DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Lübnan hapishanelerinde 880 kişi açlık grevinde

Lübnan hapishanelerinde 880 kişi açlık grevinde

Lübnan hapishanelerinde terör suçundan tutuklu bulunan 880 kişinin, cumartesi günü başlattıkları açlık grevine genel af çıkıncaya kadar devam edecekleri belirtiliyor.

Yayın Tarihi: 17/05/17 10:54
okuma süresi: 3 dak.
Lübnan hapishanelerinde 880 kişi açlık grevinde
A- A A+
Lübnan hapishanelerinde terör suçundan tutuklu bulunan 880 kişinin, cumartesi günü başlattıkları açlık grevine genel af çıkıncaya kadar devam edecekleri belirtiliyor.

Cumartesi günü genel af talebiyle başlatılan açlık grevi, aşırılık yanlısı örgütlere üyelikle itham edilen kişiler arasında yayılmaya devam ediyor.

Açlık grevi yapan mahkumlar, gizlice çektikleri ses kaydı, video ve fotoğraflar ile isteklerini ve içinde bulundukları şartları duyurmaya çalışıyor.
Serbest bırakılmalarını sağlayacak genel af talepleri yerine getirilinceye kadar açlık grevine devam edeceklerini belirten mahkumlar, grevi bırakmak için zorlama yapılamayacağını vurguluyor.

Lübnan yerel basını, açlık grevi yapan mahkumların sağlık durumlarının, cezaevi yönetimi tarafından takip edildiğini aktardı.

Lübnanlı avukat Muhammed Sabluh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açlık grevine katılanların bazılarının hiç yargılanmadan yıllardır cezaevinde tutulduğunu ve Sünni olmaları nedeniyle bu hukuksuz durum ile karşılaştıklarını savundu.

Bazı örgütlere üye olmakla suçlanan bu kişiler hakkında hiç bir delil olmadığının altını çizen Sabluh, "Ahmed el-Esir ve beraber yargılandığı arkadaşları da açlık grevine katıldılar. İçeriden aldığımız bilgilere göre, açlık grevine katılanların bir kısmı dün dövülmüşler. Eğer açlık grevine son vermezlerse işkence ile tehdit edilmişler." dedi.

GENEL AF TALEBİYLE GÖSTERİ

Açlık grevine katılanların aileleri, bugün Beyrut'un doğusundaki ülkenin en büyük hapishanesi olan Rumiyye Hapishanesi'nin önünde toplanarak gösteri düzenledi. Hapiste olan yakınlarının fotoğraflarını taşıyan aileler, genel af talep etti.

Yakınlarının yargılama olmadan yıllardır hapishanede tutulduğunu vurgulayan aileler, Sünni oldukları için bu haksızlığa maruz kaldıklarını iddia etti.

Protestoya katılan Ümmü Ömer, açlık grevi yapan oğluna ve arkadaşlarına destek olmak için geldiklerini ve onları sabırlı olmaya teşvik ettiklerini söyledi.

Açlık grevi yapanların ağızlarını diktiklerini ifade eden başka bir anne, açlık grevine katılan oğlunu ziyaret etmesinin yasaklandığını dile getirdi.

İçişleri Bakanlığı ve Darul Fetva Kurumu yetkililerinden oluşan bir heyet, bugün Rumiyye Hapishanesi'ne girerek açlık grevi yapan tutuklular ile görüştü.

Şu ana kadar 4 farklı hapishanede 880 kişinin katıldığı açlık grevinin, önümüzdeki günlerde daha fazla kişinin katılımı ile büyüyeceği tahmin ediliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.