İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Akıncı: "Gençlerin gelecek belirsizliğinden kurtulması için uğraşıyoruz"

Akıncı: "Gençlerin gelecek belirsizliğinden kurtulması için uğraşıyoruz"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Onurlu insanlar olarak barış mücadelesini, bu topraklarda var olma mücadelesini bırakmayacağız ama bir daha geçmişte yaşananların, geçmişteki acıların tekrarlanmayacağı bir düzen için tüm gücümüzle uğraşmaya devam edeceğiz" dedi. Akıncı konuşmasını tamamladıktan sonra Cumhurbaşkanlığı bahçesindeki gençlerle selfie çekti.

Yayın Tarihi: 19/05/17 09:55
okuma süresi: 5 dak.
Akıncı: "Gençlerin gelecek belirsizliğinden kurtulması için uğraşıyoruz"
A- A A+
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Onurlu insanlar olarak barış mücadelesini, bu topraklarda var olma mücadelesini bırakmayacağız ama bir daha geçmişte yaşananların, geçmişteki acıların tekrarlanmayacağı bir düzen için tüm gücümüzle uğraşmaya devam edeceğiz" dedi.

Gençlerin gelecek belirsizliğinden kurtulması için uğraş verdiklerini vurgulayan Akıncı, tüm dünya gençleri gibi Kıbrıslı Türk gençlerin de aydınlık bir geleceği hayal etmesinin, ambargolardan uzak spor yapabilmesinin ve uluslararası toplumun bir parçası olmasının hakları olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle resepsiyon düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı bahçesinde bu akşam gerçekleştirilen etkinliğe, liseler, spor federasyonları, Gençlik Dairesi ekipleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, farklı ülkelerden eğitim için gelen öğrenciler ve özel gereksinimli bireyler katıldı.

MERAL AKINCI DA KATILDI

Gecede gençlere hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Akıncı böylesi bir etkinlikte gençlerle birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bir mutluluğum daha var eşim Meral Akıncı bir aydır uğrayamadığı bahçeye sırf sizlerle buluşmak için geldi" dedi.

Eşinin kısa bir süre önce ufak bir kaza geçirdiğini anımsatan Akıncı, en yakın zamanda iyileşmesini temenni etti.

ÇALIŞTAY

Cumhurbaşkanı Akıncı, bu yıl Cumhurbaşkanlığında 32 okul kaptanının bir araya gelerek çalıştay düzenlediğini, düşünce ve görüşlerini, geleceğe dair hislerini niyetlerini ifade ettiklerini ve oradan çıkan sonuçların da gecenin ilerleyen saatlerinde gençlere açıklanacağını söyledi.

Çalıştayda ortaya çıkan düşünceleri çok önemsediklerini, genç insanların bir araya gelerek görüşler üretmesinin çok önemli olduğunu belirten Akıncı, çalışmaya kendisinin de kısa süre eşlik ettiğini, birbirini ilk kez gören gençlerin ortak bir ürün ortaya koyduğunu ve bunun raflarda kalmamasının, yaşama geçmesinin önemli olduğunu kaydetti.

YOĞUN MÜZAKERE

Kıbrıs'ta yoğun bir müzakere süreci yaşandığını, dün beş saat süren bir görüşme yaptıklarını anımsatan Akıncı, Kıbrıs'ta bir çözümün, özellikle ve öncelikle gençler için çok önemli olduğunun bilinci içerisinde, sağlam bir anlaşma için, eşitliğin, özgürlüğün ve güvenliğin güvence altına alınacağı bir anlaşma için var güçleriyle uğraştıklarını söyledi.

"Siz gençlerin gelecek belirsizliğinden kurtulmanız, dünyadaki tüm gençler gibi aydınlık bir geleceği hayal etmek hakkınız olduğu için, tüm dünya gençleri gibi sizin de ambargolardan uzak spor yapabilmeniz, uluslararası toplumun bir parçası olabilmeniz için uğraş veriyoruz" diyen Akıncı, bunu hem Kıbrıs Türk halkının hem de karşı toplumun haklarına saygı duyarak yaptıklarını vurguladı.

"RUM TARAFINDAKİ YAKLAŞIMLARDAN KAYNAKLANAN SIKINTILAR VAR"

"Sevgili gençler Rum Liderden kaynaklanan, Rum tarafındaki yaklaşımlardan kaynaklanan sıkıntılar var" diyen Akıncı, Kıbrıs'ta daha güzel bir gelecek için, barış ve huzur içinde yaşanabilmesi için kendi nesillerinin çektiklerini sonrakilerin çekmemesi için tüm gücüyle uğraşmaya devam edeceğini vurguladı.

Akıncı, "Kıbrıs Türk gençleri olarak, başınız dik, anlınız açık, bu topraklarda yaşayabilmeniz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Akıncı, öğretim yılının sonuna gelindiğini, önümüzdeki tatil döneminin mutlu ve huzurlu geçirilmesini dileyerek, "Atatürk'ün öngördüğü gibi sağlam bir gençlik olarak geleceğe uzanmanızı temenni ediyorum" dedi.

GENÇLERLE SELFIE

Akıncı konuşmasını tamamladıktan sonra Cumhurbaşkanlığı bahçesindeki gençlerle selfie çekti.

Gecede liseler arası müzik yarışmasında dereceye giren gruplar ve Türkan Kürşad da konser verdi.

Etkinlikte ayrıca "2017'de Genç Olmak" konulu çalıştaydan çıkan sonuç da gençler tarafından okundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.