GÜZELYURT
okuma süresi: 6 dak.

"Geri dönüşüme gönderelim, kanser hastalarına umut olalım" kampanyası için protokol imzalandı

"Geri dönüşüme gönderelim, kanser hastalarına umut olalım" kampanyası için protokol imzalandı

Güzelyurt Belediyesi ile Kanser Hastalarına Yardım Derneği iş birliğinde gerçekleştirilecek "Geri Dönüşüme Gönderelim Kanser Hastalarına Umut Olalım" kampanyası için protokol bugün imzalandı.

Yayın Tarihi: 30/05/17 13:50
okuma süresi: 6 dak.
"Geri dönüşüme gönderelim, kanser hastalarına umut olalım" kampanyası için protokol imzalandı
A- A A+
Güzelyurt Belediyesi ile Kanser Hastalarına Yardım Derneği iş birliğinde gerçekleştirilecek "Geri Dönüşüme Gönderelim Kanser Hastalarına Umut Olalım" kampanyası için protokol bugün imzalandı.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'nde yer alan imza töreninde protokole Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ile proje paydaşları Güzelyurt Sanat Derneği (GÜSAD) Başkanı Ayhan Bıçaklı ve Kıbrıs Türk Belediye Çalışanları Sendikası (Bel-Sen) Başkanı Fikret Keleş imza koydu.

İki aşamalı projenin ilk aşamasında eski veya yeni, az veya çok kullanılmış her türlü kıyafet ve tekstil ürünü bağış kabul noktaları olan Güzelyurt Belediyesi ve Güzelyurt Kapalı Çarşı ofisine teslim edilecek.
Bağışlanan kıyafet ve tekstil ürünleri tartılarak teşekkür sertifikası karşılığında teslim alınarak, iyi durumda olanlar Kanser Hastalarına Yardım Derneği'nin ikinci el dükkanlarında satışa sunulacak; satışa uygun olmayanlar ise geri dönüşüme gönderilecek.

Bir yıl sürecek kampanyandan elde edilecek gelir ise dernek aracılığıyla kanser hastalarının ihtiyaçları için kullanılacak.

Projenin ikinci aşaması ise 30 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında bu yıl 40'ıncısı düzenlenecek Güzelyurt Portakal Festivali kapsamında gerçekleştirilecek.

Festival etkinlikleri kapsamında farkındalık etkinlikleri yapılacak, ayrıca festivalin organize edileceği park alanına bağış kumbaraları monte edilecek. Buradan elde edilecek gelir de Kanser Hastalarına Yardım Derneği'ne bağışlanacak.

ALDAĞ: "SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ"

İmza töreninde ilk sözü alan Güzelyurt Belediyesi Müdürü Süleyman Aldağ, projenin önemine işaret ederek, Güzelyurt Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha eklediğini belirtti.

Aldağ, belediyenin çok elzem bir konu olan kanser hastalığı için girişim başlattığını, önemli bir yardım kampanyasına öncülük ettiğini söyledi.
Projenin, Kanser Hastalarına Yardım Derneği, El-Sen ve GÜSAD ile ortak yürütüleceğine dikkat çeken Aldağ, kanser hastalarına umut olacak projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Aldağ, bu yıl 40'ıncı kez gerçekleştirilecek Güzelyurt Portakal Festivali'nde farkındalık etkinlikleri yapılacağını ve festival alanının çeşitli yerlerine bağış kutuları monte edileceğini de anlattı.

KELEŞ'TEN HALKA KATKI ÇAĞRISI

Bel-Sen Başkanı Fikret Keleş, bu tür sosyal sorumluluk projelerine katkı koymaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, tüm üyelerine ve halka projeye katılma çağrısı yaptı.

BIÇAKLI

GÜSAD Başkanı Ayhan Bıçaklı, projede yer almaktan onur ve mutluluk duyduklarını ifade ederek, gençlere ve çocuklara yardımlaşma, duyarlılık duygusunun aşılanması için projenin önemine işaret etti.

Bıçaklı, yozlaşan gençliğin toparlanması adına projenin değerli olduğunu kaydetti.

KOCAİSMAİL: "HASTA SAYISI ARTIYOR, GELİR AZALIYOR"

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail de, böyle bir etkinliğe katkı koydukları için başta Güzelyurt Belediyesi olmak üzere, projenin tüm paydaşlarına teşekkür etti.

Derneğin gelirinin gün geçtikçe azaldığını, bunun sebebinin ise sayısı her geçen gün artan kanser hasalarını olduğunu anlatan Kocaismail, giysi bağışıyla kanser hastalarına çok büyük bir katkı sağlanacağını, projeden çok önemli gelirler elde edileceğini söyledi.

Bağışlanan yeni veya kullanılmış ancak iyi durumdaki giysilerin derneğin ikinci el dükkanlarında satışa çıkarılacağını belirten Kocaismail, bunun hem maddi durumu uygun olmayan vatandaşlara, hem de hastalara büyük katkılar sağlayacağını anlattı.

Sadece ikinci el satıştan çok ciddi gelirler elde edildiğini, geri dönüşümden de önemli kazanımları olduğunu ifade eden Kocaismail, elde edilen gelirlerin hem yurt içinde, hem de yurt dışında tedavisi devam eden hastalara umut olacağını, katkı sağlayacağını kaydetti.

Kocaismail, kanser hastalarının yaşadıkları zorluklara işaret ederek Güzelyurt Belediyesi'nin başlattığı projenin tüm belediyelere de örnek olması temennisinde bulundu.

Kocaismail, Güzelyurt Belediyesi'nin Portakal Festivali'nde gerçekleştireceği etkinlik için de belediyeye ve proje paydaşlarına teşekkür etti.

ÖZÇINAR: "KANSER HASTALARINA UMUT"

Güzelyurt Belediyesi Başkanı Mahmut Özçınar ise belediye olarak sosyal sorumluluk projelerine katkı koymaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Kanser Hastalarına Yardım Derneği'nin, uzun yıllara dayanan büyük ve özverili çalışmaları olduğunu söyledi.

Bu çalışmalara katkı koymak adına böyle bir projeye öncülük edeceklerini söyleyen Özçınar, projenin bir yıl devam edeceğini aktardı.

Ülkenin her noktasındaki yerel yönetimlerin, geri dönüşüm projesine katkı koymasını temenni eden Özçınar, ülkenin ve kanser hastalarının bu tür projelere ve katkılara ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Projenin genel teknik detaylarının ve gelişmelerin halkla paylaşılacağını belirten Özçınar, kanser hastalarına umut olmanın önemine değindi.
Özçınar, bu tür etkinliklerin ülkenin geneline yayılmasını temenni etti.

Konuşmalar sonunda taraflar protokole imza koydu ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail proje paydaşlarına hastalarının yaptığı çiçek ve koza işlerini hediye etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.