İSKELE
okuma süresi: 2 dak.

İskele'de Ecevit Meydanı ile çarşı merkezini geliştirme çalışmaları devam ediyor

İskele'de Ecevit Meydanı ile çarşı merkezini geliştirme çalışmaları devam ediyor

İskele'nin çehresini değiştirmeyi amaçlayan Ecevit Meydanı ile Çarşı Merkezi Geliştirme Projesi'nin ilk etabını oluşturan yağmur suyu drenaj hattı döşenmesi ve asfalt yama yapılması, çarşı içi yol üzerine parke döşenmesi ile telefon hatlarının yeraltına alınması işlemi devam ediyor.

Yayın Tarihi: 06/06/17 13:07
okuma süresi: 2 dak.
İskele'de Ecevit Meydanı ile çarşı merkezini geliştirme çalışmaları devam ediyor
A- A A+

İskele'nin çehresini değiştirmeyi amaçlayan Ecevit Meydanı ile Çarşı Merkezi Geliştirme Projesi'nin ilk etabını oluşturan yağmur suyu drenaj hattı döşenmesi ve asfalt yama yapılması, çarşı içi yol üzerine parke döşenmesi ile telefon hatlarının yeraltına alınması işlemi devam ediyor. 3 Mayıs'ta başlayan çalışmalar kapsamında döşenmeye başlayan parkeler, Çarşı Merkezi'ni daha modern bir görüntüye kavuşturuyor.

İskele Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi ile İskele Belediyesi'nin öz kaynaklarından finanse edilen 2 etaplı projenin 2. etabı ise, çarşı merkezde bulunan yapıların dış cephelerinde düzenlemeyi içeriyor.

İLK ETAP İÇİN ÖNGÖRÜLEN BÜTÇE 500 BİN TL

5 bin metrekare parke, 300 ton yama asfalt,1 km kanal taşı ve 2 km yağmur suyu drenaj hattı döşenmesinden oluşan Ecevit Meydanı ile Çarşı Merkezi Geliştirme Projesi'nin ilk etabı için ön görülen bütçe yaklaşık 500 bin TL.

SOKAKLARDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İskele Ecevit Meydanı'nın da dahil olduğu 1. etap çalışmaların devam ettiği sokaklar şöyle:

"Şht. Necmi Ali Sokak, Hasan Tahsin Sokak, Şafak Sokak, Dr. Fazıl Küçük Caddesi Helvacıoğlu Sokak, Ebe Günay Hanım Sokak, Şht. Davut Sadık Sokak, Lala Paşa Sokak Ümmü Haram Sokak (kısmen), Bozdağ Sokak ve Dr. Orhan Müderrisoğlu Caddesi (kısmen)."

AMAÇ; ÇARŞIYI ÇEKİM MERKEZİ YAPMAK

Projenin amaçları arasında; çarşıdaki ticari ve hizmet sektöründe çalışan esnafın ekonomik olarak kazançlarını artırmak, çarşıya kültürel ve turistik nitelik kazandırmak ve çarşıyı çekim merkezi yapmak yer alıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.