SPOR
okuma süresi: 6 dak.

"Conifa Euro 2017 North Cyprus" muhteşem bir açılış seremonisi ile başladı

"Conifa Euro 2017 North Cyprus" muhteşem bir açılış seremonisi ile başladı

FIFA'ya üye olmayan futbol takımlarının biraraya gelerek oluşturduğu "Conifa" 2. Avrupa Şampiyonası muhteşem bir organizasyon ile başladı.

Yayın Tarihi: 04/06/17 22:51
okuma süresi: 6 dak.
"Conifa Euro 2017 North Cyprus" muhteşem bir açılış seremonisi ile başladı
A- A A+
FIFA'ya üye olmayan futbol takımlarının biraraya gelerek oluşturduğu "Conifa" 2. Avrupa Şampiyonası muhteşem bir organizasyon ile başladı.

Turnuvanın açılışına Başbakan Hüseyin Özgürgün, üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, bazı milletvekilleri ve parti başkanları katıldı.

"Futbol oynamaya ÖZGÜRLÜK" sloganı ile düzenlenen olan "Conifa Euro 2017 Şampiyonası Saha ortasında, şampiyonanın simgesi top üzerinde şampiyonaya katılan federasyonların bayrakları, Conifa'nın North Cyprus'un logosuyla yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şampiyona açılış seremonisi, katılımcı federasyonların bayraklarının geçit töreni ile devam etti.

Lefkoşa Folklör Derneği (FOLK-DER)'in dans gösterisi ile devam eden açılış seremonisinde iki küçük futbol severin paslaşmaları eşliğinde ülkemizin tanınmış bateristlerinden Barış Batman davul şovu sahne aldı.

Mozart'ın Türk Marşı yorumu ile sahne alan 3Ntrio grubu ise futbol severlere müzik ziyafeti yaşattı.

ŞAMPİYONANIN ŞARKISI FİKRİ KARAYEL TARAFINDAN SESLENDİRİLDİ

Ülkemizin tanınmış sanatçılarından Tolga Erzurumlu ve Fikri Karayel'in hazırladığı Şampiyona bestesi ise ilk kez yine Fikri Karayel'in yorumu ile açılış seremonisinde seslendirildi.

Dinleyenlerin beğenisini kazanan şarkı büyük alkış aldı.

"UEFA VE FIFA'YA EKSİĞİMİZ OLMADIĞINI GÖSTERMEK İSTİYORUZ"

Açılış seremonisi Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu'nun konuşması ile devam etti.

Sertoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bu turnuvanın yapılmasını çok istediklerini şimdi bu isteklerini gerçekleştirdiklerini söyleyerek "UEFA ve FIFA'ya eksiğimiz olmadığını göstermek istiyoruz. Neler yapabileceğimizi göstermek önemliydi" dedi.

Sertoğlu, tüm takımlara başarılar dilerken, turnuvanın iyi geçmesini diledi.

"CONIFA EURO 2017 SINIRLARIN KALKTIĞINI GÖSTERİYOR"

Conifa Avrupa Başkanı, Alberto Rischio ise yaptığı konuşmada, "Dün futbolun kalbi Cardiff'de atıyordu, bugün ise Lefkoşa'da atıyor. Bu bizim için önemli bir gelişmedir" diyerek böylesi önemli bir temsiliyet nedeniyle duyduğu mutluluğu dile getirerek Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'na teşekkür etti.

Hepsi farklı ülkelerden gelen 8 takımın rekabet edeceğini söyleyen Conifa Avrupa Başkanı Alberto Rischio, Conifa Euro 2017'nin sınırların kalktığını gösteren bir işaret olduğunu söyledi.

Conifa'nın hem futbol hem de kültür paylaşımı olduğuna değinen Rischio, tüm takımlara başarılar diledi.

Conifa Dünya Başkanı, Per-Anders Blind ise yaptığı konuşmada, "Dün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde olmaktan çok mutlu olduklarını söyleyerek Conifa'nın "Futbol oynamak için Özgürlük" gibi bir platform olduğunu, farklı kültürler, farklı hikayeler ve tarihlerden gelen insanların varlığının aslında tüm dünyayı temsil ettiğini söyledi.

Conifa Euro 2017'nin güzel bir organizasyon ile başladığına dikkat çeken Per-Anders Blind, "Herşeyin başında toplumlar yani halk vadır. Umarım bu turnuva iyi geçer. Tüm takımlara başarılar dilerim" dedi.

ÖZGÜRGÜN: "BU KÜÇÜK ÜLKENİN BÜYÜK YÜREKLİ İNSANLARINI KUTLARIM"

Turnuvanın açılışında konuşan Başbakan Hüseyin Özgürgün ise, sporun centilmenlik olduğunu dile getirerek, Conifa Başkanı başta olmak üzere "Futbola Özgürlük" adı ile düzenlenen şampiyonayı düzenleyen Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı ve ekibini kutladı.

"Bu küçük ülkenin büyük yürekli insanlarını kutlarım" diyen Özgürgün, "Bu turnuva gençlik için büyük önem ifade ediyor. Kardeşlik, dostluk ve barış. Bağnaz Rum zihniyeti ile çocuklarımızın spor yapamadığı bir dönem geçirdik. Spor ambargosu bir insanlık ayıbıdır. Utanç vericidir. Bu güzellikler bu ayıbı işleyenleri sağduyuya çağırsın" dedi.

Konuşmaların ardından ilk karşılaşma olan KKTC – Kapatalya karşılaşması saat 21:00'de başladı. Karşılaşma aynı zamanda BRT'den canlı yayınlandı.

MAÇLAR BRT'DEN CANLI YAYINLANACAK

Conifa Euro 2017'de oynanacak maçlar devlet televizyonu BRT ekranlarında dünyaya duyurulacak. Günde 1 maçın canlı, 3 maçın ise banttan yayınlanacağı turnuva için BRT aynı zamanda her akşam "şampiyona özel" isminde bir programı da yayına koyacak. Bu programda günün maç özetleri, röportajlar ve yorumlar yer alacak. Her akşam BRT ekranlarında yayına girecek olan Şampiyona özel maç bitiş saati olan 22.00'de başlayacak ve 23.00'e kadar devam edecek.

ULUSLARARASI MEDYADAN ŞAMPİYONAYA BÜYÜK İLGİ

Ülkemizde düzenlenen Conifa Euro 2017 Şampiyonası uluslararası medyadan da büyük ilgi görüyor. Şampiyonayı turnuvaya akredite olmuş 50'ye yakın yabancı basın mensubu takip ederken, şampiyona maçlarını Türkiye'nin önde gelen spor kanallarının yanı sıra katılımcı ülkelerin televizyonları da izleyicilerine canlı aktarım yapacak. Organizasyon basın biriminden yapılan açıklamaya göre maç canlı yayınları televizyonlar ile eş zamanlı olarak resmi, internet ve sosyal medya sayfalarından da futbol severler ile buluşturulacak.

Daha önce çekilen kuralarla 2 gruba ayrılmış olan ve 8 takımın katılacağı Avrupa Futbol Şampiyonası 4-11 Haziran 2017 tarihleri arasında KKTC'de yapılıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.