GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 6 dak.

TDP Mağusa İlçesi dayanışma etkinliği düzenledi

TDP Mağusa İlçesi dayanışma etkinliği düzenledi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkedeki adalet ve eşitlikten uzak, peş keş ve adam kayırmacılığa dayalı rant düzeninin değişme vaktinin çoktan geldiğini belirterek, temiz, dürüst, şeffaf ve hesap verebilir adil bir düzenin en temel ihtiyaç haline geldiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 02/06/17 10:48
okuma süresi: 6 dak.
TDP Mağusa İlçesi dayanışma etkinliği düzenledi
A- A A+
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkedeki adalet ve eşitlikten uzak, peş keş ve adam kayırmacılığa dayalı rant düzeninin değişme vaktinin çoktan geldiğini belirterek, temiz, dürüst, şeffaf ve hesap verebilir adil bir düzenin en temel ihtiyaç haline geldiğini vurguladı.

Mevcut çürümüş düzeni kuranlar ve geliştirenler ile 'düzeni değiştireceğiz' diyerek göreve gelen ancak ayak uyduran siyasi yapıların bu düzeni değiştiremeyeceğinin yaşanarak görüldüğünü belirten Özyiğit, "Kirli siyaset ve yapının her alanına sirayet eden çürümüşlük ancak temiz siyasetle yok olur. Bunun adresi de, bu olgulardan her ne şart olursa olsun asla vazgeçmeyen, sıfır tolerans gösteren kişilerin oluşturduğu TDP'dir" dedi.

TDP Mağusa İlçesi dayanışma gecesi düzenledi. Kocareis restorantta gerçekleştirilen geceye Genel Başkan Cemal Özyiğit, Genel Sekreter Asım İdris, milletvekilleri Zeki Çeler, Hüseyin Angolemli, İlçe Başkanı Ece Balcı, bazı PM, MYK üyeleri ile birlikte 200'ü aşkın Mağusalı üye ve sempatizan katıldı. Kurultay müzik grubunun şarkılarıyla renk kattığı gecede sırasıyla Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı, Genel Sekreter Asım İdris ve Genel Başkan Cemal Özyiğit birer konuşma gerçekleştirdi.

CEMAL ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit gecedeki konuşmasına, çok değerli barış ve demokrasi gönüllüleri, 41 yıllık gelenekte aydınlık yarınlar için birlikte mücadeleler verdiğimiz yoldaşlarım, bu güzel gecemize hoş geldiniz, şeref verdiniz sözleri ile başladı.

41 yıllık geleneğin tüm engellemelere rağmen, çok daha güçlü ve emin adımlarla yolunda devam ettiğini belirten Özyiğit, sosyal demokrat düşüncesinin ilk seçimlerle birlikte güçlü şekilde meclise ardından da iktidara yürüyeceğini vurguladı. TDP olarak ülke genelinde güçlü bir örgüt ağı oluşturma yolunda önemli ilerlemeler sağladıklarını, Mağusa ilçesinde de son dönemlerde birçok örgüt kurduklarını belirten Özyiğit, partiye katılımların da sürdüğünü açıkladı.

"MAĞUSA'DA ÇOK CİDDİ SORUNLAR VAR"

TDP olarak bireysel değil toplumsal menfaat peşinde koştuklarını, bu nedenle göstermelik değil toplumun canı, malı, sağlığı için uğraş verdiklerini anlatan Özyiğit, Mağusa limanında insan yaşamını ve sağlığını tehdit eden, çevreye ve ekolojiye zarar veren sorunlar olduğuna dikkat çekti. Yıllardır yeterli bakımı yapılmayan Mağusa'daki ana su deposunun yıkılma tehlikesi taşıdığını, sağlık yönünden de tehdit yarattığını belirten Özyiğit, "Mağusa Bölgesinde ciddi sorunlar var ve tüm bunlar için gailemiz var. Eğer benim insanımın canı sağlığı tehlikede ise, benim insanıma sağlıksız ana su deposundan su veriliyorsa, çevre ve ekolojiye zarar veriliyorsa evet, bu bizim gailemizdir" diye konuştu.

"ÜLKE TOPRAKLARINI EŞE DOSTA DAĞITMA YARIŞINA GİRDİLER"

Hükümet ortakları UBP ile 'DP'li yetkililerin Dipkarpaz'dan Yeşilırmak'a kadar ülke topraklarını, sahillerini eşe dosta dağıtma yarışına girdiklerini belirten Özyiğit, "Bu ülke toprakları kimsenin babasının malı değildir. Kimse yatırıma karşı değildir, ancak bunun da bir adabı olur. Şu çok açık ki, bu şekilde ülkemizi bitiriyorlar, gelecek nesillerin hakkından çalıyorlar. Ancak şu net olarak bilinsin ki; TDP olarak bu işlerin peşini bırakmayacağız, eylemse eylem, davaysa dava, her türlü mücadeleyi vereceğiz" diye konuştu.

İDRİS: "GELECEĞİN ÇALINMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

TDP Genel Sekreteri Asım İdris, Mağusa İlçesi'nde özellikle son aylarda çok ciddi bir çalışma içine girildiğini, örgütlenme çalışmalarının yanısıra, toplumsal sorunlara yönelik de ciddi çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Toplum yaşamı ve sağlığını çok yakından ilgilendiren ve ciddi sorunların yaşandığı Mağusa Limanı, Mağusa kanalizasyon sistemi ve Mağusa su deposu ile ilgili ziyaretler yapılarak sorunların yerinde tespit edildiğini, paneller düzenlenerek çözüm önerilerinin ortaya konduğunu, gerektiğinde ise eylem yapılarak yetkililerin göreve davet edildiğini anımsatan İdris, Mağusa İlçesinin toplumsal konulara yönelik çalışmalarının takdire şayan olduğunu ifade etti.

TDP olarak bu ülke insanının sesi olabilmek, sorunlarına çare üretmek, toplumsal kazanım elde etmek için çaba gösterdiklerini belirten İdris, "Mevcut hükümet memleketin taşını, toprağını, eski eserlerini, tarihi ve doğal güzelliklerini peş keş çekmektedir. Toplumun geleceği asla umurlarında değil. Ancak şu net olarak bilinsin ki, bu yapılanlar karşısında sessiz kalmayacağız, geleceğin çalınmasına izin vermeyeceğiz, bu uğurda ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

BALCI: "GAİLEMİZ TOPLUMUN İLERİ GİTMESİDİR"

TDP Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı da konuşmasına geceye katılanlara teşekkür ederek başladı.

Göreve geldikleri günden itibaren partiyi daha ileri götürme, örgüt yapısını güçlendirme adına çalışmalar yaptıklarını, bu bağlamda birçok yeni örgüt kurarken, yeni katılımlarla da güçlendiklerini belirten Ece Balcı, "Bir yandan örgütsel anlamda çalışmalar yaparken, diğer yandan da toplumsal sorunlara dikkat çekerek, çözüm önerilerimizi ortaya koymaktayız. Mağusa Limanı, Kanalizasyon sistemi, Mağusa su deposu gibi insan sağlığını ve çevreyi ciddi anlamda olumsuz etkileyen konuları gündeme getirerek hem yetkilileri uyardık, bunu yaparken çözüm önerilerimizi de ortaya koyduk. Tüm gailemiz yapısal sorunların çözülmesi ve toplumun daha ileri gitmesidir" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.