LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Nalbantoğlu'nda bugünden itibaren "Randevu Birimi Odası" uygulaması başlatıldı

Nalbantoğlu'nda bugünden itibaren "Randevu Birimi Odası" uygulaması başlatıldı

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde bugünden itibaren "Randevu Birimi Odası" uygulaması başlatıldı.

Yayın Tarihi: 06/06/17 17:57
okuma süresi: 3 dak.
Nalbantoğlu'nda bugünden itibaren "Randevu Birimi Odası" uygulaması başlatıldı
A- A A+

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde bugünden itibaren "Randevu Birimi Odası" uygulaması başlatıldı.

Devlet Hastanesi Polikliniğinde, bugüne kadar saat 11.00-12.00'den sonra verilen hasta randevuları bugünden itibaren 08.00-14.30 saatleri arasında kabul edilecek.

Randevular 22 34 789/22 85 441 numaradan 3'ü tuşlayarak alınabilecek.

1 Ocak 2018'den itibaren ise hastanedeki tüm poliklinik işlemlerinin, tamamen randevulu sisteme geçirilmesi hedefleniyor.

DİZDARLI: "SAATLERCE BEKLEMEYE ENGEL OLAN BİR UYGULAMA"

Hastane Başhekimi Doktor Bülent Dizdarlı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, poliklinikteki randevu biriminin daha önce de olduğunu, ancak saat 11.00-12.00'den sonra hastalara randevu verildiğini hatırlatarak, bunu daha cazip hale getirmek istediklerini ve bundan böyle randevuların 08.00-14.30 saatleri arasında alınabileceğini belirtti.

Dizdarlı, hedeflerinin hastanenin tüm poliklinik işlemlerinin, 1 Ocak 2018'den itibaren tamamen randevulu sisteme geçirmek olduğunu kaydetti.

Yeni proje ile yeni "Randevu Birimi Odası"nın hizmet vermeye başladığını, iki personelin devamlı telefonlar ile hasta randevularını aldığını ve kayda geçirdiğini anlatan Dizdarlı, "Bu medeni bir projedir. İnsanların sabahları hastaneye gelip, saatlerce beklemesine engel olan bir uygulamadır. Bu uygulamayı tam anlamıyla hayata geçirdiğimiz zaman, insanımıza layık bir sistemi oturtacağımıza inanıyorum" dedi.

Randevu sistemine iki personel ile başladıklarını ve bunu artırarak vatandaşa daha hızlı cevap verecek duruma getireceklerini kaydeden Dizdarlı, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana ile istişare içinde olduklarını, yakında 444'le başlayan yeni bir randevu numarasına geçileceğini de ifade etti.

Dizdarlı, şu an için Spor Hekimliği, İlaç Polikliniği, Gebelik, Diş Hekimliği ve Enfeksiyon Hastalıkları bölümü ile Beyin Cerrahisi ile Kalp –Damar Cerrahisi bölümlerinin tamamen randevulu, Kardiyoloji hariç diğer bölümlerin ise yüzde 80 randevulu olarak çalıştığını açıkladı.

Randevulu sistemin şu anda tam oturmaması nedeniyle yaşanan birtakım sıkıntılara da işaret eden Dizdarlı, hastaların bazen beklemek durumunda olduğunu belirtti ve vatandaşlardan bir süre bu duruma tahammül göstermelerini istedi.

Dizdarlı, "Hastalarımız şunu bilmelidir, randevu alan her insana bakılması hastanemizde o gün için mümkün olacaktır. İptal edilen randevular ise hastalara bildiriliyor ve başka bir güne randevu veriliyor" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.