LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

LTB'nin özel gereksinimli bireyler için çalışmaları sürüyor

LTB'nin özel gereksinimli bireyler için çalışmaları sürüyor

Başkent Lefkoşa'yı "engellemeyen şehir" yapmak için iki buçuk yıldır çalışmalarını sürdüren Lefkoşa Türk Belediyesi'nin yurt dışından da konuyla ilgilenen yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri için ilgi odağı olduğu belirtildi.

Yayın Tarihi: 18/05/17 16:00
okuma süresi: 4 dak.
LTB'nin özel gereksinimli bireyler için çalışmaları sürüyor
A- A A+
Başkent Lefkoşa'yı "engellemeyen şehir" yapmak için iki buçuk yıldır çalışmalarını sürdüren Lefkoşa Türk Belediyesi'nin yurt dışından da konuyla ilgilenen yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri için ilgi odağı olduğu belirtildi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı'nın bugün, Kocaeli Genç Fikirler Derneği Başkanı Buğra Kaşıkcı ve beraberindeki heyeti kabul ederek, Kaşıkcı'nın Engelsiz Zirve Projesi'nin Kıbrıs ayağı hakkında görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

LTB'den verilen bilgiye göre, kabulde Kocaeli Genç Fikirler Derneği Başkanı'nın yanı sıra, Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Nurel Ergüneş, Yönetim Kurulu üyesi Nedret Kalmuk ve projenin Kıbrıs ayağına destek veren kurum temsilcileri katıldı.

Görüşmede LTB Engellemeyen Lefkoşa Komisyonu Başkanı Çelen Çağansoy da hazır bulundu.

HARMANCI: "HİZMETLERİ HER GEÇEN GÜN ÇEŞİTLENDİRİP ARTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

LTB'nin özel gereksinimli bireylerle ilgili bu dönemde somut ve yaşamın içinde hissedilir adımlar atıldığını ve hizmetlerin tümünün ücretsiz verildiğini ifade eden Başkan Harmancı, engelsiz araç ve engelsiz otobüs hizmeti, kuaför ve berber bakımı, engelsiz dans grubu, engelsiz atletizm takımı ve haftalık Engelsiz Haber Bülteni hizmetlerini hayata geçirdiklerini söyledi.

Başkan Harmancı, gönüllülerin de katkılarıyla bu hizmetleri her geçen gün daha da artırıp çeşitlendirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Lefkoşa'da bir yandan bu konuda yurttaşlardaki bilinci geliştirici farkındalık faaliyetleri yaparken bir yandan da eğitsel, sportif, kültürel, sosyal ve sanatsal aktiviteler ile bunu desteklediklerini anlatan Başkan Harmancı, "Devletin hâlâ tartıştığı 'Engelsiz Daire'yi biz yerel ölçekte Engellemeyen Lefkoşa Birimi ile hayata geçirdik. Gençlik Masası ile bunu destekleyerek iyi işler yaptık. Bazı (altyapı, bütçe) şeylerin olmasını beklemedik. Bu konuda da ciddi adımlar atmayı sürdüreceğiz" dedi.

Türkiye'de hem merkezi hükümetler, hem de yerel yönetimler düzeyinde ciddi bütçelerle engellilerle ilgili iyi uygulamalar gerçekleştiğini belirten Başkan Harmancı, "Bizler de Türkiye'den iyi örnekleri kendimize adapte etmeye çalışırken biz de bazılarına örnek olmaya çalışıyoruz" dedi.

Kocaeli'den ülkeye gelen heyetle birlikte deneyimli arkadaşların oluşturduğu olgunlaşmış bir çalışma planı hazırlandığını ve pozitif bir ortak çalışma altyapısı zemini oluştuğunu gördüğünü belirten Harmancı, farklı örgütleri de işin içine katarak kardeşlik düzeyinde, çok paydaşlı, çok zeminli bir iş yapmanın önemine vurgu yaptı.

Harmancı "Her işimizde olduğu gibi el birliği ve sizlerin yarattığı sinerji ile üretilen işlerle daha iyi noktalara geleceğiz. Bu yaz kampının da buna çok iyi hizmet edeceğini ve bu iş birliğinin hem her iki şehre hem de buralardaki dernek, örgüt ve kişilere olumlu yansımaları olacağı kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

Kocaeli'nden gelen heyetteki yönetici ve temsilciler de yaz kampını Kuzey Kıbrıs'ta yapacak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Lefkoşa'da engelliler için çok değerli uygulamaları hayata geçiren LTB'ye iş birliği ve samimi desteği için de LTB Başkanı Mehmet Harmancı'ya teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.