GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Güney'den Kuzey'e gıda kaçakçılığı

Güney’den Kuzey'e gıda kaçakçılığı

Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekipleri düzenledikleri operasyonla Haspolat'da faaliyet gösteren bir şirketin Güney'den Kuzey'e kaçak gıda ithal edip dağıtım yaptığını ortaya çıkardı.

Yayın Tarihi: 07/06/17 07:26
okuma süresi: 3 dak.
Güney’den Kuzey'e gıda kaçakçılığı
A- A A+
Nadire BAHADİ

Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekipleri düzenledikleri operasyonla Haspolat'da faaliyet gösteren bir şirketin Güney'den Kuzey'e kaçak gıda ithal edip dağıtım yaptığını ortaya çıkardı.

Gerek Liman gerek sınır kapılarınd kaçakçılıkla ilgili mücadele veren Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı CÖŞ ekipleri kaçak gıda ihbarı üzerine dün harekete geçti. Operasyon için dün öğle saatlerinde düğmeye basan polis ekipleri, Türkmenköy-Beyarmudu arasında düzenlenen operasyonda Haspolat'ta faaliyet gösteren Cypro Fresh isimli iş yerine ait PE 682 plakalı araçta gümrüğü ödenmemiş çok sayıda donmuş balık ve ile Çin yemekleri yapımında kullanılan gıda malzemeleri ele geçirildi.

Araçta tespit edilen kaçak gıdaların ardından genişletilen operasyon kapsamında iş yerine de operasyon düzenlenerek çok sayıda Güney'den gümrüğe beyan edilmeden KKTC'ye kaçak olarak geçirilen gıda malzemeleri bulundu. Soruşturma sırasında kaçak gıdaların ülke genelinde otel ve bazı restoranlara dağıtıldığı ortaya çıktı.

BİN 700 EURO DEĞERİNDE KAÇAK GIDA BULUNDU

Haspolat'ta faaliyet gösteren Cypro Fresh isimli şirkette dağıtımcı olarak çalışan Salahi Güney, şirkete ait PE 682 plakalı araç ile dün Beyarmudu Kara Giriş Kapısı'ndan Güney Kıbrıs'a geçerek toplam bin 700 Euro değerinde çok sayıda donmuş balık ile çeşitli gıda malzemeleri alarak gümrüğünü ödemeden KKTC'ye ithal etti. CÖŞ ekipleri ise Beyarmudu-Türkmenköy arasında durdurduğu araçta arama yaparak tespit ettiği malzemelere el koydu.

Dörtyol Polis Karakolu'na devredilen olay ile ilgili yapılan soruşturmada ise söz konusu şirketin Güney'den kaçak olarak ülkeye geçirdiği gıda malzemelerini restoranlara dağıttığı ortaya çıktı.

CYPRO FRESH'E DE POLİS BASKINI

Öğle saatlerinde başlayan denetimler akşam saatlerine kadar devam etti. Kaçak gıda operasyonun ikinci adresi ise Haspolat oldu. Haspolat'ta faaliyet gösteren Cypro Fresh isimli iş yerine de operasyon düzenleyen CÖŞ ekipleri, Cypro Fresh isimli iş yerinde Güney'den ithal edilen sos, baharat ve gıda malzemeleri ele geçirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.