlerden oluştu: Eskul Kutluer, Turgut R. Özgüt, İbrahim Sessiz, Sevilay İleri, Sumayla Oerishi, Refet Öksüz.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, etkinlikteki konuşmasında TDP'nin örgüt ağına Lapta'yı da kattıklarını belirterek, bunun hem parti hem de bölge açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı. Özellikle son aylarda ülke genelinde ciddi bir örgütlenme çalışması yürüttüklerini ve bu çerçevede 15 yeni örgüt kurduklarını belirten Özyiğit, kısa dönemde ülke genelinde etkili ve güçlü bir örgüt ağı oluşturmuş olacaklarını söyledi.

"Lapta ve bölgesi çok önemli"

Lapta ve bölgesinin, tarihi ve doğal güzellikler ile turizm açısından ülkenin en önde gelen yerlerinden biri olduğunu kaydeden Özyiğit, bölgeyi korumanın, geliştirip kalkındırmanın ve en önemlisi gelecek nesillere sürdürülebilir bir yapı bırakmanın herkesin önceliği olması gerektiğini kaydetti.

UBP-DP Hükümetinin ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini, halkın malı olan yerleri korumak gibi bir gailesi olmadığı gibi, 'ben yaparım olur' mantığı ile yasaları göz ardı eden kararlar aldığını ifade eden Özyiğit, Karşıyaka'daki Gorno tepesi özelinde yaşanan gelişmelerin bunun somut göstergesi olduğuna dikkat çekti. Gorno Tepesi ile ilgili kararın hukuka aykırı olduğunun ortaya çıkmasının ardından kararın iptal edilmek zorunda kalındığını belirten Özyiğit, "Bu olay, hükümetin hukuk dışı onlarca uygulamasından sadece bir tanesidir" ifadelerini kullandı.

"Yavuz Çıkarma Plajı ile ilgili karar iptal edilmeli"

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Yavuz Çıkarma Plajı'nın 30 yıllığına özel bir şirkete kiralanmasını öngören Bakanlar Kurulu kararının da iptal edilerek, resmi olarak açıklanması gerektiğini söyledi.

Bakanlar Kurulu'nun kararı iptal etmediğini, sadece uygulamaya konulmayacağı yönünde bir karar alındığını belirten Özyiğit, bunun yeterli olmadığını kaydetti. Özyiğit;"Bu karar biran önce iptal edilerek kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Bu arada TDP Milletvekili Zeki Çeler'in de içinde bulunduğu Meclis Kültür Varlıkları Komitesinde oybirliği ile alınan ve "Yavuz Çıkarma Plajı'nın Sit Alanı ilan edilmesini içeren tavsiye kararını da yerine buluyor ve selamlıyoruz. Umarız bu karar dikkate alınır ve gereken yapılır" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.