SPOR
okuma süresi: 4 dak.

Onur kandili zıpkınla balık avlama anı yarışması yapıldı

Onur kandili zıpkınla balık avlama anı yarışması yapıldı

KKTC Avcılık Federasyonu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Onur Kandili" zıpkınla balık avlama anı müsabakası önceki gün gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 29/05/17 15:57
okuma süresi: 4 dak.
Onur kandili zıpkınla balık avlama anı yarışması yapıldı
A- A A+
KKTC Avcılık Federasyonu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Onur Kandili" zıpkınla balık avlama anı müsabakası önceki gün gerçekleştirildi.

Genç zıpkıncımız "Onur Kandili"yi anmak üzere Avcılık Federasyonu tarafından geleneksel hale getirilen 4."Onur Kandili" zıpkınla balık avlama müsabakası Çayırova'da yapıldı. KKTC Avcılık Federasyonu faaliyet programında yer alan ve dördüncüsü organize edilen "Onur Kandili" zıpkınla balık avı müsabakasına yoğun katılım oldu.

Müsabaka sabah İskele Boğaz balıkçı barınağında toplanılarak Onur Kandili'nin babası Mehmet Kandili kısa bir konuşmasının ardından KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Erhan Keser, "Onur Kandili" anısına saygı duruşu sonrasında denize karanfiller bırakıldı. "Onur Kandili" Zıpkınla balık avlama yarışması A, B ve ferdi klasman kategorileri olmak üzere 7 kulüpten, biri kadın olmak üzere toplam 46 sporcunun katlımı ile gerçekleştirildi.

Müsabaka esnasında KKTC Avcılık Federasyonu botu ile yarışmacılar bir bir kontrol edilirken, Sağlık Bakanlığı ambulansı da sahilde olağanüstü bir duruma karşı sağlık personelleri ile hazır tutuldu.

Müsabaka boyunca, Başkan Erhan Keser yanında, Genel Sekreter Osman Cook, Müsabakalar Asbaşkanı Çağıl Çırakoğlu, Faal üye Ramadan Yarkan ile Basın yayın ve propaganda sorumlusu Aktay Elektirikçi de görevde bulundu. Müsabakanın olaysız sonlanmasının ardından balıkların tartım işlemi ve ödül töreni Kandili Fırını'nda yapıldı. Yarışmada vurulan balık bakımından bereketli geçen günün ardından en iyi takımların oluşturduğu sıralamamalarda belli oldu.

A takım kategorisi Gönyeli Avcılık Atıcılık Birliği (500 puan) birinci, A kategorisi ferdi Ersan Karayeğen (1500 puan) birinci, A kategorisi en büyük balık Ersan Karayeğen ve Jan Personn, B takım kategorisi Gazimağusa Avcılık ve Atıcılık Kulübü (8040 puan) birinci, B kategorisi ferdi İsmail Dolu ve Mehmet Bulduk birinci, B kategorisi en büyük balık Tibel Cuma Gülkan ve Can Akınlar birinci, kadınlar kategorisinde Simge Özgener birinci oldu.

4."Onur Kandili" Zıpkınla balık avlama yarışması sonrasında Kandili ekmek fırınında tüm katılımcılara Kandili Ailesi tarafından yemek verilirken, sonrasında düzenlenen ödül töreninde Sporcular yanında, Onur Kandili'nin Ailesi ve sevenlerinin de katıldığı ödül töreni öncesinde, Mehmetçik Belediyesi Başkanı Cemil Sarıçizmeli ve Onur'un spor hocası Ahmet Ogan günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.

Konuşmalar esnasında duygu dolu anlar da yaşandı. Ödül töreninde dereceye giren takımlara ve sporculara kupa ve madalyaları KKTC Avcılık Federasyonu yetkilileri, Mehmetçik Belediye başkanı Cemil Sarıçizmeli, merhum Onur Kandili Ailesi, Kulüp ve Avcılık Atıcılık Birlik başkanları, Menduh Pars, Ahmet Ogan tarafından verildi."Onur Kandili" Zıpkınla balık avlama yarışmasında dereceler şöyle oluştu :

A Takım Kategorisi

1.Gönyeli Avcılık Atıcılık Birliği (500 puan)

A Kategorisi Ferdi

1.Ersan Karayeğen (1500 puan)

A kategorisi en büyük balık Ersan Karayeğen ve Jan Personn

B Takım Kategorisi

1.Gazimağusa Avcılık ve Atıcılık Kulübü (8040 puan)

2.Yeni Erenköy Avcılık ve Atıcılık Kulübü (3074 puan)
3.Göçmenköy Avcılık ve Atıcılık Birliği (424 puan)

B Kategorisi Ferdi

1.İsmail Dolu ve Mehmet Bulduk

2.Hasan Alevkayalı ve Cengiz Yıkıcı

3.Kaşif Yıkıcı ve Hulusi Metni

B kategorisi en büyük balık Tibel Cuma Gülkan ve Can Akınlar

Kadınlar Kategorisi 1.Simge Özgener

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.