GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Othello Kalesi efsane tasarımcı Karim Rashid'i ağırladı

Othello Kalesi efsane tasarımcı Karim Rashid'i ağırladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi'nin geleneksel hale getirdiği "DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası"nın yedincisi bu yıl 15 – 18 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Dört gün süren etkinliklere dünya çapında tasarım dünyasının duayeni ve tasarım dünyasının pop yıldızı olarak nitelendirilen Karim Rashid damga vurdu.

Yayın Tarihi: 18/05/17 15:07
okuma süresi: 4 dak.
Othello Kalesi efsane tasarımcı Karim Rashid'i ağırladı
A- A A+
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi'nin geleneksel hale getirdiği "DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası"nın yedincisi bu yıl 15 – 18 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Dört gün süren etkinliklere dünya çapında tasarım dünyasının duayeni ve tasarım dünyasının pop yıldızı olarak nitelendirilen Karim Rashid damga vurdu. Efsane tasarımcı Karim Rashid 'DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası" kapsamında 16 Mayıs 2017 Salı akşamı, Othello Kalesi'nde sahne aldı.

Kendine özgü tasarımlarıyla tanınan Karim Rashid son zamanlarda artan çarpıcı iç mekan ve bina tasarımlarıyla da dünyanın ilgisini üzerine toplarken, New York'ta faaliyet gösteren ofisiyle 4000'in üzerinde tasarımı, 300'ün üzerinde ödülü ve 40'tan fazla ülkede yaptığı çalışmalarla tasarım dünyasının efsane ismi olarak tanınıyor.

Karim Rashid "7. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası"na katılımıyla dünyayı tasarımın değiştireceği yönündeki iddiasıyla 'Muğlaklaşmış Sınırlar' başlığıyla verdiği seminerde günümüz dünyasında dijital çağın oldukça demokratik olduğunu ortaya koydu. Karim Rashid, tasarımın dünya üzerindeki etkisi üzerine bir seminer verdi.

Gecenin açılışında bir konuşma yapan DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek, Gazimağusa ve Othello'nun tarihi bir akşamı yaşadığını söyleyerek, 7. Uluslararası Tasarım Haftası etkinlikleri çerçevesinde dünyaca ünlü tasarımcı Karim Rashid'i ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve etkinliğe katkı koyanlara teşekkür etti.

Efsane tasarımcı Karim Rashid de gecede davetlilere verdiği seminerde, dünyada günde 9 milyar görselin görüldüğünü ortaya koyarak, yaşadığımız dünyada yaratıcılığın serbestleştirildiğini söyledi ve teorisinin yalnızca 'yaratmak' olduğunu vurguladı. Rashid insanlığın ileri götürülebilmesi için yaratmanın gerekliliğine işaret ederek, hızla değişen dünyada bunun şart olduğunu ifade etti. Tasarımın demokratik olmasından yana olduğunu belirten Rashid, geleceğin ancak modern kriterlerle şekillenebileceğini dile getirdi. Yaratıcılık denince ilk akla gelenin fotoğrafçılar olduğunu anımsatan Karim Rashid, fotoğrafçılıkta olağanüstü yaratıcılığın sergilendiğini belirtti. Günümüz dünyasında hızla artan girişimcilerin var olduğunu kaydeden Rashid, herşeyin istek ve tutkuyla başlayıp ilerleyebileceğini de sözlerine ekledi. Dijital çağın oldukça demokratik olduğunu yineleyen Karim Rashid, geçmişin şimdiki dijital çağdan daha iyi olduğu yönünde bir inanışın hakim olduğunu da dile getirdi.

Oldukça kalabalık bir kitle tarafından dinlenen Karim Rashid'e konuşmasının sonunda DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Banu Çavuşoğlu tarafından hediye ve çiçek takdim edildi. Etkinliğe Milletvekili Hakan Dinçyürek ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de katıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.