GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne İnisiyatifi, sorunlara dikkat çekmek amacıyla eylem yaptı

Girne İnisiyatifi, sorunlara dikkat çekmek amacıyla eylem yaptı

Girne İnisiyatifi, Girne'de yaşanmakta olan sorunlara dikkat çekmek amacıyla, Girne Hirondel Çemberi'nde eylem yaptı.

Yayın Tarihi: 23/05/17 08:57
okuma süresi: 3 dak.
Girne İnisiyatifi, sorunlara dikkat çekmek amacıyla eylem yaptı
A- A A+
Girne İnisiyatifi, Girne'de yaşanmakta olan sorunlara dikkat çekmek amacıyla, Girne Hirondel Çemberi'nde eylem yaptı.

Girne kent merkezi ve civar köylerde, devam eden plansız yapılaşmanın yarattığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen eyleme, CTP Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe, TDP Girne İçe Başkanı ve Milletvekili Zeki Çeler, CTP Girne İçe Başkan Mehmet Kale Kişi, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle,vatandaşlar katıldı. Katılımcılar Hirondel çemberine pankartlar açarak düdük çaldı.

Eyleme bölgeden araçlarıyla geçen vatandaşlar da kora çalarak eyleme destek verdi.

Girne İnisiatifi adına basın açıklaması okuyan Avukat Gürcan Bayramoğlu, kentin altyapısının, bu kadar çok inşaatı , nüfusu ve kirlenmeyi taşıyamadığını vurgulayarak, Girne'de bazı kesimlerin biraz daha zenginleşmesi için doğanın tahrip edilmesine göz yumulduğunu kaydetti.

Girne'de çok ciddi doğa tahribatı, altyapı eksiklikleri , trafik sorunları yaşandığını , denizlerin ve havanın her geçen gün daha fazla kirletildiğini kaydeden Bayramoğlu, "Anayasaya göre halkın malı olan plajlara giriş için bile vatandaşı fahiş ücretlere mahkum eden ve yasadışı kat çıkan belediyenin mühürlediği inşaatlara devam etmekten ne korkup ne de utananları iyi tanı . yasa dışı çıkılan katlara göre emirname ve yasa icat ederek yasadışı inşaatları aklayan siyasileri ve bunlara göz yuman belediyeyi iyi tanı. Girne kalkınıyor diye atılan nutukların arkasından , sana yutturulmak istenen Çatalköy ile Girne arasıda saatlerce yaşadığın araç kuyruklarıdır. İnşaat atıklarıya doldurulan derelerimiz, çöp dağlarıyla kirletilen vadilerimizdir. Can çekişen Girnemizi bu hale getirenleri iyi tanı "diye konuştu.

Hükümet , beleidye ve devlet kurumlarının turim diye bir gailesi olmadığını savunan Bayramoğlu, turim gailesi olanların, asırlık zeytn ağaçlarının sökülmesine, kaçak katların çıkımasına, arıtma atı sularıla denizlerin kirlenmesine , tarihi doğal zenginlikeirn tahrip edilmesine göz yummmayacağını söyledi.

Girne'nin daha çok otel daha çok kumarhane daha çok apartman ve yurt inşaatıyla betona ve pisliğe gömüldüğünü dile getiren Bayramoğlu, beton blokların yatırımcıya ,kirletilen Girne'nin ise halka kaldığını vurguladı.

Denizlere doğaya kente , halk sağlığına verilen zararların faturalarını kimin ödeyeceğini soran Bayramoğlu,"Biz kazanırsak Girne kazanacak, biz kaybedersek para ve kar hırsı, doğayı katledip Girne'yi yaşanmaz kılanlar kazanacak "dedi.

Girne'de yaşanan tüm bu olumsuzluklara karşı ses çıkarmaya devam edeceklerini, , kirlilik ve tahribata yol açanlara rahat vermeyeceklerini söyleyen Bayramoğlu, tüm vatandaşları bu mücadeleye katılarak Girne'ye sahip çıkmaya davet etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.