GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne'de bin yıllık zeytin ağacı katledildi!

Girne’de bin yıllık zeytin ağacı katledildi!

Girne'de Girne Belediyesi tenis kortları yakınındaki bölgede bulunan ve yaklaşık bin yaşında olan tarihi zeytin ağaçlarının geçtiğimiz gün Kaynarca İnşaat tarafından katledildiği iddia edildi.

Yayın Tarihi: 01/06/17 07:23
okuma süresi: 3 dak.
Girne’de bin yıllık zeytin ağacı katledildi!
A- A A+
Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

Girne'de Girne Belediyesi tenis kortları yakınındaki bölgede bulunan ve yaklaşık bin yaşında olan tarihi zeytin ağaçlarının geçtiğimiz gün Kaynarca İnşaat tarafından katledildiği iddia edildi.

Konu hakkında Kıbrıs Postası'nın ulaştığı Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, inşaat çalışmaları sırasında 1 zeytin ağacına zarar verildiğini kaydederek, konunun Tarım Dairesi'ne bildirileceğini ve gerekenin yapılacağını ifade etti.

Kıbrıs Postası'na ulaşan Girne sakinleri, Girne Belediyesi tenis kortları yakınındaki bölgede bulunan ve yaklaşık bin yaşında olan zeytin ağaçlarına Kaynarca İnşaat'ın inşaat çalışmaları sırasında zarar verilmesinden şikayet etti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise yaptığı açıklamada gelen ihbar üzerine Girne Belediyesi yetkililerinin olay yerinde incelemelerde bulunduğunu ve yalnızca 1 zeytin ağacının zarar gördüğünü kaydederek, ihbarın Tarım Dairesi'ne bildirileceğine ve gerekenin yapılacağını söyledi.

VATANDAŞ TEPKİLİ…

Kıbrıs Postası'na ulaşan bir vatandaş tarafından verilen bilgiye göre, Girne Tuğcu Sokak'ta bulunan ve Girne Belediyesi eski Belediye Başkanı Sümer Aygın ve ailesi tarafından bağışlanan tarihi zeytin ağaçlarına inşaat çalışmalarının sürdüğü sırada zarar verilmesi ve ağaçların bir kısmının kırılması vatandaşların tepkisine yol açtı.

Kaynarca İnşaat'ın inşaat çalışmalarında görev alan kepçe operatörünün ise Girne Belediyesi çalışanlarından birisi olduğu iddia edildi.

GÜNGÖRDÜ: "TARIM DAİRESİ'NE İHBAR EDECEĞİZ, NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Sahibi Hikmet Kaynarca olan Kaynarca İnşaat tarafından zarar verildiği iddia edilen ağaçlarla ilgili Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kaynarca İnşaat'ın inşaat çalışmaları sırasında 1 zeytin ağacına zarar verdiği konusunda bilgisi olduğunu belirterek zeytin ağaçlarına zarar verilmesinin Tarım Dairesi'ni ilgilendiren bir konu olduğunu ve daireye gerekli ihbarı yapacaklarını bildirerek şöyle konuştu:

"Kaynarca İnşaat'ın inşaat çalışmaları sırasında 1 zeytin ağacına zarar verildiği ve ağacın söküldüğü konusu belediyeye bildirildi. İhbar üzerine belediyenin imar ve ziraat bölümü yetkilileri inşaat alanında denetim yaptı. Kaynarca İnşaat'ın inşaat ruhsatı mevcut, herhangi bir yasadışı söz konusu değil ancak 1 zeytin ağacının zarar gördüğü tespit edildi. Zeytin ağacı gibi tarımsal bitkiler hakkındaki yetkiler Tarım Dairesi'ne ait. Bu nedenle belediye olarak üzerimize düşeni yapıp Tarım Dairesi'ne gerekli ihbarda bulunacağız. Ne gerekiyorsa yapılacak"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.