TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Derviş Paşa Konağı Etnoğrafya Müzesi hizmete girdi

Derviş Paşa Konağı Etnoğrafya Müzesi hizmete girdi

500 civarında eserin bakım onarım ve konservasyonu Eski Eserler Müzeler Dairesine bağlı kültür varlıklarını koruma merkesine istihdamı yapılan personel tarafından tamamlandı.

Yayın Tarihi: 24/05/17 12:40
okuma süresi: 3 dak.
Derviş Paşa Konağı Etnoğrafya Müzesi hizmete girdi
A- A A+
500 civarında eserin bakım onarım ve konservasyonu Eski Eserler Müzeler Dairesine bağlı kültür varlıklarını koruma merkesine istihdamı yapılan personel tarafından tamamlandı

Ülkemizin tarihi eserlerinin korunarak turizme kazandırılması ve turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi amacıyla, çalışmalarını sürdüren Turizm Ve Çevre Bakanlığı Derviş Paşa Konağı'nı restore ederek hizmete açtı.

Turizm Ve Çevre Bakanlığı tarafından restore edilen tarihi konak düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Konağın açılış törenine Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milletvekilleri Erkut Şahali, Teberüken Uluçay, Ersin Tatar, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Turizm Müsteşarı İsmet Esenyel daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi finansmanı ile başlayan restorasyon çalışmaları 2016 yılında tamamlanmıştı.

Restorasyonun tamamlanmasının ardından 500 civarında eserin bakım onarım ve konservasyonu Eski Eserler Müzeler Dairesine bağlı kültür varlıklarını koruma merkesine istihdamı yapılan personel tarafından tamamlandı.

Müzenin açılışını Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı yaptı.

Açılış töreninde konuşan Ataoğlu, göreve geldikleri günden itibaren atıl durumda olan eserlerin sergilenebilir hale getirilmesi ve restorasyona ihtiyaç duyulan müzelerin yeniden hizmete girmesi için gerekini yaptıklarını söyledi.

Hedeflerinin 'her ilçeye bir müze açılması' olduğuna vurgu yapan Ataoğlu, Bu hedef doğrultusunda Büyükkonut, Yeniİskele, Güzelyurt ve Girne'de müze açılması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

"Bu mekanlar Kültürümüzdeki damarları taşıyıcı olur. Tarihi ve kültürel değer taşıyan binaların çoğalması için çalışmalarımız devam edecektir" diyen Ataoğlu

Kuzey Kıbrıs'ın gelecekte turizm alanında çok önemli gelişmelere sahne olacağını belirtti.

Ataoğlu, Geçmişten gelen değerleri koruyarak geliştirmek gerektiğini söyleyerek,

"Kültürümüz, tarihi varlıklarımız, doğal güzelliklerimiz, birer hazine. Bu hazinenin kapağını açıp turizme kazandırmamız gerek. Turizm sektörüne yapılan her yatırım yüksek katma değer ve sosyal gelişim olarak bizlere dönecektir." dedi.

Ataoğlu, Gazimağusa'da açılması planlanan şömineli evi içinse ihalenin 2 haziranda tamamlanacağını bildirdi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da Lefkoşa'da turistler için oluşturulan destinasyonun genişletilmesi gereğine dikkat çekerek, 'Baf Kapısı'nın açılmasının önemine değindi.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli ise Derviş Paşa Konağı ve sergilenen eserlerin restorasyonuna ilişkin bilgi verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.