ALSANCAK
okuma süresi: 5 dak.

Bakan Dürüst: "Lapta-Alsancak yolu yapılacak"

Bakan Dürüst: "Lapta-Alsancak yolu yapılacak"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy başkanlığındaki Lapta-Alsancak yolunun yapılmasına yönelik olarak oluşturulan sivil insiyatifi kabul ederek, görüştü.

Yayın Tarihi: 07/06/17 18:23
okuma süresi: 5 dak.
Bakan Dürüst: "Lapta-Alsancak yolu yapılacak"
A- A A+
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy başkanlığındaki Lapta-Alsancak yolunun yapılmasına yönelik olarak oluşturulan sivil insiyatifi kabul ederek, görüştü.

Sivil insiyatif adına Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, kabulde yaptığı konuşmasında, Lapta – Alsancak yolunun yetersizliği nedeniyle, bölge turizm yatırımcıları tarafından tercih edilmez duruma geldiğini, bölge halkı ve turizm bölgesi olması nedeniyle yolu kullanan misafirler için büyük bir sorun teşkil ettiğinin altını çizerek, Lapta – Alsancak yolunun bir an önce çift şerit yol olarak düzenlenmesi talebinde bulundu.

Namsoy, yolun yapımı için yaklaşık olarak 6 yıl önce ihaleye çıktığını, bazı sorunların yaşanması dolayısıyla yıllardan beridir bir türlü projenin hayat bulmadığını, geçtiğimiz günlerde Karayolları Dairesi Müdürü ile yaptıkları görüşmede, Karayolları açısından bir sorunun olmadığı, bazı ötelemelerle ilgili sorunların var olduğu yönünde bilgi aldıklarını söyledi.

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, yolunbu kadar yıldan beridir yapılamamasının sorumluluğunun tamamen, 1 yıllık Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevinde bulunan Kemal Dürüst'te olmadığının altını çizerek, "Bakan Dürüst'ün Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevine geldiği günden bugüne, birçok projeyi hayata geçirmesi, benim de bizzat katıldığım yol açılışları gerçekleştirdiği ve verdiği sözleri yerine getiren bir Bakan olduğu için, Lapta – Alsancak yolunun neden yapılamadığı yönündeki sorunun cevabını almak adına bu ziyareti gerçekleştiriyoruz" dedi.

Namsoy ayrıca, geçtiğimiz günlerde, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ile birlikte yapmış oldukları basın toplantısına da değinerek, "Bizler, sorunların istişare ile çözümlenebileceğine ve Bakan Dürüst'e olan inancımızdan dolayı, görüşme yolunu seçmiş bulunmaktayız. Alsancak halkı da bizlerle birlikte olmasına karşın, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, daha farklı bir eylem düşüncesi taşımasından dolayı bizlerle birlikte bu görüşmeye katılmamıştır. Bizler size inanıyoruz ve konu ile ilgili olarak düşüncelerinizi almak istiyoruz" dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst kabulünde yaptığı konuşmasına, Bakanlığın bugüne kadarki icraatları ile ilgili genel bir bilgiler vererek başladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, 2017 ve 2018 yılının, karayolları açısından bir atılım yılı olacağını daha önceki konuşmalarında vurgu yaptığına işaret ederek, "7 Temmuz tarihinde, Gönyeli Boğaz yolunu açıyoruz. Temmuz sonu veya Ağustos başında, Gönyeli Çemberi kaçış yolları projesini tamamlıyoruz. Yılların özlemi olarak nitelendirilen Akıncılar yolu projesini tamamlayarak, halkımızın hizmetine sunduk. Gönyeli çemberinden Girne merkezine kadar olan yolun yenilenmesi, Acapulco kavşağından Girne Merkezine kadar olan yol projesi, Girne Dağ Yolu olarak bilinen Değirmenlik Dağ yolu yenileme projelerimizin ihaleleri tamamlanmış, sözleşmeleri imzalanmış ve çalışmalar hemen başlama aşamasında olan projelerimizdir" dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Lapta – Alsancak yolunun, kendileri açısından önemli bir yol olduğunun altını çizerek, "8 Haziran Perşembe sabahı, saat 10.15 uçağı ile Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy 'un da bulunacağı bir heyet ile, Ankara'ya giderek, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan ile Lapta – Alsancak yolunu konuşmaya ve çözmeye gidiyoruz. Sayın Namsoy'unda haberi yoktu, şimdi basın huzurunda kendisiyle paylaşıyorum" dedi.

"Bu yolu, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ile el ele gönül gönüle yapacağız" diyen Bakan Dürüst, "Lapta'nın, Alsancak'ın ve Karşıyaka'nın bizim için KKTC'deki diğer bölgelerden bir farkı yoktur. Bizim için KKTC'nin her bölgesi aynı değerdedir. O yüzden bu yol yapılacaktır" dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, 8 Haziran Perşembe günü yapacakları Ankara ziyaretinde, TC Ulaştırma, Denzicilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile sadece Lapta – Alsancak – Karşıyaka yolunu görüşmek amacı ile bir araya geleceklerini sözlerine ekledi.

Bakan Dürüst, Lapta-Alsancak yolunun tamamlanması ile birlikte, birçok yolun da rahatlayacağını, hem bölge halkının hem de bölgede bulunan turizm yatırımlarına ulaşımın daha da rahatlayacağının bilincinde olduklarının altını çizerek, "Sizler diyalog yolunu seçerek çok doğru yaptınız. Eylem tabii ki demokratik bir haktır ancak sorunların çözümü, çözüm yollarının bulunması ancak ve ancak diyalog yolu ile bulunur" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.