GÜZELYURT
okuma süresi: 4 dak.

Özersay: "Tarım ilacını satan kişinin, aynı zamanda bu ilacı öneren kişi olması son derece yanlış"

Özersay: "Tarım ilacını satan kişinin, aynı zamanda bu ilacı öneren kişi olması son derece yanlış"

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, bir heyetle birlikte Yayla köyünü ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 01/06/17 16:25
okuma süresi: 4 dak.
Özersay: "Tarım ilacını satan kişinin, aynı zamanda bu ilacı öneren kişi olması son derece yanlış"
A- A A+
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, bir heyetle birlikte Yayla köyünü ziyaret etti.

Partiden yapılan açıklamaya göre, son dönemde vatandaşlarda kaygıya neden olan Yayla köyünde kanser hastalığının artışıyla ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Açıklamaya göre, heyette yer alan Parti Meclisi üyesi ve Ziraat Mühendisi İbrahim Kahramanoğlu, Güzelyurt ilçe yönetiminden Ramadan Durmazer, ilçe yönetimi üyeleri, Sağlık Çalışma grubundan Moleküler Genetik Uzmanı Dr. Jale Refik Rogers, Dr. Güven Erkal, Dt. Teksen Köroğlu, Dr. Ferhat Erişir ve Yenal Senin vatandaşların sorularını yanıtladı.

HP Parti Meclisi üyesi ve Ziraat Mühendisi İbrahim Kahramanoğlu toplantıda, iyi tarım uygulamasına geçilmesinin önemini anlattı ve tarımsal ilaçların kullanımının bilinçli yapılmaması durumunda yaşanılabilecek sağlık sorunlarına işaret etti.

Kahramanoğlu, "Tarım ilacını satan kişinin aynı zamanda hangi ilacın kullanılacağını öneren kişi konumunda olması son derece sakıncalıdır" dedi.

Kahramanoğlu, tarım ilacı kullanımında devlete çok önemli görevler düştüğünü de anlatarak, "Maalesef üreticilerin tarım ilaçlarının doğru kullanımı için bilgi alabilecekleri düzeyde, bunu mümkün kılacak imkanlara sahip bir tarım dairemiz yoktur. Oysa devletin bu konudaki görevi denetimden de önce üreticiyi bilgi ile donatmak, bilgi ile buluşturmaktır. Tarım ilacını satan kişinin, aynı zamanda bu ilacı öneren kişi olması son derece yanlış bir uygulamadır. Bu ciddi istismarlara neden olabilir, bu prosedürü kesinlikle değiştirmek gerekir" dedi.

Tarımda üreticilerin kendi gözlemleri temelinde ilaç tür ve miktarlarına karar vermelerinin giderek normal bir uygulama haline dönüştüğünü, oysa bunun ciddi sakıncaları olduğunu söylen Kahramanoğlu, "Hep aynı ilacı atsanız dahi, bir sonraki dönemde artık fayda etmemeye başladığını görürsünüz. Çünkü böceklerin de savunma mekanizmaları aracılığıyla dayanıklılıklarını artırdıklarını gözlemliyoruz. Siz bunun önüne 'daha fazla ilaç atayım da önleyeyim' diyerek geçemezsiniz. Zararlılarla mücadelede hangi tarımsal ilaçların, ne zaman, hangi oranda ve nasıl kullanılabileceği konusunda tarım dairesi üreticiye yol göstermelidir" ifadelerini kullandı.

Tek başına kimyasal mücadelenin doğru olmadığını, doğadaki böcek ve benzeri canlılar kullanılarak da bazı zararlılarla mücadele edilebileceğini kaydeden Kahramanoğlu, "Tarım Dairesi ve ilgili diğer birimler acilen ziraat mühendisleri açısından güçlendirilmelidir" dedi.

ÖZERSAY

HP Genel Başkanı Kudret Özersay da, "Müşavirlere ödenen yıllık 20 milyon TL konusunda alacağımız tedbirleri anlattık. Buraya yapılan israf ve bu kadar zamandır geçici işçi alınmasına ayrılan, daha doğrusu israf edilen kaynaklar konusunda uzman, nitelikli insanların bu gerekli noktalara adil bir sınav sistemi ile alınması Kahramanoğlu tarafından ortaya konulan bu vizyonun gerçekleştirilmesini mümkün kılacaktır" dedi.

"TARIM İLAÇLARI, ANTENLER VE GAMİNİLER"

HP Sağlık Çalışma Grubu üyeleri de, bölgede sayısı hızla artan kanser vakaları konusunda vatandaşların genelde baz istasyonlarının olası etkilerine odaklandıklarını, bunların da belirli bir etkisi olabileceğini ancak tarım ilaçlarıyla kömür yapımı için yakılmakta olan gaminilerin özellikle irdelenmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

Kanser hastalığının bölgede görülen türleri konusunda da vatandaşlardan bilgi alan HP Sağlık Çalışma Grubu üyeleri, bölgede acilen verilere dayalı bir araştırma yapılması gerektiğini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.