SPOR
okuma süresi: 10 dak.

Kıbrıs Rallisi 2017: "Ralliden fazlası..."

Kıbrıs Rallisi 2017: "Ralliden fazlası..."

Avrupa Ralli Şampiyonası (ERC) ile Orta Doğu Ralli Şampiyonası'nın (MERC) bir ayağı olan Kıbrıs Rallisi, bu yıl 16-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Kıbrıs Ralli Şampiyonası ve Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası'na da puan verecek rallide 12'si Kıbrıslı Türk ekip olmak üzere toplamda 70 ekip katılacak.

Yayın Tarihi: 09/06/17 15:34
okuma süresi: 10 dak.
Kıbrıs Rallisi 2017: "Ralliden fazlası..."
A- A A+
Avrupa Ralli Şampiyonası (ERC) ile Orta Doğu Ralli Şampiyonası'nın (MERC) bir ayağı olan Kıbrıs Rallisi, bu yıl 16-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Kıbrıs Ralli Şampiyonası ve Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası'na da puan verecek rallide 12'si Kıbrıslı Türk ekip olmak üzere toplamda 70 ekip katılacak.

Geçtiğimiz yıl ERC ve MERC'nin son ayağı olarak yapılan Kıbrıs Rallisi, bu yıl 16-18 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılacak ve sekiz yarışlık ERC'nin dördüncü ayağı, beş yarışlık MERC'nin de üçüncü ayağı olarak yapılacak. Kıbrıs Rallisi'nin takvimde hem son yarıştan alınması hem de Yunanistan Rallisi'nin hemen arkasına konulmasıyla Avrupalı ekiplerin ilgisinin arttığı görüldü. Böylece yarışa avrupadan 17 ekip kayıt yaptırdı.

16 Haziran 2017 Cuma günü Larnaka'dan Start alacak olan yarışta, iki kez Avrupa Ralli Şampiyonu olmuş Polonyalı sürücü Kajetan Kajetanovic, Dünya Şampiyonası'nın önemli pilotlarından ve Orta Doğu Ralli Şampiyonu, Katarlı Pilot Nasser Al-Attiyah, Portekiz Ralli Şampiyonu Bruno Magalhaes ve Türkiye Ralli Şampiyonlarından Murat Bostancı gibi önemli isimler Avrupa Şampiyonluğu için yarışacaklar.

LEFKOŞA ÖZEL SEYİRCİ ETABI 2 KEZ GEÇİLECEK

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin ev sahipliğinde ve Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) koordinatörlüğünde dördüncüsü yapılacak olan Kıbrıs Rallisi Lefkoşa özel seyirci etabının geçmiş yıllarda başarılı bulunması nedeni ile bu yıl iki kez geçilecek. Etapta bazı değişikliklere gidilerek heyecanın arttırılması hedefleniyor. Kuzeye geçiş noktası olan Taksim Sahası zıplama noktası geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu sene düz olarak hazırlanıyor. Ekipler zıpladıktan sonra "S" çizmeyecek. Böylece seyircilere daha süratli ve heyecanlı bir zıplama izletebilecekler. Girne Kapısı'nda ise şikan yerine "donut" denilen, rallicilerin saman balya etrafında aracı sürükleyerek bir tur atıp devam edeceği engel konulacak. Böylece Girne Kapısı'nda ralliyi takip edecek olan seyirciler görsel bir şölene tanıklık edecek. Lefkoşa Özel Seyirci Etabı, 17 Haziran 2017 Cumartesi günü 11.30'da ve 16:30'da geçilecek. Gün içinde ise Lefkoşa Dereboyu'nda aktiviteler olacak.

ÜLKEMİZDEN 12 EKİP MÜCADELE EDECEK

Ülkemizin önde gelen pilotlarından Rauf Denktaş, Bora Manyera, Deniz Fahri, Deniz Denner, Mustafa Bulutoğluları ve Ömer Yıldız da bu rallide start alacak. Mehmet Çocuk, Sadık Bilgimer, Mehmet Karaoğlan, Mehmet Yücel, Murat Aşık ve Tuğçe Eskimuhtaroğlu da bu rallide start alacak olan diğer Kıbrıslı Türkler olacaklar.

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Tigin Kişmir'in toplantıda şunları söyledi: "Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun (FIA) özellikle Kıbrıs'ın en başarılı 2 toplumlu organizasyonu olarak gösterdiği, 3 senedir yapılan ve 17 Haziran 2017 Cumartesi günü dördüncü kez tekrarlanacak olan Kıbrıs Rallisi'nin seyirci özel etabını tekrardan hazırlamanın gururu içerisindeyiz. Ülkemiz Kuzey Kıbrıs'da ilk kez 19 Eylül 2014 tarihinde yapılan bu büyük organizasyon, spor severler tarafından büyük ilgi ile izlenmiş ve ralliyi 60 bin Kıbrıslı Türk izleyici parkur içerisinde çok büyük heyecanla takip etmişti.

Bu yıl dördüncü kez ülkemizde yapılacak olan Lefkoşa Seyirci Özel Etabı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl seyircilere bazı farklılıklar yaşatacağız. Lefkoşa Özel Seyirci Etabı'nı komşumuz ile yaptığımız anlaşma sonucu iki kez, rallinin dördüncü ve sekizinci özel etabı olarak yapacak olmanının heyecanı içindeyiz. Bu tekrardan başka bir hayalin gerçek olması demektir.

Bir ralliden fazlası demektir. Ayrıca Dünya Şampiyonası'nda kullanılan ve bu yıl ilk kez Kıbrıs'ta da uygulanacak "Donut" geçişini Girne Kapısı'nda gerçekleştireceğiz. Etap çalışmaları tüm hızıyla devam ederken güvenli bir organizasyon yapabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Lefkoşa Seyirci Özel Etabı için çalışırken yaptığım planlama ile Kuzey Kıbrıs'ta yapılacak parkuru belirlerken yine önceki yıllarda olduğu gibi sürüş tekniklerinin en iyi şekilde sergilenmesini ve özellikle seyircilerin daha keyifli anlar yaşamaları için tüm bilgi ve deneyimlerimizle emeğimizi acımadan en iyisini yapabilmek için çalışıyoruz. 17 Haziran Cumartesi günü tüm halkımızı bu muhteşem spor etkinliğini izlemek için Lefkoşa Seyirci Özel Etabına bekliyoruz. Halkımızın bu özel günde yanımızda olmasını dilerken, yarış günü gerekli anlayışı göstermelerini rica ederim. Bu organizasyonun yapılabilmesi için yaptığı büyük katkılardan dolayı öncelikle Başbakanımız Sayın Hüseyin Özgürgün ve KKTC Hükümetine bizlere devletimizin tüm imkanlarını sağladıkları için teşekkür ederim. Ayrıca bu büyük organizasyona ev sahipliği yaptığı için Lefkoşa Türk Belediyesine ve başkan sayın Mehmet Harmancı'ya teşekkür ederiz.

Kıbrıs Otomobil Kurumu Başkanı Antonis Michaelides'in toplantıdaki konuşması ise şöyle:

"46. Kıbrıs Rallisi Basın Toplantısı vesilesi ile burada birkez daha sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duymaktayım. Bu, Lefkoşa Seyirci Özel Etabı'nın dördüncü kez etkinliğin önde gelen bölümünü oluşturduğu etkinliktir ve bu etkinliğin gerçekleşmesi için Kıbrıslı Türk yetkililerinin devam eden çabalarını ve tam desteklerini övmeden geçmek istemiyorum. Ayrıca, bu muhteşem ve kalabalığın ilgisini çeken şehir etabını gerçekleştirmek ve tüm hedefleri yerine getirmek için bu ortak çabamızda hevesle bizimle yakinen çalışan KKTOK yetkilileri değerli dostlarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı en içten şekilde sunmak isterim.

Eminim birçoğunuz daha önce başka ülkelerde Dünya Ralli Şampiyonası da dahil, uluslararası ralli etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen farklı şehir etapları izlediniz ve eminim sizde beninmle aynı fikirde olacaksınız ki Lefkoşa Seyirci Özel Etabı bu etkinliklerden daha az başarılı olmamıştır. Lütfen şunu da dikkate alınız ki bu yıl ki Lefkoşa Seyirci Özel Etabı, şehrin güney tarafında daha kısa olacakken, Lefkoşa'nın kuzey tarafında geçen yılki parkur tamamen aynı kalacaktır. Bu yıl yapılan en önemli değişiklik, bu etabın 17 Haziran Cumartesi günü iki aşamada yapılması kararıdır. İlk olarak öğle saatlerinde, ikinci kez ise akşam üzeri, yarışçıların servis parkında buluşmalarından önce gerçekleşecektir.

Bu bağlamda, bu yıl Lefkoşa'nın kuzeyinden başlayıp, Pile de sona erecek olan ekstra iki özel etap yapma arzusundaydık. Ne yazık ki, bu çaba, üstesinden gelinemeyen teknik problemler, başta merkezle etkin iletişim kurma ile ilgili sorunlar nedeniyle gerçekleşememiştir. Bu, tabii ki önümüzdeki yıl ki etkinlik boyunca, daha fazla etap olması için yeniden çabalamamıza bizleri umutsuzluğa düşürmemiştir. "Love Cyprus Golden Stage" ödülleri ise; genel klasman kazanan ödülü: 10.000 Euro, iki çeker kategori kazananı: 7.000 Euro ve Kıbrıslılar arasında birinci olan yarışçıya 7.000 Euro şeklinde olacaktır.

Geçen yıl ilk kez büyük bir zavkle ev sahipliğini yaptığımız tanınmış Castrol Ford Takımı Türkiye ve Bostancı ailesini tanıma şansına erişmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Ayni takımın 6 aracının bu yıl da varlıkları ile bizleri onurlandıracağını duyurmak bizleri gururlandırmaktadır. Murat Bostancı bu yıl süper modern Ford Fiesta R5 ile yarışacaktır. Kendisine Kıbrıs'ta, Yunanistan'da 2 hafta önce gerçekleşen Acropolis Rallisi'nden daha iyi bir şans diliyorum. Bu yıl Kıbrıslı Türk yarışmacıların sayılarında artış olması da çok teşvik edicidir. Özellikle bazı yarışmacıların son dönem R5 ralli arabalari ile yarışıyor olmaları Lefkoşa SSS Altın Etabı'ndaki binlerce izleyicinin ilgisini artırmaktadır.

Yakın arkadaşlarım Tigin Kişmir ve Canben Özpaşa'ya etkinliğin mükemmel bir şekilde organize edilmesinde göstermiş oldukları çok değerli katkıları için en içten teşekkürlerimi ve minnetimi sunmak isterim.

Ayrıca hem Kıbrıslı Türk yarışmacıların organizasyona katılabilmeleri için tamamlamaları gereken ön koşullar aşamasında onlara sundukları destek, hem de başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar görev alacak olan önemli sayıda Kıbrıslı Türk görevli ekibinin oluşturulmasında ve eğitilmesinde sağlamış oldukları destekten dolayı da minnet ve teşekkürlerimi sunarım. Bir kez daha Kıbrıslı Türklerin ve Rumların bu kadar büyük bir uluslararası etkinlik için birlikte çalışmalarının önemini ve değerini vurgulayarak konuşmamı sonlandırmak isterim. Böylece birlikte ve dostluk içinde mucizeler yaratabileceğimizin güçlü bir mesajını gönderiyoruz. Bir kez daha hep birlikte muhteşem ve güvenli bir organizasyonun tadını çıkarmsı için hep birlikte elimizden gelenin en iyisini yapalım. Çok Teşekkür ederim"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.