EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

DAÜ Matematik Bölümü başarılı mezunlar yetiştiriyor

DAÜ Matematik Bölümü başarılı mezunlar yetiştiriyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi çatısı altında eğitim veren Matematik Bölümü dünyanın önde gelen üniversiteleri ile rekabet edebilecek, ülkesine ve dünyaya uluslararası standartlarda eğitim, araştırma ve toplumsal hizmet verecek elemanlar yetiştiren KKTC'nin en güçlü matematik bölümü olma özelliğini taşıyor.

Yayın Tarihi: 01/06/17 16:06
okuma süresi: 4 dak.
DAÜ Matematik Bölümü başarılı mezunlar yetiştiriyor
A- A A+
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi çatısı altında eğitim veren Matematik Bölümü dünyanın önde gelen üniversiteleri ile rekabet edebilecek, ülkesine ve dünyaya uluslararası standartlarda eğitim, araştırma ve toplumsal hizmet verecek elemanlar yetiştiren KKTC'nin en güçlü matematik bölümü olma özelliğini taşıyor. Bölüm, bünyesinde saygın üniversitelerde eğitim almış, alanlarında pek çok kitap ve makale yayınlamış, birikimli ve deneyimli bir akademik kadroyu barındırıyor.

Matematik Bölümü'nde öğrencilere sunulan eğitim, teknik ekipmanlar, gelişmiş bilgisayar laboratuvarları, internet ve zengin kütüphane gibi gelişmiş araştırma olanakları ile desteklenmektedir. Ayrıca, öğrenci-öğretim elemanı arasında birebir diyalog kurulabilecek bir düzen olduğundan, öğrencilerin problemlerini öğretim elemanlarına rahatlıkla sorabilecekleri bir ortam sağlanmaktadır.

Matematik ve Bilgisayar Bilimleri programında lisans öğrenimi gören her öğrenci almakla yükümlü olduğu matematik ve bilgisayar derslerinin yanında, Ekonomi ve Finans Bölümlerinden üçü seçmeli, üçü de zorunlu olmak üzere toplam altı ders alarak bu alanlarda Yandal programlarını tamamlayabilirler. Bu derslerden başarılı olmaları halinde, İdari Ekonomi ve Finans Yönetimi alanlarında Yan Dal Sertifika Belgesi almaya hak kazanırlar.

Matematik Bölümü, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri alanında lisans programı ve Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve Bilişim Sistemleri alanlarında bünyesinde toplam 3 lisansüstü program ve 2 doktora programı bulundurmaktadır. DAÜ Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazım Mahmudov bugüne kadar Matematik Bölümü lisans programından 500, yüksek lisans programından 200, doktora programından ise 60 civarında mezun verdiklerini bildirdi.

Mezunların birçoğunun önemli kurumlarda önemli pozisyonlarda çalıştığına değinen Prof. Dr. Mahmudov, bunlardan birkaçının Apple şirketler grubu, Fujitsu Technology Solutions, FIT Solutions, State University of New York at Buffalo (ABD), Massey University (Yeni Zellanda), Florida State University (ABD), TU-Berlin (Almanya), Middlesex University (İngiltere), Islamic University of Gaza (Filistin) gibi dünyanın farklı bölgelerindeki kurumlar olduğuna değindi. Mezunların ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti (TC) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üniversitelerindeki değişik bölümlerinde, KKTC'deki bazı ortaokul ve liseler ile özel kurumlarda da çalıştığına vurgu yaptı.

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan ise yaptığı açıklamada Matematik Bölümü'ne ilgi duyan öğrenci adaylarını, Bölümü daha kapsamlı bir tanıtım için misafir etmekten mutluluk duyacaklarını dile getirerek bölüm ile ilgili detaylı bilgiye math.emu.edu.tr internet adresinden ulaşılabileceği gibi bölüm ile ilgili soruların math@emu.edu.tr mail adresine gönderilebileceğini veya (0392) 6301227 numaralı telefondan bilgi alınabileceği bilgisini verdi. Prof. Dr. Özarslan, 5 Haziran 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan DAÜ Giriş ve Burs Sınavı'nda tüm öğrencilere başarılar diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.