İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Gencay Eroğlu: "Okullarda uyuşturucu ile ilgili durum vahimdir"

Gencay Eroğlu: "Okullarda uyuşturucu ile ilgili durum vahimdir"

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, Daire olarak gençlere ve gençlerle ilgili faaliyetlere önem verdiklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 19/05/17 08:43
okuma süresi: 4 dak.
Gencay Eroğlu: "Okullarda uyuşturucu ile ilgili durum vahimdir"
A- A A+
Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, Daire olarak gençlere ve gençlerle ilgili faaliyetlere önem verdiklerini söyledi.

Eroğlu, "Gençleri sadece belli dönemlerde değil, her zaman önemsediğimizi onlara hissettirmeliyiz. Atatürk sevgisiyle büyütmeliyiz. Atatürk ilke ve inklaplarını ezberleterek değil de, uygulayarak yaşamayı öğretmeliyiz."dedi.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu bugün Bayrak Radyosu'nda 45 Dakika programına katılarak, gençlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti ve Daire olarak gerçekleştirdikleri projeleri anlattı.

Gencay Eroğlu, Avrupa'da KKTC'ye Gençlik Köprüleri projesi kapsamında bu yıl ilk kez Londra'da yaşayan Kıbrıslı Türk öğrencilerin KKTC'ye geldiğini ve ülkelerinin tarihi ve kültürel yapısını yerinde görüp tanıma imkanı bulduklarını anlattı.

Gencay Eroğlu, Daire olarak düzneledikleri dış temasları çok önemsediğini belirterek, "Dış temaslar sayesinde gençlerin vizyonları gelişirken, farklı kültürleri öğreniyorlar ve ülkemizi de tanıtmış oluyorlar. Bu tarz projelerin maddi manevi desteklenmesi taraftarıyım. İki gencimizi de19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Ankara'ya gönderdik"diye konuştu.

Uyuşturucu konusuna da değinen Gencay Eroğlu, uyuşturucu konusunda okulardaki durumun hiç iç açıcı olmadığını belirterek, "İlk defa ben karamsar olarak konuşacağım ama şu anda okullarda uyuşturucu ile ilgili durum vahimdir" ifadelerini kullandı.

Eroğlu, Gençlik Dairesi olarak uyuşturucu konusunda Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel ile hem öğrencilere, hem de öğretmen ve velilere yönelik seminerler düzenlediklerini anlattı.

Gencay Eroğlu, uyuşturucu konusunda anket yaptırdıklarını ve durumun vahametinin bu şekilde ortaya çıktığını belirtti

Çocukların ve gençlerin mutlaka bir sosyal faaliyete yöneltilmesi gerektiğini ifade eden Eroğlu,"Boşta kalan çocuk bu işlere bulaşacaktır"dedi.

Gencay Eroğlu, Daire olarak, kapılarının her kesime açık olduğunu da kaydederek, MS Derneği ile iki yıldır yaptıkları çalışmaları anlattı.

Eroğlu, MS Derneği üyelerine yönelik 2 yıldır kamplar düzenlediklerini ve bu kampların çok güzel geçtiğini söyledi.

Kamp süresince doktorlar semnerler verdiğini, katılımcılara yönelik eğlenceler düzenlendiğini belirten Eroğlu, önümüzdeki eylül veya ekim aylarında yeni bir kamp projelerinin olduğunu anlattı.

Gencay Eroğlu konuşmasında, Gençlik Dairesi'nin, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı çatısı altında olması gerektiğine dikkat çekerek, bundan dolayı zaman zaman aksaklıklar yaşadıklarını da dile getirdi.

Eroğlu, eğitimde ciddi reformlar yapılması gerektiğine de dikkat çekerek, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Eroğlu, "Eğitim sistemi, kolej sınavları, tüm bunların yeniden ele alınarak ciddi bir reform yapılması gerektiğine inanıryorum. Gördüğümüz yanlışlıkları söylemek bir vatandaş olarak görevimizdir. Bir gerçek varsa bunu görmezden gelemeyiz, bu konuda da ele ele vererek bu durumu düzeltmeye çalışmalıyız."diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.