EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

AKÜN öğrencisi Çekici'nin tez çalışması "Bilişim Suçları" kitaplaştırıldı

AKÜN öğrencisi Çekici'nin tez çalışması "Bilişim Suçları" kitaplaştırıldı

Akdeniz Karpaz Üniversitesi (AKÜN) öğrencilerinden Gülay Bayram Çekici'nin kaleme aldığı "Bilişim Suçları" başlıklı kitabı bilişim suçları, bilişim yoluyla işlenen suçlar ve adli bilişimi içeriyor.

Yayın Tarihi: 12/06/17 13:18
okuma süresi: 3 dak.
AKÜN öğrencisi Çekici'nin tez çalışması "Bilişim Suçları" kitaplaştırıldı
A- A A+
Akdeniz Karpaz Üniversitesi (AKÜN) öğrencilerinden Gülay Bayram Çekici'nin kaleme aldığı "Bilişim Suçları" başlıklı kitabı bilişim suçları, bilişim yoluyla işlenen suçlar ve adli bilişimi içeriyor. AKÜN'de yüksek lisans tez araştırması olarak başlayan çalışma derlenerek ülkemizde bu konu üzerine basılan ilk kitap olma özelliğini taşıyor. Çekici'nin 590 sayfa olan bu güzel eseri tüm kitapçılarda siz okurların beğenisine sunulmuştur.

Kitap içeriğinde "Bilişim Suçları", "Bilişim Yoluyla İşlenen Suçlar" ve "Adli Bilişim" konuları incelenmiştir. Kitapta diğer ülkelerde yapılan düzenlemeler incelenerek ülkemizin mevcut durumunun ortaya konulması amaçlanmıştır. Bu suçlarla mücadelede nasıl bir yapılanma olması ve bu suçlarla etkin mücadelede temel ve uzmanlık seviyesinde nasıl bir eğitimin gerektiği, ülkemizde bilişim suçları ile mücadelede izlenecek stratejiler için öneriler geliştirmek amaçlanmıştır.

Gülay Bayram Çekici Kimdir?

1974 yılında Bursa'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Girne'de tamamladıktan sonra, 1993 yılında Polis örgütüne katıldı. 2002 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden Türkiye birincisi olarak mezun oldu. 2004 yılında Polis örgütünde Polis Çavuşluğu rütbesine, 2007 yılında Müfettiş Muavinliği rütbesine, 2013 yılında Müfettişlik rütbesine atanmıştır. 2011 yılından bu yana Polis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Amirliği'nde görev yapmaktadır.

KKTC genelinde gerek Mali Soruşturmalarda gerekse Bilişim suçları konusundaki birçok soruşturmada fiilen görev almıştır. 2015 yılı içerisinde Türkiye Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nda Siber Suçlarla mücadele konusunda "Siber Suç Tahkikatları" staj programını başarı ile tamamlamıştır. 2016 yılında Akdeniz Karpaz Üniversitesi'nde Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İşletme Yüksek Lisans eğitimini Üniversite birincisi olarak tamamlamıştır. "KKTC'de Bilişim Suçları, Bilişim Sistemleri Yoluyla işlenen Suçlar ve Adli Bilişim" konusunda yapmış olduğu tezi Akdeniz Karpaz Üniversitesi'nde yayınlanmıştır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.