SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Modunuzu yükseltecek 6 yiyecek

Modunuzu yükseltecek 6 yiyecek

Ruh halinizi iyileştirmenin yolu mideden geçiyor.

Yayın Tarihi: 31/05/17 13:16
okuma süresi: 3 dak.
Modunuzu yükseltecek 6 yiyecek
A- A A+
Ruh halinizi iyileştirmenin yolu mideden geçiyor...

Yaz mevsimini yaşamaya neredeyse hazırız. Stresten ve şehirden uzak tatilin, mavi denizlerde yüzmenin, sıcak yaz gecelerinde eğlenmenin planlarını yapıyoruz. Tatile kadar beslenmenize dikkat ederek moralinizi yüksek tutabilirsiniz. Yüksek moral ile yaptığınız bu tatili uzun yıllar unutmak istemeyeceksiniz.

Bitter Çikolata

Gün içinde kendinizi yorgun ve tahammülsüz hissettiğiniz anda ufak bir bitter çikolata parçası yiyerek modunuzu dengeleyebilirsiniz. Mutluluk hormonu endorfini harekete geçiren çikolatanın içinde yeşil çaya oranla daha fazla antioksidan olduğunu da hatırlatırız.

Balık

Özellikle Omega 3 yağ asidi içermesiyle birçok hastalığın önlenmesinde yardımcı olan balık, kan basıncını düşürerek kalp ritmini düzenler. Zihninizin rahatlamasına da faydası olmasından dolayı gün içinde yıpranan moralinizi tekrar yükseltmenize yardım eder.

Yulaf

Karbonhidrat ve protein zengini yulaf, vücudunuzu zinde tutar. İçerdiği kalsiyum, demir ve B6 vitaminleri sayesinde saçınızdan, cildinize kadar birçok yararı olan yulaf, yorgun düştüğünüz anda yardıma koşmaktan çekinmeyecektir.

Yaban Mersini

Gün içinde ağır tatlılar yiyerek bir süreliğine moralinizi üst seviyelere taşıyabilirsiniz ama aynı hızla üzerinize çöken uyku ve yorgunluktan kaçamazsınız. Yaban mersini, doğal bir kan şekeri düzenleyicisidir. İçerdiği glisemik indeksi düşük karbonhidratlar sayesinde gün içinde yiyeceğiniz bir avuç yaban mersini, serotonin salgılamanızı sağlayarak sizi yormadan mutlu edecektir.

Ispanak

Yediklerinize dikkat ederek modunuzu yükseltecek olan serotonini salgılamanıza yardımcı olabilirsiniz. Bunun için öğünlerinizde sebzeye ver vermeyi unutmayın. Özellikle içerdiği bol miktarda vitamin ve mineraller için ıspanağı tercih edebilirsiniz. Düzenli tüketildiğinde rahatlama sağladığı bilinen ıspanak modunuza da iyi gelecektir.

Safran

Safranın morali olumlu etkilediği çok eski zamanlardan beri bilinmektedir. Yemeklere kattığı lezzetin yanı sıra serotonin salgısına destek olan safran, biraz zor bulunması ve pahalı olması dışında modunuzu hep yüksekte tutacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.