KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Kuruçeşme Projesi, sanatçılar ve sanatseverler için umut oldu

Kuruçeşme Projesi, sanatçılar ve sanatseverler için umut oldu

Lefkoşa Surlariçi'nde Kuruçeşme Sokak'ta, Sevdiye Ricketti tarafından yaklaşık 2 yıldır çalışmalarının sürdüğü 'Kuruçeşme Projesi' sonbaharda hayata geçirilecek…

Yayın Tarihi: 18/05/17 07:28
okuma süresi: 4 dak.
Kuruçeşme Projesi, sanatçılar ve sanatseverler için umut oldu
A- A A+
Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

Lefkoşa Surlariçi'nde Kuruçeşme Sokak'ta, Sevdiye Ricketti tarafından yaklaşık 2 yıldır çalışmalarının sürdüğü 'Kuruçeşme Projesi' sonbaharda hayata geçirilecek…

Kuruçeşme Projesi ile tarihi bir geçmişe sahip olan Sevdiye Ricketti'ye ait ev, sanat galerisine dönüştürülerek, sanatçıların eserlerini topluma tanıtmasına imkan vermek amacıyla hizmet verecek.

Lefkoşa Surlariçi'nde 1931 yılında yapılmış binada, 'Kuruçeşme Projesi' ile Sevdiye Ricketti tarafından sanat galerisine dönüştürülmek amacıyla ilk adım atıldı. Kıbrıs Postası'na sanat galerisinin kapılarını açan Ricketti, proje ile amaçladıklarını anlattı.

AMAÇ, SANATÇILARIN SERGİLEMEK İSTEDİĞİ ESERLERİN HALKA SUNULMASINA İMKAN VERMEK

Kuruçeşme Projesi için yaklaşık 2 yıldır çalışmalarını sürdüren Ricketti, amaçlarının sanat, kültür, sağlık, eğitim alanlarında çeşitli programları yerli sanatçılar, eğitimciler, aktivistler ve idealistlerle birlikte ortaya çıkarıp halka açık bir toplumsal merkez yaratmak olduğunu ifade ederek; sanatçı, müzisyen, eğitmen ve tüm halka kapılarının açık olduğunu söyledi. Tüm sanatçıların sergilemek istediği eserlerin halka sunulmasına imkan vermek adına projeyi hayata geçirmek istediklerini belirten Ricketti, Surlariçi bölgesinin tekrar canlanmasını ve kültürel değerlerini koruması adına elinden geleni yapacağını kaydetti.

KURUÇEŞME PROJESİ DESTEK BEKLİYOR…

Sanat galerisi olarak tasarlanan evin tarihi açıdan büyük bir değere sahip olduğunu ve çocukluğundan beri o evde yaşadığını ve hayatını kaybeden babasının da anısını yaşatmak adına o evde yaşamaya devam ettiğini ifade eden Ricketti sözlerine şöyle devam etti:

"Çocukluğum bu evde bu sokakta geçti. 2003 yılında evde büyük bir yangın çıktı daha sonra babam Halil Ozankaya burayı büyük zorluklarla restore etti. Ben bir dönem Amerika'da yaşadım ardından adaya döndüğüm zaman eşimle birlikte babam hayatını kaybettikten sonra buraya yerleştik ve babamın anısını da yaşatmak ve sanata verdiğimiz değeri göstererek, toplumun yararlanabileceği bir sanat galerisi yapmak amacıyla burayı yeniden tasarladık. Amacım tüm yerli sanatçıların eserlerini sergilemelerine yardımcı olmak. Kuruçeşme projesi ile bunu hayata geçireceğiz. Tüm sanatçı, sanatsever, kurum ve kuruşlardan maddi ve manevi destek bekliyoruz"

SANAT GALERİSİ, SONBAHARDA RESMEN AÇILACAK

Geçen yıllarda sanat galerisinde deneme amacıyla bir heykeltıraş sergi yapıldığını bu sene de 20 Mayıs'ta Çiçek Refik Bozkurt'un resim sergisinin hayata geçirileceğini kaydeden Ricketti, sonbaharda resmi olarak galerinin açılmasını hedeflediğini söyledi.

İKİNCİ SERGİ, '26K' SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

Kıbrıs Postası'na konuşan sanatçı Çiçek Refik Bozkurt ise sanatçılara eserlerini tanıtmak adına imkan verilmesi amacıyla hayata geçirilecek olan Kuruçeşme Projesi'nde kendisine de olanak sağlandığı için mutluluk duyduğunu açıkladı.

Sanat galerisinde gerçekleştirilecek ikinci sergi olan Çiçek Refik Bozkurt'un 26 adet kadın tablosundan oluşan '26K' isimli resim sergisi 20 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.