GİRNE
okuma süresi: 5 dak.

7'inci Girne Kültür Sanat Günleri 6 Haziran 2017 Salı akşamı Sıla konseriyle başlıyor

7’inci Girne Kültür Sanat Günleri 6 Haziran 2017 Salı akşamı Sıla konseriyle başlıyor

Girne Belediyesi'nin bu yıl 7'incisini gerçekleştireceği Girne Kültür Sanat Günleri, 6 Haziran 2017'de Türkiye'nin sevilen sanatçılarından Sıla Konseri'yle başlıyor. Festival programı bugün (3 Haziran 2017) Leymosun Kültürevi'nde düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

Yayın Tarihi: 03/06/17 17:12
okuma süresi: 5 dak.
7’inci Girne Kültür Sanat Günleri 6 Haziran 2017 Salı akşamı Sıla konseriyle başlıyor
A- A A+
Girne Belediyesi'nin bu yıl 7'incisini gerçekleştireceği Girne Kültür Sanat Günleri, 6 Haziran 2017'de Türkiye'nin sevilen sanatçılarından Sıla Konseri'yle başlıyor. Festival programı bugün (3 Haziran 2017) Leymosun Kültürevi'nde düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

Girne Belediyesi'nin bu yıl "Aydınlık bir gelecek için" sanat sloganıyla gerçekleştireceği 7'inci Girne Kültür Sanat Günleri 6 Haziran 2017 Salı akşamı Sıla konseriyle başlıyor. Festival programı bugün (3 Haziran 2017) Leymosun Kültürevi'nde düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Toplantıda, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Belediye Müdür Vekili Muharrem Arslan ve Girne Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Derman Atik yanı sıra belediye çalışanları ve basın mensupları yer aldı.

"Sanatın birleştirici gücüne inanıyoruz"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne'nin önemli bir kent olduğuna vurgu yaparak kentte, turizm hareketleri yanında yoğun bir öğrenci hareketinin de yaşandığını ve kentte doğal bir insan hareketi olduğunu ifade etti. Güngördü, yaz aylarında her yıl olduğu gibi bu yıl da insanları kent hayatının getirdiği ve günlük yaşam streslerinden uzaklaştıracak Kültür Sanat Günlerini gerçekleştireceklerini dile getirdi.
Güngördü, bu yıl Girne Kültür Sanat Günleri'nin, "Aydınlık bir gelecek için sanat" sloganıyla duyurulduğunu ifade ederek, sanatın birleştirici gücüne inandıklarını söyledi. Güngördü, "Sanatın, barışa ve hoşgörüye yardımcı olacağına inanıyoruz. Dünyada ve yaşadığımız coğrafyamızda iç savaşlar, savaşlar ve mülteci hareketlerinin yaşanması, her yıl sanat festivalinde böylesi bir sloganla çıkmamıza itici güç olmaktadır" dedi.

Etkinlikler Sıla konseriyle başlıyor

Girne Kültür Sanat Günleri'nin Girne Amfi Tiyatro'da, 6 Haziran-25 Eylül 2017 tarihleri arasında ara ara gerçekleşecek etkinliklerle devam edeceğini belirten Güngördü, Türkiye'de son dönemlerde popüler olan sanatçı Sıla'nın 6 Haziran 2017 Salı akşamı Girne Kültür Sanat Günleri'nin açılış konserini gerçekleştireceğini söyledi. Güngördü, bundan duyduğu mutluluğu ifade ederek, sanatçıya ve menajerine de teşekkür etti.

Dünya sanatçısı sürpriz isim Amfi Tiyatro'da olacak

Girne Kültür Sanat Günleri'nin, 20 Haziran 2017'de Ankara Devlet Tiyatroları- "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe" oyunu, 4 Temmuz 2017 Ferhat Göçer Konseri,18 Temmuz 2017'de Tiyatro ASHK "Kanatsız Güvercinler" oyunu, 8 Ağustos 2017'de İrem Derici Konseri yanı sıra 22 Ağustos 2017 ve 12 Eylül 2017'de de bir tiyatro oyunu bir de çocuk gecesi düzenleneceğini belirtti. Güngördü, kültür sanat günlerinin 27 Eylül 2017 Salı akşamı bir dünya sanatçısı ile son bulacağını kaydederek, bu ismin sürpriz olduğunu dile getirdi.

"Kentteki bu sanat anlayışını sokaklarda hissettirmek istiyoruz"

Öte yandan, geçen yıl belediye meydanı ve Kordonboyu'nda etkinlikler yapıldığını anımsatan Güngördü, bu yıl da sanatçılarla işbirliği yaparak sokak sanatını hareketlendirmek için çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti. Güngördü, kentteki kültür sanat anlayışının sokaklarda hissedilmesini arzuladıklarını dile getiren Güngördü, bir ay içerisinde de iki sokak heykelinin kent meydanına yerleştireceği bilgisini verdi. Güngördü, birinci heykel sempozyumunda yapılan heykellerin de kısa bir süre sonra belirlenen yerlere yerleştirileceğini belirterek, ikinci heykel sempozyumu için de hazırlıklara başlanacağına dikkat çekti.

"Girne'de kültür ve sanatta sınır yoktur"

"Girne'de kültür ve sanatta sınır yoktur" diyen Güngördü, Ekim ayında ödülleri dağıtılacak Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması'nın jüri üyelerinin ülkede oluğuna da değindi. Jüri üyelerinin 6-7 Haziran 2017'ye kadar karikatür çalışmalarına devam edeceklerini ve birinci sonuçların 8 Haziran 2017'de belirleneceğini kaydetti.
Güngördü konuşmasının sonunda, "Ben Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilecek 7'inci Girne Kültür Sanat Günleri'ne, bütün Girnelileri, KKTC halkını, kentte yaşayan öğrencileri, aileleri, çocukları, gençleri ve ülkemizi ziyaret eden turistleri bu hoşgörülü ortamı paylaşamaya davet ediyorum" dedi. Güngördü, programı hazırlayan belediye meclis üyelerinden oluşan kültür sanat komitesine, belediye çalışanlarına, program için son kararı veren belediye meclis üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.