GÜZELYURT
okuma süresi: 4 dak.

GÜKAD: "Bölgenin kalkınmasında ODTÜ ile GÜKAD'ın aktif rol alması önemli"

GÜKAD: "Bölgenin kalkınmasında ODTÜ ile GÜKAD'ın aktif rol alması önemli”

Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği (GÜKAD), Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü (ODTÜ KKK) Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal'a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 09/06/17 17:55
okuma süresi: 4 dak.
GÜKAD: "Bölgenin kalkınmasında ODTÜ ile GÜKAD'ın aktif rol alması önemli”
A- A A+
Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği (GÜKAD), Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü (ODTÜ KKK) Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal'a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre Reşat Kansoy Başkanlığındaki GÜKAD Heyeti, ODTÜ KKK Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal ile beldenin fiziki, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine yönelik nelerin yapılabileceğine dair görüş alışverişinde bulunuldu.

Kabulde ilk konuşmayı GÜKAD Başkanı Reşat Kansoy yaptı.

GÜZELYURT İMAR PLANI…

Kansoy konuşmasında, bölgenin kalkınmasında ODTÜ KKK ile GÜKAD'ın aktif rol almasının gerekliliğine inandıklarının altını çizerek, Güzelyurt İmar Planının hayata geçirilmesinin hem ODTÜ KKK hem de Güzelyurt'un bütünü için önemli olduğunu söyledi.

KERPİÇ EVLERLE, KÖY PANSİYONCULUĞU…

Bölgede konaklamaya yönelik yatak kapasitesinin artırılması gerektiğine de değinen Kansoy, bu amaç için Güzelyurt'taki mevcut kerpiç yapılar kullanılarak, 'Köy Pansiyonculuğu' uygulaması başlatılabileceğini belirtti.

LOKOMOTİF SEKTÖR TARIM…

Bölgenin lokomotif sektörünün tarım olduğunu aktaran Kansoy, havzadan havzaya taşınan suyun önemli olduğuna da dikkat çekerek, GÜKAD'ın tarım alanında, tür değişimine gidilmesini savunduğunu ifade etti.

ÜNİVERSİTE KENT BÜTÜNLEŞMESİ…

Üniversitelerin, her kent için şans olduğunu da kaydeden GÜKAD Başkanı Kansoy, Üniversite-Kent bütünleşmesinin daha etkin kılınabilmesi için Güzelyurt ile ODTÜ KKK arasındaki yaya, bisiklet ve araç trafiğinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

MEVLEVİ YOLU DA AÇILMALI…

Konuşmasında, GÜKAD'ın, projesinin hazır olmasına rağmen açılmayan, Mevlevi, Kalkanlı yolunun mutlaka açılmasını savunduğunu söyleyen Kansoy, Merkezi ve Yerel Yönetimin daha fazla gecikmeden bu konuda çalışma başlatmasını istedi.

ATIL DURUMDAKİ THE WEST QUEEN HOTEL, ODTÜ'YE KAZANDIRILMALI…

Kansoy, Kalkanlı'da ODTÜ KKK yakınında yıllardır atıl bir vaziyette duran The West Queen Hotel'in mutlaka değerlendirilmesi gerekliliğine de değindi.

Daha önce pek çok proje için adı geçen atıl durumdaki otel binasının, bir şekilde ODTÜ bünyesinde topluma yeniden kazandırılması gerektiğini ifade eden Kansoy, bu konuda ilgili tarafların gerekli adımları atmaları çağrısında bulundu.

ODTÜ KKK Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal da konuşmasına, GÜKAD Heyeti ile görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

GÜZELYURT İSMİ ODTÜ İLE TÜM DÜNYADA DUYULACAK…

Kendisini bir Güzelyurtlu olarak gördüğünü söyleyen Baykal, dünya çapında önemli projeleri hayata geçireceklerini kaydederek, "Diğer İlçeleri bilmiyorum ama Güzelyurt ismi ODTÜ ile tüm dünyada duyulup bilinecek. Hedeflerimizden biri de budur" dedi.

KÖY KÜLTÜR MEYDANI…

Köy Kültür Meydanı projesini hayata geçirmek için faaliyete geçtiklerini de söyleyen Baykal, Ekim ayında, Köy Kültür Meydanı için temel atma töreni gerçekleştirmeyi hedeflediklerini anlattı.

ORTAK BULUŞMA VE ÜRETME NOKTASI MEYDAN…

Halkla Üniversitenin ortak buluşma ve üretme noktasının Köy Kültür Meydanı olacağını belirten Baykal, meydanda sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve toplumsal birçok etkinliğin gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

BAYKAL, GÜKAD FAHRİ ÜYESİ…

Ziyaretin sonunda, ODTÜ KKK Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal'a derneğin fahri üyelik plaketi taktim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.